Σγουρίδης: Υπάρχουν και κυβερνήσεις μειοψηφίας ή ανοχής

Άφησε απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής και να καταψηφίσουν πρόταση εμπιστοσύνης.

sgouridis-uparxoun-kai-kuberniseis-meiopsifias-i-anoxis
SHARE THIS
0
SHARES

"Οταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση και μετά θα συνεδριάσουν τα όργανα για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας" τόνισε ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και αφήνοντας απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής και να καταψηφίσουν πρόταση εμπιστοσύνης:

"Υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, υπάρχουν και κυβερνήσεις μειοψηφίας και κυβερνήσεις ανοχής. Το βέβαιο είναι ότι θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Μετά, ο πρόεδρος, η εκτελεστική επιτροπή και το εθνικό συμβούλιο, θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα. Εμείς δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία γιατί είμαστε κατά της σύνθετης ονομασίας, όχι γιατί είναι κακή συμφωνία όπως λέει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ".

Σε σχέση με τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Σγουρίδης ανέφερε τα εξής: "Οι ΑΝΕΛ θα συμμετασχουν στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε στο θέμα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας και στην διατήρηση της απαγόρευσης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια". Χαρακτήρισε "αντισυνταγματική" τη στάση της ΝΔ, "κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι για το καλό της χώρας". "Προτείνουμε -συνέχισε- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ να γίνεται υποχρεωτικά γνωστό στον ελληνικό λαό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook