Σίμος Κεδίκογλου: Θεσμική εκτροπή οι απειλές Τσίπρα στην κυβέρνηση

Δεν του βγήκε η ανατροπή και τώρα προχωράει σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Παραποιεί το πολίτευμα της χώρας δηλώνει και ο Βενιζέλος.

simos-kedikoglou-thesmiki-ektropi-oi-apeiles-tsipra-stin-kubernisi
SHARE THIS
0
SHARES

 Ομοβροντία απο τους κυβερνητικούς εταίρους προκάλεσε η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να θέσει θέμα εκλογών στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Ο Σίμος Κεδίκογλου σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» προβλέπει ότι οι προσπάθειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖα θα πέσουν στο κενό και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτιμά ως απόδειξη έλλειψης θεσμικής συνέπειας και σοβαρότητας ,το διάβημα του κ. Τσίπρα στον Κάρολο Παπούλια. 

Η δήλωση Κεδίκογλου 

Ο κ.Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την "ανατροπή" που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή:

Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ' αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες...

Το αίτημα του, για "ανατροπή" δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι' αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ' όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!

Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, "να μη διανοηθεί να... κυβερνήσει"!

Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία;

Ή και τα δύο;

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό.

Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί "δυσαρμονίας" που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο...

Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας...».

Βενιζέλος: Αντισυνταγματική η πρόταση Τσίπρα  

Απο πλευράς του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε δύσκολη θέση καθιστώντας τον ακροατή της αντισυνταγματικής του πρότασης.

«Με αυτό που έκανε παραποιεί το κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας και το Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο προβλέπει με πολύ σαφή τρόπο στο άρθρο' 41 πότε και πως διαλύεται η βουλή» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε « άρα η αντικοινοβουλευτική ερμηνεία του  Συντάγματος είναι συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα και δείχνει ότι δεν υπάρχει θεσμική συνέπεια και σοβαρότητα στις ενέργειες του.»  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook