Σκέφτονται ακόμη και αλλαγή της σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων

Σκέψεις για αλλαγή της σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, φαίνεται πως υπάρχουν εντός της κυβέρνησης.

skeftontai-akomi-kai-allagi-tis-sunthesis-tis-diaskepsis-twn-proedrwn
SHARE THIS
0
SHARES

Σκέψεις για αλλαγή της σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία είναι αρμόδια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία των 4/5, φαίνεται πως υπάρχουν στην κυβέρνηση.

Στο ενδεχόμενο το Μαξίμου να προβεί στην ακραία αυτή κίνηση, που για πολλούς θεωρείται «πραξικοπηματική» ενέργεια, αναφέρθηκε σήμερα ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μάλιστα μετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ο κ. Κόκκαλης, μετά το φιάσκο με τον Β. Πολύδωρα, και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση υπό τον Ν. Βούτση, ο εν λόγο βουλευτής τάχθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0, υπέρ της αλλαγής του κανονισμού της βουλής ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Οπως ανέφερε «θα μπορούσε να γίνει κατι τέτοιο με την αλλαγή του κανονισμού της βουλής τη στιγμή που τα κόμματα σήμερα ειναι οκτώ και οχι πέντε. Ειναι μια συζήτηση που είχε ανοίξει το καλοκαίρι και είπαμε θα το δούμε ξανά το φθινώπορο».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο υπουργός υποδομών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ερωτηθείς στο ίδιο ραδιόφωνο αν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός της βουλής για τη σύνθεση της διάσκεψης προέδρων της βουλής, είπε πως βεβαίως κάτι τέτοιο μπορει να γίνει, αλλά αυτό μπορει να γινει μετά απο συζήτηση των αρμοδίων οργάνων της βουλής.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook