Σκάνδαλο Folli Follie: Η ανάκριση τελείωσε - Το "μπαλάκι" στη Βουλή για τις αναφορές σε "πολιτικούς συμμάχους"

Επόμενη στάση... Βουλή για το τρένο των αποκαλύψεων για την υπόθεση της Folli Follie.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Επόμενη στάση... Βουλή για το τρένο των αποκαλύψεων για την υπόθεση της Folli Follie. Απο το ελληνικό Κοινοβούλιο και τη στάση του για τους κ.κ. Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη, θα κριθεί εν πολλοίς η εξέλιξη της υπόθεσης για τυχόν πολιτικές διαστάσεις στο οικονομικό σκάνδαλο, όπως γράφει το Capital.gr.

Δεδομένου μάλιστα ότι η ανάκριση για την κυρίως υπόθεση κλείνει, απομένει από τη Βουλή να αποφασίσει ενώ εκκρεμεί η ποινική έρευνα σε επίπεδο εισαγγελίας για τον Μάκη Μπαλαούρα και όσα αναφέρονται στα email του επικεφαλής ασφαλείας της εταιρίας. Ανοιχτή βέβαια παραμένει και η έρευνα για τυχόν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ως γνωστόν ανασύρθηκε από το αρχείο.

Ολοκληρώθηκε

Την ίδια στιγμή ενώ οι αποκαλύψεις για την κίνηση αντιπερισπασμού του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για διάθεση των μετοχών του στο Δημόσιο, όπως αποκάλυψε χθες το Capital.gr, η ανάκριση για το βασικό μέρος της έρευνας και τα οικονομικά πεπραγμένα του συνόλου των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, ολοκληρώνεται οριστικά με την κλήση των δικηγόρων των 29 κατηγορουμένων να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης.

Με την υπογραφή του πέρατος της ανάκρισης από τους συνηγόρους η δικογραφία χιλιάδων σελίδων θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα που θα κάνει την πρότασή του επί της ενοχής και τυχόν παραπομπής των κατηγορουμένων και θα εισάγει την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο.

Το Συμβούλιο μέσα στους επόμενους μήνες, θα αποφασίσει (με βούλευμα) πόσοι και ποιοι από τους κατηγορουμένους θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για κακουργηματικές κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιτήματα αποφυλάκισης

Από την πλευρά των δυο βασικών κατηγορουμένων Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, φαίνεται από τα αναφερόμενα στις συμπληρωματικές απολογίες τους πως ήδη προετοιμάζουν αιτήσεις αποφυλάκισης. Βέβαια ήδη έχει απορριφθεί ένα σχετικό αίτημα του ιού Κοστολιούτσου, Τζώρτζη.

Τι μένει ανοιχτό

Ο φάκελος που παραμένει ανοιχτός πάντως είναι αυτος που θα περάσει στα χέρια του εθνικού Κοινοβουλίου για τυχόν ευθύνες της προηγουμένης κυβέρνησης και δη των πρωην υπουργών Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλεξη Χαρίτση , σχετικά με την ύπαρξη αναφορών σε σχετικά έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία για "προσπάθεια συγκάλυψης” της έρευνας της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Folli Follie.

O φάκελος που στέλνει η εισαγγελέα αμελλητί (δηλαδή χωρις αξιολόγηση) όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα στη Βουλή αφορά τους δύο πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.

Το διαβιβαστικό και οι δυο βουλευτές

Ο εισαγγελέας στο σχετικό διαβιβαστικό αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ' άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα η εισαγγελία ζητεί από τη Βουλή να αποφανθεί για την άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας του εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτη, το όνομα του οποίου επίσης περιλαμβάνεται όπως και των δύο πρώην Υπουργών στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας και του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

κουτσολιουτσοσ

Αντίθετα η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται άδεια για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην Βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα καθώς το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βουλευτής δίνει το νομικό δικαίωμα της έρευνας άνευ αδείας της Βουλής.

Για τον κ. Μπαλαούρα ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Η έρευνα αφορά και στους ιδρυτές της εταιρείας και στον διευθυντή ασφαλείας που φέρονται να είχαν γνώση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων περί "ισχυρών συμμάχων του ομίλου".

Ανοιχτή βέβαια παραμένει και η έρευνα για τυχόν ευθύνες της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στον έλεγχο της Folli Follie μετά απο καταγγελίες επενδυτών η οποία είχε τεθεί στο αρχείο στις αρχές Δεκεμβρίου. Πλέον μετά την ανάσυρση της η υπόθεση είναι εκ νέου ανοιχτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2021 | 20:36

Συντριπτική πλειοψηφία με 284 "ΝΑΙ" στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή ενέκρινε την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2012 20 Ιαν 2021 | 15:37

Οταν ο Μητσοτάκης "κάρφωσε" τον Τσίπρα για τους Αγανακτισμένους, τις κρεμάλες και την απόπειρα εισβολής στη Βουλή

Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για την απόπειρα των Αγανακτισμένων να εισβάλουν στη Βουλή

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 20 Ιαν 2021 | 14:45

Η φαρμακερή ατάκα της Παπαρήγα στη Βουλή: Δεν μπορώ να μιλάω με υπόκρουση Μπογδάνο

Η ατάκα της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2021 | 14:06

Γεννηματά για τα 12 μίλια στο Ιόνιο: Θετική εξέλιξη αλλά έπρεπε ταυτόχρονα νότια και ανατολικά της Κρήτης

Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, ως νόμιμη επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας, είναι θετική εξέλιξη ανέφερε η Φώφη Γεννηματά

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 20 Ιαν 2021 | 12:28

Τσίπρας στη Βουλή για την επέκταση στα 12 μίλια: Ηταν στρατηγική επιλογή ΣΥΡΙΖΑ και την λοιδωρούσατε

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Ιαν 2021 | 11:57

Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στην Κρήτη και αλλού, όταν το επιλέξουμε

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών που προβλέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 20 Ιαν 2021 | 07:27

Δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα λίγο πριν τις διερευνητικές –  Ψηφίζεται σήμερα η επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση για την πρώτη επέκταση χωρικών υδάτων από το 1947.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 19 Ιαν 2021 | 14:43

Καυστική η Μπακογιάννη για Μάας: Να μας εξηγήσει γιατί έμεινε μουγγός στις προκλήσεις Τσαβούσογλου

Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Χάικο Μάας για τη μη παρέμβασή του στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Ιαν 2021 | 12:28

Προαναγγελία Δένδια για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη: Θα αφορά και το ανατολικό της τμήμα

"Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί εδώ και μήνες για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη. Και βεβαίως η Κρήτη περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ 19 Ιαν 2021 | 08:08

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Απολογούνται σήμερα οι δύο ανήλικοι - Αποκαλυπτικό το βίντεο της επίθεσης

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα, προκειμένου να καταθέσουν, οι δύο ανήλικοι αδελφοί, για την άγρια επίθεση κατά του 53χρονου σταθμάρχη στο Μετρό.

"ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΚΑΤΕΒΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ", ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ 19 Ιαν 2021 | 07:58

Ο Κακλαμανάκης κατήγγειλε όργια στις ομοσπονδίες και ο Βασιλειάδης του ΣΥΡΙΖΑ του απαντούσε: "Δεν θέλω να ξέρω"

Ο κ. Κακλαμανάκης είχε προχωρήσει και σε μια σημαντική καταγγελία για την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 20:26

Τσακλόγλου: Εξετάζονται το να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος από κορονοϊό και η ένταξη υγειονομικών στα βαρέα ανθυγιεινά

Το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο κορονοϊός ως παράγοντας κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 19:16

Κοντοζαμάνης για τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων: Η δημοσιοποίησή τους θα έπληττε την ανεξαρτησία και ευθυκρισία τους

Σκληρή κόντρα Κοντοζαμάνη - Φάμελλου στη Βουλή για την διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων