Follow us

Σκέρτσος: Ατελέσφορη και αποπροσανατολιστική η συζήτηση για πρόωρες εκλογές - Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής

Η συζήτηση περί εκλογών, είναι "ατελέσφορη και αποπροσανατολιστική σε αυτήν τη φάση", ανέφερε συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
σκερτσος βουλη

Ατελέσφορη, παρελκυστική και αποπροσανατολιστική χαρακτήρισε τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δίνοντας έμφαση στην επίλυση των "σοβαρών προβλημάτων" που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Η συζήτηση περί εκλογών, είναι "ατελέσφορη και αποπροσανατολιστική σε αυτήν τη φάση" ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξης, επισήμανε ότι "ο πρωθυπουργός έχει βάλει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σε σχέση με τον ορίζοντα των εκλογών, αυτός είναι στο τέλος της τετραετίας". Συγχρόνως, "υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη διεθνή αστάθεια. Έχουμε επίσης συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν, την επενδυτική βαθμίδα -όλα αυτά θα ληφθούν υπ' όψιν και στην ώρα τους θα ληφθούν και οι αποφάσεις".

Κατά τον Ά. Σκέρτσο, "όλη αυτή η συζήτηση είναι παρελκυστική, ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, έχει μεγάλη ανασφάλεια. Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, το έχουμε αποδείξει. Στην πανδημία δώσαμε ένα πολύ μεγάλο πακέτο στήριξης, αυτό κατάφερε να κρατήσει την ελληνική οικονομία με το κεφάλι πάνω από το νερό".

Επίσης, "έχουμε τον τρίτο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη", δήλωσε ακόμη παρουσιάζοντας διαγράμματα για την ανάπτυξη, την ανεργία, τον κατώτατο μισθό, στον οποίον η Ελλάδα είναι στην 9η θέση, όπως είπε.

Περεταίρω, έκανε ένα γενικό απολογισμό στα οικονομικά επισημαίνοντας: "Η κυβέρνηση έχει πετύχει να στηρίξει την οικονομία, έχουμε αυτήν τη στιγμή τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Έχουμε την ταχύτερα μειούμενη ανεργία, έχουμε πολύ υψηλούς αριθμούς απασχόλησης. Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου η αγορά εργασίας και συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας δεν βρίσκουν προσωπικό να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους. Όλα αυτά οφείλονται στο σταθερό τιμόνι που κρατάμε στην οικονομική πολιτική. Αλλά και στο γεγονός ότι εφαρμόζουμε ταυτόχρονα μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα προσελκύουν και νέες επενδύσεις. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στην οικονομία παρά τις πολύ σοβαρές αντιξοότητες με την ενεργειακή κρίση".

Εξ άλλου, "η κυβέρνηση, εδώ και τρία χρόνια, κινείται με ένα σταθερό σχέδιο στο οποίο επιτυγχάνουμε τους στόχους, τον ένα μετά τον άλλο", ανέφερε φέρνοντας τα παραδείγματα με την άρση των capital controls, την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. "Η Ελλάδα δεν αποτελεί πια το "μαύρο πρόβατο". Επί δώδεκα χρόνια είχαμε μάθει να της ασκείται μια εποπτεία, που ήταν και ντροπιαστική για τη χώρα μας και τους πολίτες μας", τόνισε. Και προσέθεσε: "Το επιτελικό κράτος δίνει προβλεψιμότητα, δίνει ασφάλεια, ώστε και οι πολίτες να γνωρίζουν τι είναι αυτό που έρχεται και τα υπουργεία να ξέρουν τι έχουν να εκτελέσουν".

Παραλλήλως, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε την κυβερνητική στρατηγική αναδιανομής του μερίσματος της ανάπτυξης, όχι οριζόντια αλλά στοχευμένα σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Και συμπέρανε: "Η ελληνική οικονομία αυτήν τη στιγμή μπορεί να υποστηρίξει μια ταχύτερη ανάπτυξη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Όλα συντείνουν ότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση, η οποία θα βρίσκεται κοντά και στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Κάνοντας συνεχώς μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύουν νέες, καλές επενδύσεις, που θα δημιουργούν νέες, καλύτερες θέσεις εργασίας".

Διαβάστε Επίσης

Τα τρία ψέματα του κ. Τσίπρα

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, στην οποία έκανε λόγο για τρεις πρωτιές της κυβέρνησης (νεκροί πανδημίας, τιμές καυσίμων και ρεύματος, χάσμα μεταξύ αμοιβών και αναγκών), ο Άκης Σκέρτσος απάντησε: "Είναι και τα τρία ψέματα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Κορόιδεψε τον ελληνικό λαό με το "Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" το 2015. Είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα, ουσιαστικά εφάρμοσε ένα άλλο πρόγραμμα από αυτό με το οποίο εξελέγη. Συνεχίζει να δίνει μια εικόνα που δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο -εγώ σας αναφέρω διεθνή στοιχεία, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, αλλά και της ΕΛΣΤΑΤ. Ο κ. Τσίπρας κάνει μια επιλεκτική ανάγνωση αριθμών", κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτοντας τα κυβερνητικά στοιχεία.

"Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει την 12η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς την υπερβάλλουσα θνησιμότητα". Συνεπώς, προσέθεσε, "η αντιπολίτευση κάνει, δυστυχώς, σπέκουλα σε ένα θέμα δημόσιας υγείας, το οποίο δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής".

Όσον αφορά τον πληθωρισμό είναι "διεθνές φαινόμενο, είναι λάθος να κάνει (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) εθνική μια διεθνή κρίση". Στο σημείο αυτό δε, αναφέρθηκε στο "πολύ γενναιόδωρο πακέτο στον τομέα της ενέργειας, η Ελλάδα έχει δώσει 8 δισ. ευρώ για άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος και κάνουν και πάλι λάθος. Αυτό που μετράει είναι η τελική τιμή της λιανικής, η οποία είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο -και δεν το λέει ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν τον συμφέρει".

Για το Power Pass ανέφερε συγκεκριμένα πως είναι "άλλη μία καινοτομία της κυβέρνησης, ενώ από τον Ιούλιο έχει εγκριθεί - πανηγυρικά θα πω γιατί είναι εθνική επιτυχία- ένα νέο σχήμα ως προς τον μηχανισμό που θα ορίζει τις τιμές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και ο οποίος θα κρατήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο". Θα είναι ένας μηχανισμός που θα καταργεί de facto τη ρήτρα αναπροσαρμογής", κατέληξε για το θέμα.

Για τα καύσιμα, επανέλαβε ότι τυχόν μείωση του ΦΠΑ ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα προκαλούσε δημοσιονομική τρύπα, ως εκ τούτου "όσοι εισηγούνται αυτές τις προτάσεις, θα πρέπει να μας πουν από πού θα βρουν τα λεφτά, ποιους φόρους θα αυξήσουν για να καλύψουν την τρύπα στα δημόσια έσοδα".

Στα ελληνοτουρκικά, τέλος, ο υπουργός δήλωσε: "Εμείς επιμένουμε στη σταθερή γραμμή μας της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Οι διαφορές είναι υπαρκτές, εμείς δεν προκαλούμε, αντιθέτως θωρακίζουμε τα σύνορα και την άμυνά μας. Έχουμε κάνει σημαντικές ενισχύσεις στην αποτρεπτική μας ικανότητα, σημαντική αναβάθμιση στις συμμαχίες μας με τη Γαλλία, μέσα στο ΝΑΤΟ. Έχουμε διεθνοποιήσει το πρόβλημα της Ελλάδας με τις τουρκικές αμφισβητήσεις -και ο πρωθυπουργός το έχει κάνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε οι σύμμαχοί μας να καταλάβουν ποια είναι η τουρκική προκλητικότητα".

Επιπλέον, συμπλήρωσε, "ασκείται η κατάλληλη πίεση και από τους συμμάχους προς την Τουρκία ώστε να κατεβούν οι τόνοι. Αυτό που θέλουμε αυτή την στιγμή είναι ηρεμία, έχουμε την τουριστική σεζόν που φαίνεται πως θα πάει εξαιρετικά. Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά και αυτό σίγουρα δεν το κάνει η Ελλάδα".

Δεν θα είναι υποψήφιος

Η συνέντευξη έκλεισε με το προσωπικό ερώτημα, εάν ο Ά. Σκέρτσος θα είναι υποψήφιος βουλευτής: "Έχω δηλώσει ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Δεν είμαστε όλοι για όλα, τιμώ και σέβομαι πάρα πολύ τη δουλειά του βουλευτή. Είναι μια δουλειά που δεν μου ταιριάζει. Η δική μου δουλειά είναι διαφορετική και είμαι ικανοποιημένος με αυτό που κάνω".

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ... ΤΑΒΕΡΝΑ 30 Μαρ 2023 | 07:26

Εκλογές 2023: Ο Βασίλης Καρράς υποψήφιος σε δήμο της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

Την υποψηφιότητα του Βασίλη Καρρά στις δημοτικές εκλογές 2023 με τον συνδυασμό "ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ-Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος", γνωστοποίησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 29 Μαρ 2023 | 23:05

Ο Βαρουφάκης απάντησε στο "τερατογέννεση": Ούτε με το "τέρας" του Μητσοτάκη, ούτε με το "τέρας" του Τσίπρα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές και υπογράμμισε τους λόγους για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25.

ΧΗΡΑ Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ 29 Μαρ 2023 | 22:07

Εκλογές 2023 - Σέβη Βολουδάκη: "Η πρόταση από τον πρωθυπουργό να κατέβω υποψήφια στα Χανιά"

Η σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο στα 57 του χρόνια εξηγεί γιατί κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 29 Μαρ 2023 | 21:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Σύνθημά μας είναι το έργο μας" - Νέο προεκλογικό σποτ

"Τώρα όμως είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά ακόμη πιο τολμηρά", αναφέρεται σε σποτ που ανάρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 29 Μαρ 2023 | 20:17

Μητσοτάκης: Υπάρχει το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη - Το φαντάζεστε;

Ο πρωθυπουργός προκάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου, να δηλώσουν ξεκάθαρα με ποιους πρόκειται να συνεργαστούν.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ 29 Μαρ 2023 | 19:54

Αβραμόπουλος: "Ενωμένοι, να σηκώσουμε τον τόπο μας και την Ηλεία μας ψηλά" - Προτεραιότητα τουρισμός, αγροτιά

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ότι είναι ηθικό του χρέος, την αγάπη για την ιδιαιτέρα πατρίδα του, να την μετατρέψει "σε πρωτοβουλίες και πράξεις πολιτικής ευθύνης".

ΕΠΙΣΗΜΟ 29 Μαρ 2023 | 18:23

Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα "κατέβει" στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας.

STANDARD & POOR'S 29 Μαρ 2023 | 18:02

Goldman Sachs: Πιθανή η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας από τη S&P στις 21 Απριλίου, έναν μήνα πριν τις εκλογές...

Η ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε καλή θέση για αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας από την S&P στις 21 Απριλίου αναφέρει η Goldman Sachs - Αν συμβεί θα θεωρηθεί επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΟΔΗΓΟΣ 29 Μαρ 2023 | 16:42

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές - Πού ψηφίζουμε, οι νέοι ψηφοφόροι, η εμπλοκή με τους ετεροδημότες και οι διερευνητικές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1975 29 Μαρ 2023 | 16:24

Εκλογές 2023 - Φίνος Φιλμ: Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του "Τρομοκράτη" είχε αν μη τι άλλο… όραμα!

Οι εκλογές μέσα από τη διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ σε βίντεο από την ταινία "Τρομοκράτης" του 1975

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 29 Μαρ 2023 | 15:51

Handelsblatt και FAZ: Δύσκολη η αυτοδυναμία και σε δεύτερες εκλογές στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου βρίσκονται οι εκλογές της 21ης Μαΐου, με τους αναλυτές να θεωρούν δύσκολη την επίτευξη αυτοδυναμίες ακόμα και στις δεύτερες εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 29 Μαρ 2023 | 14:50

Γ. Κατρούγκαλος: Αν βγαίνουν τα "κουκιά" για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, αδύνατον να πει ο Ανδρουλάκης δεν θέλω Τσίπρα για πρωθυπουργό

"Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση", είπε για τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Κατρούγκαλος

«Η ΝΔ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ» 29 Μαρ 2023 | 14:20

Κεραμέως: Δεν θα είμαι εγώ υπουργός Παιδείας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις- Θα διεξαχθούν με υπηρεσιακό υπουργό

Η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας κατά την διάρκεια των Πανελληνίων εξετάσεων.