Σφοδρή επίθεση Ζωής σε Τσίπρα και συνάντηση με Λαφαζάνη

Με βαριές εκφράσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώνει την επίθεση της κατά του Μαξίμου αλλά κατά του Αλέξη Τσίπρα, αν και δεν τον κατονομάζει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σφοδρή επίθεση Ζωής σε Τσίπρα και συνάντηση με Λαφαζάνη

Με βαριές εκφράσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώνει την επίθεση της κατά του Μαξίμου αλλά κατά του Αλέξη Τσίπρα, αν και δεν τον κατονομάζει.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οργισμένη από το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη η οποία μίλησε για «απελθούσα πρόεδρο» της Βουλής, προχώρησε αμέσως στην έκδοση πολύ σκληρής ανακοίνωσης στην οποία καταλήγει: «Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι ″κάθε λέξη του Συντάγματος″, αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή». Υπενθυμίζεται ότι η φράση «κάθε λέξη του Συντάγματος» ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα Σάββατο το πρωί η κ. Κωνσταντοπούλου θα τον υποδεχθεί στις 10:30, στο γραφείο της, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατόπιν αιτήματός του, μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ειναι ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση της Ζωής Κωσταντοπούλου

«Η κυβέρνηση που άνοιξε τη Βουλή αιφνιδιαστικά για να ψηφισθεί η άκυρη και αντισυνταγματική μνημονιακή εξουσιοδότηση στις 13 Αυγούστου. Η κυβέρνηση που εξίσου αιφνιδιαστικά στη συνέχεια δρομολόγησε διαδικασίες διερευνητικών εντολών με ορίζοντα τις εκλογές, για τις οποίες αποκαλύπτεται ότι, από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε ενημερώσει τους εκβιάζοντες δανειστές (και συμφωνήσει μαζί τους), σύμφωνα με τις απερίφραστες δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και της καγκελαρίας της Γερμανίας, την ώρα που κρατούσε τους πάντες και τη Βουλή στο σκοτάδι.

Για την πρωτοφανή δήλωση της κυβερνητικής Εκπροσώπου ότι η πρόεδρος της Βουλής ″εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μειμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του πρωθυπουργού και κατά της δημοκρατικής τάξης″, αν αξίζει μία απάντηση αυτή είναι ότι άλλο η θεσμική συνεννόηση της 3ης πολιτειακής παράγοντος με τον 4ο πολιτειακό παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο μνημονιακό μπλοκ κυβέρνηση και οι βουλευτές που, συμπράττοντας με εκπροσώπους 3 μνημονιακών κομμάτων επιχείρησαν προ μίας εβδομάδας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με παράκαμψη της προέδρου της Βουλής.

Ως προς την δημοκρατική τάξη, υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου. Δεν υπάρχει ″απελθούσα πρόεδρος″, αλλά απελθούσα κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενη στην πρόεδρο της Βουλής και αποχωρώντας συλλογικά και επιδεικτικά κατά την ομιλία της στη Βουλή- κάτι που δεν έκανε ποτέ για κανέναν και καμία βουλευτή ή αρχηγό κόμματος.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι κάποιοι όχι απλώς δεν είναι ″κάθε λέξη του Συντάγματος″, αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για την συνταγματική νομιμότητα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι’ αυτό και διαλύουν δια μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή».

Ζωή και Λαφαζάνης τα μεγάλα αγκάθια για Τσιπρα

Ζωη Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπευσαν να λάβουν θέση μάχης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρας, λιγες μόλις ώρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας προχώρησε ταχύτατα στη συγκρότηση νέου κόμματος, της Λαϊκης Ενότητας, με 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου...βγήκε πάλι στο αντάρτικο από τη θέση της προέδρου της βουλής , κατακεραυνώνοντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας, μιλώντας για εκτροπή, θεσμικό ολίσθημα και ανεπίτρεπτα γεγονόταν χάριν σκοπιμοτήτων. τας.

Λαφαζάνης: τιμωρείται η συνέπεια και επιβραβεύεται η κωλοτούμπα

Σφοδρή επίθεση στον «λοβοτομημένο» ΣΥΡΙΖΑ -όπως τον χαρακτήρισε -πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως επικεφαλής της νεοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαϊκής Ενότητας.

Ενέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ στις Μνημονιακές δυνάμεις μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. ο κ. Λαφαζάνης στην παρθενική του συνάντηση ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι τρίτη δύναμη στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρουσίασε στοιχεία του κυβερνητικού προγράμματος όπου βασικός πυλώνας είναι η κατάργηση των Μνημονίων και η πολιτική έκφραση του ΟΧΙ που ανέδειξε ο λαός με το δημοψήφισμα, χωρίς να αποκλείει και συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη εάν αυτό χρειαστεί.

Έστρεψε τα πυρά του κατά του κ. Τσίπρα αναφερόμενος στα περί συνέπειας των πολιτικών δυνάμεων λέγοντας ότι « δεν γίνεται να τιμωρείται η συνέπεια και η σταθερότητα και να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα". Υπογράμμισε δε, ότι θα αξιοποιήσει την τρίτη διερευνητική εντολή πραγματοποιώντας επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πλην της Χρυσής Αυγής και συναντήσεις με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Ερμηνεύοντας την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές σημείωσε ότι αυτό έγινε για δύο λόγους. Από την μία πλευρά τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να αισθανθεί ο πολίτης τις συνέπειες του νέου Μνημονίου και να κρύψει τα επώδυνα μέτρα που έρχονται. «Γνώριμη τακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που επαναλαμβάνει και ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο κ. Λαφαζάνης. Παράλληλα σημείωσε ότι ο δεύτερος λόγος ήταν να αιφνιδιαστεί η Αριστερά Πλατφόρμα και να εξουθενωθεί η τελευταία συνεπή αντιμνημονιακή φωνή, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μας αιφνιδιάζουν, δεν θα μας βρουν ανέτοιμους, θα είμαστε μεγάλη και καθοριστική δύναμη στις εκλογές», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Η επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα» εκφράζει την ταυτότητα και την πολιτική του νέου φορέα, είπε ο Π. Λαφαζάνης σημειώνοντας ότι δεν θα είναι άλλο ένα κόμμα αλλά φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα μέτωπο αντιμνημονιακών, κοινωνικό, προοδευτικό και πατριωτικό.

Βασικοί άξονες του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας είναι – σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας που αριθμεί μέχρι στιγμής 25 βουλευτές- η ακύρωση του Μνημονίου, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και νέα σχέση μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με την προοπτική μεγάλης αναδιανομής του πλούτου μέσω μίας γενναίας φορολογικής μεταρρύθμισης.

«Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν παραμένει ορφανό στις εκλογές και θα προσπαθήσουμε να το εκφράσουμε. Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε», επανέλαβε ο Π. Λαφαζάνης αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και του Μ. Μαξίμου αναφέροντας ότι μεταφράστηκε σε ΝΑΙ μέσα σε μία εβδομάδα. «Η αριστερά δεν θα γίνει η χλεύη των ηττημένων. Ότι και να ψηφίσει ο λαός μεταξύ του Ποταμιού, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του λοβοτομημένου ΣΥΡΙΖΑ τελικά οδηγεί σε Μνημόνιο. Η θα τελειώσουμε με τα Μνημόνια ή τα Μνημόνια θα τελειώσουν τη χώρα», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση – όπως υποστηρίζουν στελέχη του Μαξίμου- δεν ανετράπη αλλά παραιτήθηκε, φοβήθηκε να πάει στην βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. «Επομένως η αναζήτηση ανατροπέων δείχνει φόβο αμηχανία και πανικό» είπε ο Π.Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει τις καλύτερες παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς. Συνεχίζοντας την επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ Λαφαζάνης ανέφερε ότι οι κ.κ. Γιούνκερ, Μέρκελ και Σόιμπλε έσπευσαν να στηρίξουν τις εκλογές. «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο Γιούνκερ, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε;» διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης.

Αποφεύγοντας να κάνει αναφορά για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι αν χρειαστεί να απαλλαγούμε από τα Μνημόνιαθα εφαρμόσουμε συντεταγμένη πορεία εκτός ευρωζώνης. Δεν θα συνεργαστούμε με κόμματα του Μνημονίου , είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας απυεθύνοντας προσκλητήριο συνεργασίας σε όλες τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και στο ΚΚΕ.

Κυβερνητικοί κύκλοι: Ο Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής θα κριθούν από τον λαό

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι οπαδοί της δραχμής, αφού διέσπασαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στράφηκαν κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς, έκαναν πράξη την από εδώ και καιρό απόφαση τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.«Θα κριθούν από τον ελληνικό λαό», προσθέτουν.

Κεραυνοί Ζωής κατά Παυλόπουλου και Τσίπρα

Με μύδρους εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού η πρόεδρος της Βουλής πέρασε στην αντεπίθεση, μιλώντας για εκτροπή, θεσμικό ολίσθημα και ανεπίτρεπτα γεγονόταν χάριν σκοπιμοτήτων.

“Θεματοφύλακες των θεσμών είναι πρωτίστως οι πολιτειακοί παράγοντες, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να παρακάμπτουν τις συνταγματικές προβλέψεις χάριν σκοπιμοτήτων, πολιτικών, κομματικών ή άλλων. Αποτελεί εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός παρέλειψε παντελώς να ενημερώσει την Πρόεδρο της Βουλής τόσο για την πρόθεση παραίτησης της Κυβέρνησης η οποία είχε λάβει την εμπιστοσύνη της παρούσας Βουλής όσο και για την συντελεσθείσα παραίτηση”, επεσήμανε σε επίσημη ανακοίνωσή της και πρόσθεσε ότι “αποτελεί ακόμη πιο δυσάρεστο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίσης επέλεξε να παρακάμψει την Πρόεδρο της Βουλής και να δρομολογήσει εσπευσμένα και χωρίς να πληρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις τη διαδικασία ανάθεσης διερευνητικών εντολών και, μάλιστα, με νυχτερινά ηλεκτρονικά μηνύματα”.

Βάζοντας στο στόχαστρο τον κ. Παυλόπουλο, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: “Αποτελεί ιδιαιτέρως οχληρό γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να επικοινωνήσει με την Πρόεδρο της Βουλής ακόμη και σήμερα το πρωί, προ της συναντήσεώς του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., όταν η ίδια η Πρόεδρος τον ζήτησε τηλεφωνικώς.

Αποτελεί, τέλος, θεσμικό ολίσθημα ότι, όταν τελικά επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο της Βουλής σήμερα στις 11.30, επιχείρησε ερμηνείες του Συντάγματος για να δικαιολογήσει το θεσμικό ατόπημα”.

Όπως σημείωσε, στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών “υπήρξε ανεπίτρεπτη σπουδή που για άλλη μια φορά δοκιμάζει την συνταγματική νομιμότητα. Αυτές τις ώρες δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία η επισήμανση πως η τήρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα - εγγυητή της δημοκρατίας”.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι “η ιστορία δεν χαρίζεται και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Η χώρα και ο λαός δεν αντέχουν άλλη εκτροπή. Η λαϊκή κυριαρχία δεν είναι σύνθημα, αλλά επιταγή που υποχρεώνει τους πάντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων”.

Απάντηση κύκλων της Προεδρίας

Μετά τις πύρινες δηλώσεις και την ανακοίνωση της κ. Κωνσταντοπούλου, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επανήλθαν και τόνιζαν πως εκείνη όφειλε να ενημερώσει τον Πρ. Παυλόπουλο για τη μεταβολή στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Βουλής και αυτό δεν το έχει πράξει ως τώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ 19 Οκτ 2021 | 10:44

Καρφιά Τσίπρα για την αποφυλάκιση Πατέλη: Το σχόλιο με στίχους του Ελύτη

Την αποφυλάκιση του "πυρηνάρχη" της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, καταδικάζει ο Αλέξης Τσίπρας με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ" 18 Οκτ 2021 | 12:36

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αντιμετωπίζετε την πανδημία με ελαφρότητα- Για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ 18 Οκτ 2021 | 10:22

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην αρχή μας λέγατε "δεν υπάρχουν εμβόλια" και μετά ο Πολάκης μας πρότεινε φάρμακο για αγελάδες

"Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση", ανέφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 18 Οκτ 2021 | 07:53

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία: Υψηλοί τόνοι και πρόγευση για την συζήτηση στην εξεταστική

Η σημερινή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή θα αποτελέσει μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν στη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Οκτ 2021 | 22:04

Κακοκαιρία Μπάλλος - Τσίπρας: Το κράτος δεν λειτουργεί ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι

"Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει".

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Οκτ 2021 | 13:57

Με μαντινάδα υποδέχτηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο Αρκαλοχώρι: "Να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις", ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους και να χορηγηθεί εισόδημα έκτακτης ανάγκης υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας από την Κρήτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 13 Οκτ 2021 | 11:48

Κρήτη: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Αλέξης Τσίπρας

Την σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

12 Οκτ 2021 | 06:46

Ο "Τζάμπας", το Σαχέλ και ο Αλέξης...

Οι αντιρρήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την πιθανότητα αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ δεν αποτελούν έκπληξη

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 Οκτ 2021 | 19:34

Τάσος Κουράκης: Έγινε η πολιτική κηδεία - Παρών ο Αλέξης Τσίπρας με κόκκινο τριαντάφυλλο [εικόνες]

Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ο Αλέξης Τσίπρας παρέστη στην πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη.

10 Οκτ 2021 | 19:00

Ο Τσίπρας, ίδιος πάντα, στη Βουλή

Στον ορίζοντα του κ. Τσίπρα, όλα τα συμβόλαια που υπογράφουν οι Άλλοι είναι ύποπτα.

10 Οκτ 2021 | 15:55

Τσίπρας: Στην Αυστρία οι θεσμοί λειτούργησαν, στην Ελλάδα εκκωφαντική σιωπή

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία.