Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «άδειασε»πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη στη Βουλή.

Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «άδειασε»πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γιώργο Χουλιαράκη στη Βουλή σχετικά με τη λίστα των ΔΕΚΟ που περνούν στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με το παράρτημα του νομοσχεδίου που διανεμήθηκε αρχικά στους βουλευτές της επιτροπής από τον Γιώργο Χουλιαράκη οι επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται στην Εταιρία Δημόσιων Συμμετοχών κατά την έναρξη λειτουργίας του ήταν οι ακόλουθες:

Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή
 • ΟΑΣΑ.
 • ΟΣΥ
 • ΣΤΑΣΥ
 • ΟΑΚΑ
 • ΕΛΤΑ

Ακολουθούσε δεύτερη λίστα με ΔΕΚΟ που πρόκειται να μεταβιβαστεί στην ΕΔΗΣ σε επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τις:

 • ΕΥΑΘ.
 • ΕΥΔΑΠ.
 • ΕΛΒΟ.
 • Αττικό Μετρό.
 • Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.
 • ΔΕΗ.

Φουριόζος ο Τσακαλώτος απέσυρε τη δεύτερη λίστα

Τη δεύτερη λίστα απέσυρε «μεγαλοπρεπώς» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος ο οποίος προσήλθε στην αίθουσα της επιτροπής ενώ τοποθετούνταν οι εισηγητές των κομμάτων.

Ο κ. Τσακαλώτος έβαλε στην πρώτη λίστα των φορέων που μεταβιβάζονται άμεσα στο νέο υπερταμείο και τον ΟΣΕ ενώ για την έτερη λίστα είπε «οι άλλες εταιρίες είναι υπό συζήτηση δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε μας και τους Θεσμούς». Και με νομοτεχνική βελτίωση στο ν.σ την απέσυρε.

Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή - εικόνα 2

Ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς από το TOC για την πρώτη λίστα που κατατέθηκε στη Βουλή την χαρακτήρισε «εσωτερικό έγγραφο» της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Επιβεβαίωσε πάντως ότι από τη δεύτερη λίστα ΔΕΚΟ κάποιες όπως η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ μπορεί να μπουν στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων κατά τη δεύτερη φάση το καλοκαίρι ή κατά την τρίτη φάση το Δεκέμβριο. Μίλησε πάντως για «αξιοποίηση» και όχι για ιδιωτικοποίηση καθώς όπως είπε αυτό απαγορεύεται από το ΣτΕ.

Η λίστα με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης στο πλαίσιο της συζήτησης στην επιτροπή κατέθεσε και το παράρτημα που περιλαμβάνει λίστα με ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο εντάσσεται στο υπερ-Ταμείο.

Αλλά εκκρεμούν ακόμα τα στοιχεία για τα υπόλοιπα ακίνητα κ.λπ.

Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή - εικόνα 3
Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή - εικόνα 4
Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή - εικόνα 5
Ο Τσακαλώτος ακυρώνει τον Χουλιαράκη στη Βουλή - εικόνα 6

Η αντιπολίτευση απαιτεί τη λίστα με τους άλλους 19 φορείς

Η αντιπολίτευση επέμεινε εξάλλου να ζητεί το παράρτημα με το οποίο όπως υποστήριξε μεταβιβάζονται στο ίδιο ταμείο και άλλοι 19 φορείς του δημοσίου.

Για το ζήτημα υπήρξε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με τους Γιώργο Χουλιαράκη και Γιώργο Σταθάκη.

Οι Μάκης Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Κουτσούκος. Γιώργος Αμυράς καλούσαν την κυβέρνηση να καταθέσει το σχετικό παράρτημα και οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας απαντούσαν ότι το έχουν ήδη πράξει.

«Ωραία αφού είναι έτσι τότε παρακαλώ πολύ αναγνώστε ποιες συμβάσεις είναι» προκάλεσαν εν χορώ Μάκης Βορίδης και Κωστής Χατζηδάκης τον κ. Σταθάκη για να απαντήσει εκείνος γενικόλογα «θα διαπιστώσετε κατά τη συζήτηση ότι δεν υπάρχει κενό».

Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων παραχωρήσεων, ώστε να υπάρξει ανακωχή. Αργότερα και ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει νέο παράρτημα με άλλες μεταβιβάσεις.

Φάμελος: Επί μήνες γινόταν διάλογος στα ΜΜΕ

Είχαν προηγηθεί σκληρότατες κόντρες όλων με όλους με την αντιπολίτευση να εγκαλεί την κυβέρνηση για τις διαδικασίες που επελέγησαν

Η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελο που επικαλέστηκε ως επιχείρημα το διάλογο που προηγήθηκε στα κανάλια έβαλε περαιτέρω φωτιά.
«Επί μήνες γινόταν διάλογος στα ΜΜΕ για τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα και αφορούν όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι, ώστε να είναι πιο εποικοδομητική η συζήτηση.Έχουν δημοσιοποιηθεί επαρκώς ό,τι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. Δεν μπορούμε να λέμε "δεν γνωρίζουμε". Δεν υπάρχει θέμα αιφνιδιασμού. Υπάρχει ευρωπαϊκή υποχρέωση. Για πρώτη φορά κρίνεται θετικά η Ελλάδα. Μη δημιουργούμε, λοιπόν, ένταση και καθυστερήσεις για μικροκομματικά οφέλη...» είπε

«Άλλο δημόσιος διάλογος και άλλο κοινοβουλευτική διαδικασία. Μας φέρατε 2.142.000 λέξεις, 15 διαφορετικά νομοσχέδια με δασικούς χάρτες, φοροκαταιγίδα, «κόφτη», με ύποπτη νομοθέτηση και έρχεστε να πείτε ότι είναι επαρκής η διαδικασία; Μας επικαλείστε τους ξένους; Πού είναι το εθνικό σας ανάστημα; Έπρεπε να ντρέπεστε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ζητώντας περισσότερο χρόνο για τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ρώσικη ρουλέτα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Δημήτρης Καρράς,και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περάσει διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

«Δεν υπάρχουν τα σημαντικά παραρτήματα του νομοσχεδίου που περιέχουν ουσιώδη θέματα. Καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς να ξέρουμε τι περιέχουν. Να αποφασίσουμε για τις αποκρατικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας. Τι ψηφίζετε κ. συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε; Η κυβέρνηση δεν έφερε τα παραρτήματα. Μην εγείρεστε. Να αισχύνεστε», σχολίασε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Λέει ο κ. Φάμελος ότι είναι γνωστά αυτά, τα ψηφίσαμε όλοι τον Αύγουστο. Ξέραμε ότι θα κάνετε ταμείο και πού θα βάλετε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας που θα έχουν οι ξένοι για 99 χρόνια; Δεν ντρέπεστε καθόλου;».

Ο καυγάς Κασιδιάρη και Μπαλαούρα

Κερασάκι στην τούρτα ο γνωστός για το ύφος του Ηλίας Κασιδιάρης που με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου επιτέθηκε κατά του προέδρου της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα.

Αφορμή στάθηκαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του κ. Κασιδιάρη προς τον κ. Μπαλαρούρα, με εκφράσεις όπως «βλάκα», «καραγκιόζη», όταν ζήτησε αλλά δεν του επετράπη να πάρει αμέσως τον λόγο. «Ζητώ να πάρω τον λόγο ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη… Είστε φασίστες», επέμεινε να φωνάζει όρθιος ο κ. Κασιδιάρης, ενώ μάταια ο κ. Μπαλαούρας προσπαθούσε να τον εγκαλέσει στη τάξη, ζητώντας του να καθίσει κάτω και να ζητήσει τον λόγο με ευπρεπή τρόπο.

«Δεν κάθομαι κάτω…. Φώναξε την αστυνομική φρουρά να με βγάλει έξω…», φώναζε ο κ. Κασιδιάρης. «Μη μου σηκώνεις τη φωνή σου εμένα…. Δεν σε φοβάμαι… Αλλού αυτά….Δεν φοβήθηκα τις νύχτες με τα τανκς, εσένα θα φοβηθώ; Κάτσε κάτω ρε…», απάντησε ο κ. Μπαλαούρας.

«Ντροπή σου βλάκα, καραγκιόζη…», συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Δεν σε φοβάμαι… Αλλού αυτά…. Δεν φοβήθηκα τις νύχτες με τα τανκς εσένα θα φοβηθώ.. άφησε τους τραμπουκισμούς, δεν περνάνε σε μένα. Κάτσε κάτω ρε τραμπούκε… Δεν έχεις τον λόγο… Θα μιλήσεις όταν θα μου ζητήσεις κοσμίως τον λόγο», αντέδρασε οργισμένα ο κ. Μπαλαούρας, ενώ η αντιπαράθεση, με απαξιωτικούς λεκτικούς χαρακτηρισμούς, συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 29 Ιουλ 2020 | 15:53

Βουλή: Κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων: "Κάνετε κούρεμα- Διαβάστε την απόφαση"

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κουρεύει τα αναδρομικά των συνταξιούχων

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΣ 29 Ιουλ 2020 | 15:36

Βουλή: Όλοι με μάσκα λόγω κορονοϊού εκτός από τον "επαναστάτη" Παπαχριστόπουλο

Αυστηρά με μάσκα λόγω κορονοϊού είναι όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου εκτός από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 29 Ιουλ 2020 | 13:25

Κορονοϊός: Όλοι με μάσκες στη Βουλή - Υπουργοί, βουλευτές, υπάλληλοι, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι [εικόνες]

Με μάσκες όλοι στην πρώτη συνεδράση της Βουλής μετά την απόφαση του προέδρου για εφαρμογή του μέτρου προστασίας από τον κορονοϊό.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ 29 Ιουλ 2020 | 10:29

Κορονοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα παντού πλέον στη Βουλή- Ακόμα και στους διαδρόμους, ακόμα και οι δημοσιογράφοι

Στη Βουλή μπαίνει υποχρεωτικά η προστατευτική μάσκα με απόφαση του Προέδρου.

ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ 28 Ιουλ 2020 | 11:47

Απίθανο: Η Τζάκρη κατακεραύνωσε τον Αδωνι για "ύποπτη" τροπολογία και τελικά... την ψήφισε [βίντεο]

Ο ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρος κατακεραύνωσε την τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά όταν εκείνος απείλησε ότι θα την αποσύρει... την ψήφισε.

46 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24 Ιουλ 2020 | 12:36

Το συμβολικό δώρο Τασούλα στους βουλευτές: Οι "300" της Βουλής του 1974

Συμβολικό δώρο προς όλους τους βουλευτές από τον πρόεδρο Κ. Τασούλα για τα 46 χρόνια Δημοκρατίας. Ανατύπωσε μια έκδοση με τους "300" της Βουλής του 1974.

ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 23 Ιουλ 2020 | 17:09

Ο Τασούλας παραπέμπει τον Μάρκου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για το "σας κάναμε τον κω@@ να"

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας θα βρεθεί ο βουλευτής Μάρκου για τις χυδαίες εκφράσεις

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΩ@@ ΝΑ” 23 Ιουλ 2020 | 13:35

Αναφορά Κεγκέρογλου για τις χυδαιότητες Μάρκου- Και υβριστής και διπλοθεσίτης ο κύριος

Ο Βαίλης Κεγκέρογλου ζητάει να συγκλιθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας για τις απρέπειες Μάρκου

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 23 Ιουλ 2020 | 12:52

Αμετανόητος ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ για το "σας κάναμε τον κω@@ να"- "Δεν μετανιώνω"

Αμετανόητος για τις χυδαίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου.

"O ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ" 23 Ιουλ 2020 | 10:29

Γεωργιάδης: Θα δικαιωθώ όταν μπουν φυλακή οι σκευωροί - Προσπάθησαν να αλλοιώσουν το πολίτευμα

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την υπόθεση Παπαγγελόπουλου την μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους.

ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 23 Ιουλ 2020 | 10:22

Κωνσταντίνος Μάρκου: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που χυδαιολογούσε στη Βουλή είναι και ...διπλοθεσίτης - Πρόεδρος του ΚΕΣΥ

Ο Κωνσταντίνου Μάρκου είναι καθηγητής στην ιατρική Σχολή Πατρών και επιμένει να κατέχει και τη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 23 Ιουλ 2020 | 09:55

Στο δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος - Tον εγκατέλειψε ο Τσίπρας, λέει η ΝΔ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται πλέον σε ειδικό δικαστήριο. Ωστόσο, χθες στη Βουλή φάνηκε πως δεν ήθελαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν.