Follow us

Σκέρτσος για τροπολογία Κασιδιάρη: Αντισυνταγματικές οι προτάσεις των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου - Κοντιάδη

Ο 'Ακης Σκέρτσος αναφερόμενος στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη σημείωσε πως "δεν στρεφόμαστε κατά των ιδεών αλλά κατά των εγκληματικών πράξεων".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
σκερτσος

Σε μια συνέντευξη, στην ΕΡΤ1, που κάλυψε σχεδόν όλο το φάσμα των θεμάτων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ρωτήθηκε εν πρώτοις για τη ρύθμιση που αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη. Αφού παρέπεμψε στην απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, την Δευτέρα, επανέλαβε ότι "στο πλαίσιο κατάρτισης της ρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή, έχει υπάρξει, όντως, διαβούλευση της κυβέρνησης με τον 'Αρειο Πάγο για να εξετάσουμε όλες τις δικονομικές λεπτομέρειες ως προς την εφαρμογή της ρύθμισης. Είναι η συνήθης διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας πριν την κατάθεση και ψήφιση μιας κρίσιμης διάταξης. Πέραν της διαβούλευσης δεν έχει υπάρξει κάτι άλλο. Ποτέ δεν έχει γίνει παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης στο έργο της δικαιοσύνης", διαβεβαίωσε "στο διά ταύτα".

Ταυτοχρόνως, όμως, τόνισε, "έχουμε το πλεονέκτημα της ιστορικής γνώσης και μνήμης, το οποίο δυστυχώς έχει πληρωθεί με αίμα. Υπάρχει μια μάνα, η μάνα του Φύσσα εκεί έξω, η οποία κλαίει για το παιδί που έχασε εξαιτίας της ναζιστικής, φασιστικής βίας. Η οποία (βία), δυστυχώς, για κάποια χρόνια βρήκε καταφύγιο και μέσα στη Βουλή. Αυτό δεν θέλουμε να ζήσουμε, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το πολιτικό σύστημα να δώσει τη δυνατότητα σε εχθρούς της δημοκρατίας να ξανατρυπώσουν στη Βουλή. Και να εκμεταλλευθούν αυτήν τη δυνατότητα να εργαλειοποιήσουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς για να κάνουν κακό σε αυτήν και το πολιτικό σύστημα, και τους ανθρώπους εν τέλει. Όσοι υπερασπίζονται τις ιδέες και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής, τελικά στρέφονται κατά των ίδιων των πολιτών. Πληρώνονται με αίμα αυτές οι πράξεις και εδώ δεν διώκονται οι ιδέες, διώκονται οι πράξεις".

Στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας εστράφη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί, όπως είπε, "να βρει προφάσεις για να μην υπερψηφίσει μια διάταξη. Η οποία (διάταξη) θα έπρεπε να βρει αρραγές το δημοκρατικό τόξο ώστε να μην επιτρέψουμε καμία χαραμάδα να ξαναμπούν ο φασισμός και οι εχθροί της δημοκρατίας στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί ως προς το εάν θα ψηφίσει ή όχι αυτήν την αναγκαία διάταξη", συμπέρανε εν τέλει.

Κληθείς δε, να σχολιάσει άλλες προτάσεις (π.χ. των κ.κ. Αλιβιζάτου και Κοντιάδη), υποστήριξε ότι "η ρύθμιση που έχουμε φέρει γνωρίζουμε ότι είναι στα όρια του Συντάγματος". Αντιθέτως, η πρόταση Αλιβιζάτου - Κοντιάδη "νομίζω ότι υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος. Εφάπτεται στις ιδέες, εκεί να μπορεί οποιοσδήποτε μετά να διώκεται για τις ιδέες του. Δεν μας ενδιαφέρει να διωχθούν οι ιδέες κανενός. Μας ενδιαφέρει, όμως, να μην μπουν οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στη Βουλή. Η άλλη πρόταση διακρίνεται από έναν πολιτικό βολονταρισμό, η οποία θα έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα". Για τη δε, πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. "κινδυνεύει και είναι κατά τη γνώμη μας αντισυνταγματική και πολιτικά ατελέσφορη. Θεωρούμε ότι η δική μας πρόταση είναι η ρεαλιστικά εφαρμόσιμη, η οποία θα βάλει τέρμα και μπλόκο στο να μπουν ξανά ο ναζισμός και ο φασισμός στη Βουλή".

Διαβάστε Επίσης

Ερωτηθείς για την επικοινωνία που έχει αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα μέσα από τη φυλακή ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης, ο υπουργός Επικρατείας αναγνώρισε ότι αυτό "όντως είναι ένα πρόβλημα. Εκεί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ως προς τα δικαιώματα των φυλακισμένων, δεν ξέρω με ποιο τρόπο επικοινωνεί και αξιοποιεί το δικαίωμα της επικοινωνίας ως κρατούμενος [...] αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά έτσι λειτουργεί η δημοκρατία, η οποία πρέπει να είναι μαχόμενη".

Στο ερώτημα γιατί έρχεται η παρούσα διάταξη, ενώ έχει προηγηθεί, άλλη, διευκρίνισε ότι "τίποτε δεν πήγε λάθος (με προηγούμενη ρύθμιση), δεν αλλάζει ως προς την ουσία της, παραμένει ίδια στον πυρήνα της. Η τελευταία τροπολογία διευρύνει το Σώμα που θα κρίνει αυτήν την πολύ σημαντική για τη δημοκρατία υπόθεση [...] Από μια μικρότερη σύνθεση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου πηγαίνουμε στην Ολομέλεια αυτού του Τμήματος ώστε να μην αποκλεισθεί κανένας δικαστής του συγκεκριμένου Τμήματος στο να εκφρασθεί". Στο ερώτημα δε, αν είναι υπό συζήτηση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής να αποφασίσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, απάντησε ότι "αυτά θα τα δούμε στη Βουλή".

Συν τοις άλλοις, στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Επικρατείας επέρριψε "υποκρισία και διγλωσσία" στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. "Την είχαμε δει και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης (από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση). Καθυστέρησε αδικαιολόγητα η εκδίκαση στον πρώτο βαθμό, της Χρυσής Αυγής. Τελικά αυτή εκδικάσθηκε επί ΝΔ, καταδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό ο Κασιδιάρης ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Δεν είναι μια ευκαιριακή διγλωσσία και υποκρισία, είναι μια πάγια στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μεγάλη αναντιστοιχία των πραγμάτων που λέει και εκείνων που κάνει. Το βλέπω σε πολλά πεδία της πολιτικής", κατέληξε διευρύνοντας την κριτική του για τον πολιτικό αντίπαλο της κυβέρνησης.

Σε άλλο θέμα, σε αυτό των τιμών, "όντως υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας στην αγορά", αναγνώρισε προσθέτοντας ότι "είναι ένα εισαγόμενο φαινόμενο. Η αντιπολίτευση έχει πει ότι η πανδημία ήταν "πανδημία Μητσοτάκη", ο πόλεμος στην Ουκρανία "πολέμος Μητσοτάκη", η ενεργειακή ακρίβεια, "ακρίβεια Μητσοτάκη". Όλα οφείλονται στον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, δεν είναι έτσι, τι να κάνουμε [...] Μιλάμε για εξωγενείς κρίσεις, οι οποίες έρχονται στην Ελλάδα, αλλά χάρη στην προσπάθεια και διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση, έχουμε ορθώσει τείχος προστασίας. Δεν λέμε ότι έχουμε λύσει το πρόβλημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα εισοδήματα πιέζονται". Αλλά, συμπλήρωσε, οι αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς κατά 20% δεν έγιναν "με μαγικό ραβδί. Αλλά εν μέσω κρίσεων έχουμε καταφέρει να έχουμε δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, διπλάσια από την υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης αυτό δεν έγινε τυχαία, έγινε χάρη στην οικονομική πολιτική που έφερε περισσότερες επενδύσεις, δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας".

