Follow us

Σκανδαλίδης για κυβέρνηση συνεργασίας: Είναι άλλο να πάρει το πρώτο κόμμα 36-37% και άλλο 30-32%

"Πριν από λίγο καιρό η ΝΔ φαινόταν άνετα πρώτη[...]Τώρα το πολιτικό σκηνικό έχει ρευστοποιηθεί" ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκανδαλίδης: Να βρεθούν μαζί οι υποψήφιοι αρχηγοί και να συμφωνήσουν

"Όλα εξαρτώνται από το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή αν είναι χαμένοι και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να υπομείνει ξανά μια νέα πρωθυπουργία τέτοια, γιατί τα πρόσωπα αυτά, σε ένα πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα, όπως είναι η χώρα μας, η Δημοκρατία μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 , σχετικά με το "όχι” του Ν. Ανδρουλάκη, σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό είτε τον αρχηγό της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Επίσης

Κώστας Σκανδαλίδης: Όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών

"Το πολύ λοιπόν φυσικό, αυτό το ερωτηματικό που βάζει ο κ. Ανδρουλάκης θεωρείται ότι είναι ένας μικρομεγαλισμός, ότι δεν θέλουμε τη Δημοκρατία και ούτω καθεξής. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, έχει σχέση με το μοντέλο διακυβέρνησης και θα επιμείνουμε σε αυτό" σημείωσε ο κ. Σκανδαλίδης και επανέλαβε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών.

"Άλλο είναι να πάρει το πρώτο κόμμα στη δεύτερη αναμέτρηση 36%-37% και άλλο είναι να πάρει 30%-32%. Είναι θέματα που έχουν σχέση με τις μετεκλογικές εξελίξεις που όσο και να κάνουμε την Πυθία δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε" εξήγησε ο κ. Σκανδαλίδης.

Σχετικά με την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού και την δήλωσή του ότι όσα κόμματα υπερασπίζονται την απλή αναλογική θα πρέπει να πουν με ποιους θα συνεργαστούν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης "μπαίνει σε αυτά τα χωράφια με έναν τρόπο λίγο άγαρμπο πια αυτή την εποχή και αυτό είναι ενδεικτικό της αδυναμίας του και της αμυντικής του στάσης απέναντι στα γεγονότα τα οποία επισυνέβησαν επί της πρωθυπουργίας του και τα οποία ουσιαστικά καθιστούν το σενάριο της αυτοδυναμίας ένα κατά βάση μη πραγματοποιήσιμο σενάριο".

"Εμείς δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική" υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης.
"Εμείς ψηφίσαμε και ψηφίζουμε πάντα, έναν εκλογικό νόμο με βάση τον οποίο ένα λογικό μπόνους, όχι σαν κι αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης, ένα λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα θα έφερνε μια παράταξη που πιάνει το 40-42% να έχει αυτοδυναμία. Σκεφτείτε τώρα τη ΝΔ, που έχει δημοσκοπικά ένα ποσοστό 30% κατά βάση, να πάρει 30%, να ψηφίσουν οι μισοί Έλληνες και να είναι το 30% που θα είναι στην ουσία ούτε 20%, να θέλει να κυβερνά αυτοδύναμα. Αυτό δεν είναι μια καταστρατήγηση οποιουδήποτε δημοκρατικού κανόνα πέρα από τα εκλογικά συστήματα;" συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ερωτηθείς, με ποιο από τα δύο πρώτα κόμματα, θα επέλεγε το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί εάν είχε ελεύθερη επιλογή, ο κ. Σκανδαλίδης, επισήμανε ότι το κόμμα του, έχει κάνει μια πολύ σοβαρή κριτική και στο ένα μοντέλο διακυβέρνησης και στο άλλο, "που στη βάση τους σε ό,τι αφορά στη σχέση με τους θεσμούς, τις εξουσίες, τη δημοκρατία και γενικότερα, δεν μιλάω για το προοδευτικό -συντηρητικό σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική, εκεί υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, εμείς είμαστε πιο προοδευτικοί βέβαια από τη ΝΔ, αλλά για όλα τα άλλα θέματα του μοντέλου διακυβέρνησης και γενικότερα της πορείας της χώρας, διαφωνούμε και με τα δύο μοντέλα".

"Πριν από λίγο καιρό η ΝΔ φαινόταν άνετα πρώτη - Τώρα το πολιτικό σκηνικό έχει ρευστοποιηθεί"

"Εμείς θα προτείνουμε το δικό μας" αντέτεινε. "Μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου διακυβέρνηση που πιστεύουμε ότι αυτή έχει ανάγκη η χώρα, με ένα πρόγραμμα που δεν θα είναι εγωιστικό. Θα πούμε δέκα σημεία με βάση τα οποία, εμείς για να μπούμε σε μια κυβέρνηση δεν υποχωρούμε και από εκεί και πέρα το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις. Και αν πριν από λίγο καιρό φαινόταν ότι η ΝΔ, θα είναι άνετα πρώτη και ούτω καθεξής, σήμερα έχει ρευστοποιηθεί το πολιτικό σκηνικό και όλα είναι ενδεχόμενα. Εμείς λοιπόν με βάση τις θέσεις μας θα πάμε και στην πρώτη αναμέτρηση όταν θα μας δοθεί εντολή και στη δεύτερη αν χρειαστεί" συμπλήρωσε ο κ. Καστανίδης.

Διαβάστε Επίσης

"Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που δυο μήνες πριν τις εκλογές και ένα χρόνο πριν τις εκλογές και δύο χρόνια από τις εκλογές συζητούν για τις μετεκλογικές εξελίξεις με τέτοιες λεπτομέρειες, χωρίς την λαϊκή ετυμηγορία. Θα μείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας και στους θεσμούς. Έχουμε πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά το πώς συντίθεται μια τέτοια κυβέρνηση. Θα το δούμε στην πράξη και με βάση τις συνεννοήσεις που θα γίνει και με όποιον θέλει εν πάση περιπτώσει να συνεργαστεί" τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, ενώ υπογράμμισε ότι βρίσκομαστε σε μια φάση όπου "καλό θα είναι να ρίξουν όλοι νερό στο κρασί τους".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 06 Ιουν 2023 | 07:25

Στα χαρακώματα του... ΦΠΑ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Γιατί ο Μητσοτάκης λέει όχι στη μείωση του φόρου

Φουντώνει η μάχη του... ΦΠΑ, η οποία έγινε πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

ΤΙΚ ΤΟΚ 05 Ιουν 2023 | 21:25
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΓΚΟ ΝΙΞΟΝ 05 Ιουν 2023 | 19:28

Reuters: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το προβληματικό παιδί της Eυρωζώνης- Ποιο το "στοίχημα" του Μητσοτάκη

"Να ενισχύσει τις αποταμιεύσεις και να βελτιώσει το κράτος δικαίου, αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός" σημειώνει το Reuters για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΡΟΔΟΣ 05 Ιουν 2023 | 17:28

Εκλογές 2023- Ανδρουλάκης: Ιστιοφόρο διέκοψε την ομιλία του στο λιμάνι της Ρόδου- Η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Την ώρα της ομιλίας του έμπαινε στο λιμάνι του νησιού ένα ιστιοφόρο που έπαιζε από τα ηχεία τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ.

ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ 05 Ιουν 2023 | 15:57

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Άκη Σκέρτσο: Ιδανικοί υποψήφιοι για το επόμενο νόμπελ … οικονομικής κοροϊδίας

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαντά στον Άκη Σκέρτσο για την έμμεση φορολογία. Οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2,5% προαναγγέλλουν φοροεπιδρομή.

ΣΤΟ TWITTTER 05 Ιουν 2023 | 15:56

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Οι τέσσερις δεσμεύσεις της ΝΔ για την Πράσινη Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει στην ανάρτησή του τις τέσσερις δεσμεύσεις της ΝΔ για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον

ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 05 Ιουν 2023 | 12:04

Αλέξης Τσίπρας: Υποψήφιος σε Δυτική Αθήνα και Ρέθυμνο - Γιατί άλλαξε περιφέρειες

Ο συμβολισμός πίσω από την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος σε Δυτικό Τομέα Αθήνας και Ρέθυμνο, εκτός από την Α' Πειραιά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 05 Ιουν 2023 | 11:26

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρνητικός στον κορονοϊό - Η ανάρτηση στο Instagram

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε self test το πρωί της Δευτέρας και βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟΙ 05 Ιουν 2023 | 08:16

Εκλογές 2023: Το νέο "κόλπο" Κασιδιάρη για να είναι υποψήφιος μέσα από τη φυλακή - Στον Άρειο Πάγο η απόφαση

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα δώσουν μάχη για να μπλοκάρουν ξανά την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη - Το "τρικ" με τον συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων

""ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ" 04 Ιουν 2023 | 21:47

Ανδρουλάκης από τη Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ ο γνήσιος αντίπαλος της ΝΔ - Είναι κυβέρνηση λαϊκιστών με γραβάτες

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε από τη Ρόδο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 04 Ιουν 2023 | 11:23

Εκλογές 2023: Η ευχή του γιου του Ούλοφ Πάλμε για το ΠΑΣΟΚ [εικόνες]

Ο Joakim Palme ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές, μια ευχή, που όπως είπε, νιώθει πολύ ως σοσιαλδημοκράτης.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 04 Ιουν 2023 | 08:16

Πώς βλέπει η Αθήνα τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν - Αφησε εκτός τους "σκληρούς" Ακάρ, Τσαβούσογλου, Σοϊλού

Η Αθήνα να κρατάει μικρό καλάθι για την επόμενη ημέρα στο πεδίο των ελληνοτουρκικών και επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει.

ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ 03 Ιουν 2023 | 21:36

Ανδρουλάκης: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση - Ανάχωμα και εμπόδιο, στην αλαζονεία Μητσοτάκη `

"Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση που θα μπει ανάχωμα στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη", είπε ο κ.Ανδρουλάκης.