Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

Βγήκαν μαχαίρια για το γήπεδο της ΑΕΚ. Λαφαζανικοί εναντίον... Λαφαζανικών και «σκόρπιοι» εναντίον προεδρικών. Το θέμα θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Βαθιά διχασμένο βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ένα θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά το ζήτημα του... υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το θέμα θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας -και είναι η δεύτερη φορά, μέσα στην ίδια εβδομάδα, που το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι διαφωνίες μεταξύ των στελεχών της είναι ιδιαίτερα έντονες και είναι χαρακτηριστικό ότι διαπερνούν τις εσωκομματικές τάσεις

Οι διαφωνίες μεταξύ των στελεχών της είναι ιδιαίτερα έντονες και είναι χαρακτηριστικό ότι διαπερνούν τις εσωκομματικές τάσεις. Κάποιοι στην Κουμουνδούρου παρατηρούν δε, ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι πρόδρομοι ...πόνοι της μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε πραγματικό κόμμα εξουσίας.

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι σχολίασαν πως άρχισε η ταχύτατη προσαρμογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα νέα δεδομένα: γράφτηκε έτσι -και δεν διαψεύσθηκε- ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, τον οποίον προηγουμένως στην Κουμουνδούρου αντιμετώπιζαν ως πολιτικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά.

Η πρώτη συνάντηση λέγεται πως ήταν με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, και η δεύτερη, με τους ΑΕΚτζήδες βουλευτές, Δημήτρη Στρατούλη και Γιώργο Πάντζα. Ακολούθησε το «ναι, υπό όρους» στο νέο γήπεδο, που διατύπωσαν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταγράφηκε όμως και η διαφοροποίηση του βουλευτή, δασολόγου στο επάγγελμα, Βαγγέλη Αποστόλου, που προέβλεψε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ενδεικτικό της σύγχυσης είναι το ένθερμο «ναι» στο γήπεδο από το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το Τμήμα Οικολογίας αντιτίθεται, μαζί και το πιο «αριστερό» κομμάτι της προεδρικής πλειοψηφίας

Ενδεικτικό της σύγχυσης που έχει προκληθεί στο κόμμα της αριστεράς και της... οικολογίας, είναι το ένθερμο «ναι» στο γήπεδο από το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το Τμήμα Οικολογίας αντιτίθεται, μαζί και το πιο «αριστερό» κομμάτι της προεδρικής πλειοψηφίας (η επονομαζόμενη «Ανάσα»), που θεωρεί πως το κόμμα τους κάνει μια σημαντική υποχώρηση.

Βαθιά διχασμένη -μάλλον για πρώτη φορά!- και η εσωκομματική αντιπολίτευση, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη σε ρόλο εξισορροπιστή ανάμεσα σε στελέχη, όπως ο Αλέκος Καλύβης που ακούγεται πως είναι αντίθετος στα «κίτρινα» projects και ο Δημήτρης Στρατούλης, που δέχεται σκληρή κριτική από τους -εσωκομματικούς- συντρόφους του.

Δηλωτικό των επικίνδυνων διαστάσεων που τείνει να λάβει το θέμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ότι o μόλις εκλεγείς -με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ- δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής από μερίδα συμπολιτών του, με την κατηγορία ότι άλλα τους έλεγε προεκλογικώς και άλλα τώρα, που τάσσεται αναφανδόν υπέρ του έργου...

Με δυο λόγια, (κίτρινος) μύλος...