Ειδικώς για το Market Pass, είπε πως έως τώρα έχουν κάνει χρήση του μέτρου τουλάχιστον 3,5 εκατ. πολιτών, αλλά "μπορούν και περισσότεροι. Συνδυαστικά με το "Καλάθι του νοικοκυριού" μπορούν να δώσουν ανακούφιση της τάξης των 120 -130 ευρώ το μήνα σε ένα καλάθι αξίας 500 ευρώ". Με άλλα λόγια, "απορροφά όλες τις αυξήσεις του πληθωρισμού. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε και τη δημοσιονομική ισορροπία".

Πολιτική αστάθεια και επιτόκια

Στο σημείο αυτό της συνέντευξης, ο 'Α. Σκέρτσος προχώρησε, όμως, σε μια γενικότερη διαπίστωση: "H χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δημοσιονομικά όρια και στόχους, πρέπει να κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα το 2023, (η οποία) θα φέρει περισσότερες επενδύσεις, άρα περισσότερες δουλειές, περισσότερα εισοδήματα στη χώρα και σε κάθε νοικοκυριό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίξουμε το επόμενο διάστημα με πολιτική αστάθεια. Η επενδυτική βαθμίδα θα χαμηλώσει το κόστος δανεισμού και της χώρας και των τραπεζών, άρα θα οδηγήσει σε χαμηλότερα επιτόκια στο άλλο μεγάλο πρόβλημα, τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Είναι μια αλυσίδα πραγμάτων που υποστηρίζεται μέσα από τις κατάλληλες πολιτικές. Η κυβέρνηση διαθέτει και την πρόταση και τη βούληση για να μας βγάλει από τη μία άκρη στην άλλη, σε αυτήν την πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία διεθνώς".

Στον αντίποδα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε, "δεν φαίνεται να έχουν πάρει μαθήματα από τα λάθη που έκαναν την προηγούμενη περίοδο και τα οποία οδήγησαν σε ύφεση, σε ένα νέο μνημόνιο, σε βαριά υπερφορολόγηση των πολιτών, των επιχειρηματιών, της μεσαίας τάξης. Δεν έχουμε ακούσει τίποτε ούτε για το ότι είχαμε ξέφραγο αμπέλι τα σύνορά μας, ούτε για το ότι υπήρξαν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για κατατρεγμένους ανθρώπους, μετανάστες και πρόσφυγες. Και ταυτόχρονα αυτό δημιούργησε ένα κύμα πολύ κακής ποιότητας ζωής και για τους κατοίκους αυτών των περιοχών".

Τρεις κεντρικές εξαγγελίες που υλοποιήθηκαν

Ακολούθως δε, υπογράμμισε τρεις εξαγγελίες της ΝΔ το 2019, οι οποίες έχουν υλοποιηθεί, όπως δήλωσε. Αυτές είναι:

"-Είπε ότι θα φέρει χαμηλότερη φορολογία. Έχουμε μειώσει 50 φόρους, 7 δισεκ. ευρώ φορολογική ύλη έχει αφαιρεθεί από όλους μας.

-Είπε ακόμη ότι θα φέρει περισσότερες θέσεις εργασίας, έχει γίνει. Έχουμε 300.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, υψηλότερους μισθούς, προφανώς αναγκαίους για να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της ακρίβειας

- Είπε ότι θα φρουρήσει καλύτερα τα σύνορα, ότι θα μειώσει τη μεταναστευτική επιβάρυνση. Όλα αυτά έχουν γίνει. Είχαμε 1 εκατ. πρόσφυγες την περίοδο 2015-2019 στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, (η χώρα) είχε 40.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι μια τεράστια αλλαγή, από 130 δομές φιλοξενίας μεταναστών, αυτή τη στιγμή έχουμε 22".

Η συνέντευξη έκλεισε με μία πρόσκληση προς το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει μια δική του ενδοσκόπηση και να σκεφθεί καλύτερα όρους που έχει βάλει στο τραπέζι. Δεν μπορεί να λέμε άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ. Αυτό δημιουργεί το ρήγμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Εμείς αυτό που λέμε τώρα, θα το λέμε και μετά. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, αποφασιστική, αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν χωρούν ούτε παιχνίδια, ούτε περιβάλλον ρευστότητας και αβεβαιότητας. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη και δεν μπορούμε να χάσουμε ένα καλοκαίρι ή πολλούς μήνες με ατελέσφορες συζητήσεις με ανθρώπους και σχήματα που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Δεν βλέπω καμία διάθεση ουσιαστικής ανάληψης ευθυνών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυτό που γίνεται είναι ένα μικροκομματικό μπαλάκι για να περνάει η ώρα", τόνισε κλείνοντας.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ 09 Ιαν 2026 | 11:30

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο για το βίντεο με τις "προεδρικές" μίζες - Οι 10 λόγοι που δεν είναι ΑΙ

"Ο Χριστοδουλίδης κρίνεται γι αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο βίντεο, τα οποία αποτελούν αυθεντικά κρούσματα διαφθοράς, όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των δραστών", αναφέρει ο δημοσιογράφος Μ. Δρουσιώτης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ 07 Ιαν 2026 | 20:07

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Ποια αιτήματα ικανοποιούνται

Την Παρασκευή οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά σε όλη τη χώρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ 07 Ιαν 2026 | 07:52

Διάλογος ή κλιμάκωση: Οι αγρότες αποφασίζουν μετά τη σημερινή εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

Διάλογο ή κλιμάκωση καλούνται να αποφασίσουν οι αγρότες μετά την εξειδίκευση των ενισχύσεων του πρωτογενούς τομέα που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ 06 Ιαν 2026 | 19:41

Άκης Σκέρτσος για τον θάνατο του αδελφού του και την τραγωδία στα Τέμπη: "Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα"

"Υπάρχουν πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα που επιλέγουν συνειδητά να εργαλειοποιούν το πένθος", τονίζει σε ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος

ΜΕ 600 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 06 Ιαν 2026 | 18:55

Πιερρακάκης από το Φανάρι: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ 06 Ιαν 2026 | 16:34

Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βραδεμβούργο

Ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 308.605 ΦΟΙΤΗΤΕΣ 02 Ιαν 2026 | 14:22

Μαρινάκης και Σκέρτσος για τη διαγραφή αιώνιων φοιτητών: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή"

Την 31η Δεκεμβρίου 2025 διαγράφηκαν 308.605 φοιτητές από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 20:00

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η "ενδεκάδα των ψηφιακών MVPs" για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος

Τα ψηφιακά έργα - πρωτοπόρους που καθόρισαν τη χρονιά ανέδειξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΕΦΥΓΑΝ 10 ΤΡΑΚΤΕΡ 31 Δεκ 2025 | 18:26

"Ρήγμα" στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Αποχώρησε ομάδα αγροτών - Δεν θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση

Οι εν λόγω αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια όπου θα συντονιστούν με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την Κυριακή

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 31 Δεκ 2025 | 11:34

Στα αγροτικά μπλόκα και ο Ηλίας Κασιδιάρης - Πήρε άδεια από τις φυλακές [βίντεο]

"Πάντα δίπλα στους αγρότες! Ακόμα και στις ολιγοήμερες άδειες από την φυλακή! Ο αγώνας συνεχίζεται...", αναφέρει στην ανάρτηση του.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η PLAN B 31 Δεκ 2025 | 10:00

Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι αποφάσεις των αγροτών

Το μείζον ζητούμενο είναι να προκύψει άρση του αδιεξόδου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30 Δεκ 2025 | 20:50

Σκληραίνουν τη στάση τους αγρότες και κυβέρνηση: Ο "εμφύλιος" στα μπλόκα και το plan B με πρόστιμα στα τρακτέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν... Φώτα στους δρόμους οι αγρότες - Εξετάζει σχέδιο κυρώσεων η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα μετά τις γιορτές

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

ΕΝΔΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Δεκ 2025 | 08:42

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - Κλείνουν και παράδρομοι

Σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων στη Νίκαια και νέο κλείσιμο των δύο ρευμάτων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες - Ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο.

29 Δεκ 2025 | 06:15

Σε αδιέξοδο το μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αγροτών: Οι νέες πληρωμές των 600 εκατ. ευρώ και οι "ρωγμές" στα μπλόκα

Μέχρι ώρας η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, με μόνη…παραφωνία την δήλωση κάποιων αγροτών που παίρνουν μέρος σε 18 μπλόκα, οι οποίοι επιθυμούν την επίσπευση του διαλόγου.

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 27 Δεκ 2025 | 16:45

Εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από 18 μπλόκα: Ανοιχτοί στον διάλογο με την κυβέρνηση - Οι προϋποθέσεις

"Επιβάλλεται η άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας", αναφέρουν μετά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι από 18 μπλόκα της χώρας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 21 Δεκ 2025 | 15:39

Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;

Από τις 525 συστάσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη σε 23 πεδία δημόσιας πολιτικής, το 48% έχει εφαρμοστεί πλήρως ή μερικώς, ενώ ένα επιπλέον 35% βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 19 Δεκ 2025 | 15:24

Ένωση Διοικητικών Δικαστών για Σκέρτσο: Αδιανόητο δικαστής να πλήττεται για το ότι τυγχάνει σύζυγος πολιτικού

Στο πλευρό της συζύγου του Άκη Σκέρτσου και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφορικά με την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 19 Δεκ 2025 | 13:28

Και οι δικαστές του ΣτΕ στο πλευρό της συζύγου του Άκη Σκέρτσου μετά την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αναφέρει πως η σύζυγος του Άκη Σκέρτσου "τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης μεταξύ των δικαστών λόγω εκκρεμοτήτων που είχε".

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 18 Δεκ 2025 | 14:30

Γενική Επιτροπεία Διοικητικών Δικαστηρίων: Δεν τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης η σύζυγος του Α.Σκέρτσου

Διαβεβαιώνεται ότι έλαβε "ίδια ακριβώς μεταχείριση με όλους τους λοιπούς συναδέλφους της" η σύζυγος του Α.Σκέρτσου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:53

Σκέρτσος για επίθεση Κωνσταντοπούλου στη σύζυγό του: Αδίστακτη και βαθιά κυνική - Αδιάφορη για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπεί με τον πιο αυθεντικό τρόπο την πολιτική δυστοπία για τον τόπο μας" , αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ 18 Δεκ 2025 | 09:13

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μήνυση Σκέρτσου κατά της Κωνσταντοπούλου μετά τις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι η σύζυγος του Α. Σκέρτσου "τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης μεταξύ των δικαστών" - "Αυτό που κάνετε λέγεται δολοφονία χαρακτήρα".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 06:45

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Η λάθος πληρωμή τορπίλισε τον διάλογο - Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Πανελλαδικό όργανο στις Σέρρες για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 17 Δεκ 2025 | 20:27

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν έχω καμία ανάμειξη" λέει ο Σκέρτσος - Τι απάντησε για τη φωτογραφία του στο σπίτι Ξυλούρη

Η Μιλένα Αποστολάκη έδειξε στον κ. Σκέρτσο μια φωτογραφία με τον ίδιο να παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα στο σπίτι συγγενικού προσώπου του Ξυλούρη

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 09:23

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και τελωνεία

Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 15:00 - 17:00 σε ολικό αποκλεισμό και των παραδρόμων

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Δεκ 2025 | 06:40

Αγροτικά μπλόκα: Διάλογο χωρίς τελεσίγραφα θέλει η κυβέρνηση - "Κοστολογούμε τα αιτήματα"

Λίγες ώρες έμειναν για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και των μετακινήσεων των εκδρομέων για τις γιορτές.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 09 Δεκ 2025 | 13:06

Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, αρκεί να υπάρχει πανελλαδική εκπροσώπηση

Για το αγροτικό ο Θ. Κοντογιώργης ξεκαθάρισε ότι "το κράτος θα κάνει τη δουλειά του, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της με την ευαισθησία και τη νηφαλιότητα που χρειάζεται".

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ 09 Δεκ 2025 | 06:46

Πέρασαν την "κόκκινη γραμμή" οι αγρότες στην Κρήτη - Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση

Σε τεντωμένο σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει βρίσκονται κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στην Κρήτη, που άνοιξαν τον χορό του σχηματισμού δικογραφιών.

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΗΠΙΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 03 Δεκ 2025 | 06:58

Η κυβέρνηση "θυσιάζει" Χασάπη και Σεμερτζίδου για να εξευμενίσει τους αγρότες - Σήμα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Βαθαίνει το χάσμα κυβέρνησης-αγροτών με τους δεύτερους να αποφασίζουν ενίσχυση των μπλόκων αλλά και την δημιουργία νέων - Η κυβέρνηση προειδοποιεί.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 02 Δεκ 2025 | 06:34

Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης-αγροτών - "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δρόμων"

Bήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα μπλόκα τους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:31

Δίκη Novartis: "Ο Στουρνάρας είναι ένας βαθιά έντιμος άνθρωπος και πατριώτης", κατέθεσε ο Σκέρτσος

"Όλη η Ελλάδα χρωστάει στον Στουρνάρα γιατί έσωσε τη χώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ οτιδήποτε αφορά στο ήθος του" κατέθεσε ο Άκης Σκέρτσος

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ 28 Νοε 2025 | 12:16

Άκης Σκέρτσος: Ιστορικού χαρακτήρα η συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών - πολιτείας

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι η συμφωνία ΓΣΕΕ- Εργοδοτών και εργαζομένων είναι μια εικόνα από ένα μέλλον χωρίς αντιπαραθέσεις

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Νοε 2025 | 12:01

Π.Μαρινάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βορίδης, ναι το λέω, δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, και πολιτικά και ποινικά

"Εμείς, πριν την ευρωπαϊκή εισαγγελία, στείλαμε 5.200 ΑΦΜ στη δικαιοσύνη. Κάναμε δεκάδες χιλιάδες διασταυρωτικούς ελέγχους και μπλοκαρίσματα ΑΦΜ"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Νοε 2025 | 10:12

Χατζηδάκης: Πράσινο φως από την Κομισιόν για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Σε 10 ημέρες οι καταβολές

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι "επειδή εφαρμόζουμε το νέο σύστημα, θα περισσέψουν χρήματα και αυτά δεν θα γυρίσουν στις Βρυξέλλες".

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΠΤΔ 18 Νοε 2025 | 06:40

Η προειδοποίηση Τασούλα για ακυβερνησία και οι αντιδράσεις - "Προβληματικό ο ΠτΔ να εμφανίζεται ως σχολιαστής δημοσκοπήσεων"

Ο ΠτΔ εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του αυτό που συζητείται έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, αλλά θα βρει απάντηση μετά τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 14 Νοε 2025 | 18:18

Σκέρτσος: Αυτοί που καθύβριζαν τον Μητσοτάκη ως ολετήρα της χώρας πλέον ανταλλάσσουν εξώδικα μεταξύ τους

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος φωτογραφίζει τους Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Βαξεβάνη σε ανάρτησή του

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Νοε 2025 | 10:58

Μπουκώρος: Η επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη θα βοηθήσει στον συντονισμό της κυβέρνησης

"Ο Δημητριάδης είχε δείξει μια πολύ μεγάλη ικανότητα στο να περνάει τις κυβερνητικές γραμμές στους βουλευτές και την κοινωνία" είπε ο Χρήστος Μπουκώρος.

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 15:20

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 10 Νοε 2025 | 11:09

Επιχείρηση "ζεστό χρήμα": Επίδομα 250€ και αυξήσεις στους συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης, επιστροφή ενοικίου

Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές στους χαμηλοσυνταξιούχους, την επιστροφή ενοικίου, το επίδομα θέρμανσης και τις συντάξεις του Ιανουαρίου.