Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Σκέρτσος: Προφανώς και συμφωνούμε με τη χθεσινή παρέμβαση Καραμανλή

"Η κυβέρνηση κάνει όσα πρέπει για την υπόθεση των υποκλοπών, με σοβαρότητα και θεσμικό τρόπο" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Άκης Σκέρτσος

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν μπορεί να γίνει… σουρωτήρι, επεσήμανε, μιλώντας στη ραδιοφωνική συχνότητα του "Σκάι" ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως τις θεσμικές κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Είναι ένα ζήτημα που έχει προβληματίσει κάθε δημοκρατικό πολίτη, και τον πρωθυπουργό, αναγνώρισε την ίδια στιγμή, ενώ κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί, κατ' εξαίρεση, από το Διοικητή της ΕΥΠ.

"Προφανώς και συμφωνούμε με τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή", δήλωσε επίσης.

"Αναμφίβολα είναι ένα σοβαρό ζήτημα, είναι ένα ζήτημα που αποτελεί κακή στιγμή για την κυβέρνηση. Έχει προβληματίσει, έχει στενοχωρήσει κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας, πρωτίστως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση", δήλωσε εισαγωγικώς ο υπουργός Επικρατείας.

Όμως, συνέχισε, "επί της αρχής είναι καλύτερα να έχεις μια κυβέρνηση, η οποία κάνει λάθη, τα παραδέχεται και τα διορθώνει, από το να έχεις μια λάθος κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία (σ.σ. την πρώτη), το έδειξε με τη στάση του μόλις έγινε γνώστης αυτής της πολύ σοβαρής αστοχίας από την Υπηρεσία Πληροφοριών. Πήρε ο ίδιος αποφάσεις και πρωτοβουλίες, έκανε ανάληψη πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, έγιναν παραιτήσεις στο ανώτατο επίπεδο. Παραδέχθηκε ότι, εδώ, χρειάζεται μια σοβαρή αναθεώρηση και θωράκιση των διαδικασιών που διέπουν τις νόμιμες παρακολουθήσεις".

Διαβάστε Επίσης

Και, περισσότερο διεξοδικός στη συνέχεια, "ο ίδιος (σ.σ. ο πρωθυπουργός) και η κυβέρνηση έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες για τις συζητήσεις που πρέπει να γίνουν στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, σε επίπεδο Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και, φυσικά, και σε επίπεδο εξεταστικής επιτροπής. 'Αρα, όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν, με σοβαρότητα και θεσμικό τρόπο. Και, σεβόμενοι το πολύ αυστηρό πλαίσιο απορρήτου που πρέπει να διέπει τις διαδικασίες γύρω από τις παρακολουθήσεις, τις οποίες οφείλει να κάνει η ΕΥΠ εκ της αποστολής της".

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι "ζούμε σε πολύ ταραγμένη περίοδο, που δεν διαρκεί λίγο, ζούμε παρατεταμένες και αλλεπάλληλες κρίσεις, εθνικές και διεθνείς", ο υπουργός Επικρατείας επέμεινε πως "έχουμε μια κυβέρνηση που καταφέρνει να διαχειρίζεται με μεγάλη επάρκεια αυτές τις διεθνείς κρίσεις και να παρέχει ένα σοβαρό και αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας στους πολίτες. Δεν πρέπει η συγκυρία και η πολιτική σκοπιμότητα να επισκιάζουν ή να θολώνουν τη μεγάλη εικόνα, την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει όλοι, εδώ, να τοποθετούμαστε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα. Χρειαζόμαστε μια ισχυρή χώρα σε ταραγμένα νερά, και μια σταθερή κυβέρνηση". Εξ άλλου, "η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει τη δουλειά της, όπως και η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τη νομοθεσία, την αποστολή της ΕΥΠ, η οποία δεν μπορεί να γίνει σουρωτήρι".

Αναφορικώς με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την Τετάρτη, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως "προφανώς και συμφωνούμε με τη χθεσινή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή, που είπε δύο πράγματα: πρώτον, είπε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή αστοχία, ότι είναι πολιτικά αδιανόητο και ανόητο να υπάρχει εμπλοκή μιας κυβέρνησης σε κάτι τόσο σοβαρό. Συμφωνούμε απόλυτα, αυτό είπε και ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της κυβέρνησης σε πολιτικό επίπεδο. Και, δεύτερον, είπε επίσης ότι πρέπει κατ' εξαίρεση να υπάρξουν διαδικασίες, που θα έρθουν κάποια πράγματα στο φως. Αυτό λέμε κι εμείς".

Επ' αυτού δε, επανέλαβε: "Κατ' εξαίρεση καλούμε τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Διοικητή της ΕΥΠ για την υπόθεση που τον απασχολεί, χωρίς όμως να γίνει ...σουρωτήρι αυτή η υπόθεση. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε επισφάλεια μια ολόκληρη υπηρεσία που επιτελεί ένα πολύ κρίσιμο εθνικό ρόλο", υπογράμμισε και θύμισε, στο σημείο αυτό, "το ρόλο της ΕΥΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Έβρου, ήταν πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που πήραμε τότε για να έχουμε αποτελεσματική διαχείριση για να αποτρέψουμε εργαλειοποίηση του προσφυγικού ζητήματος και ένα υβριδικό πόλεμο, ο οποίος είχε κηρυχθεί απέναντι στην Ελλάδα".

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής να κατατεθεί ο φάκελος του προέδρου του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο 'Α. Σκέρτσος απάντησε: "Πρώτον, δεν μπορούμε να κινηθούμε εκτός του πλαισίου που ορίζει αυστηρά ο νόμος σε σχέση με τη διαδικασία απορρήτου, και δεύτερον, έχουμε ήδη διαδικασία ευτελισμού των διαδικασιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με διαρροές. Το να θέσουμε σε κίνδυνο πολύ ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες από πολιτικούς αντιπάλους που δεν έχουν, δυστυχώς, συναίσθηση της σοβαρότητας των πραγμάτων, αυτή η κυβέρνηση δεν θα το κάνει", ξεκαθάρισε.

Διαβάστε Επίσης

Κληθείς εξ άλλου να σχολιάσει την τοποθέτηση Καραμανλή ότι η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: "Η κυβέρνηση κατ' εξαίρεση λέει ότι αυτό μπορεί να γίνει για τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος καλείται να πάει στο Διοικητή της ΕΥΠ για να ενημερωθεί για την υπόθεσή του. Το οποίο και αυτό δεν προβλέπεται από τη διαδικασία".

Αναφορικά δε, με την ενημέρωση, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αντέτεινε: "Πρόκειται για μια νόμιμη επισύνδεση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τον κ. Ανδρουλάκη είτε να ενημερωθεί από το Διοικητή είτε, αν θέλει, να προσφύγει στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη".

Κλείνοντας ανέφερε πως το θέμα "δεν το προκάλεσε η κυβέρνηση, πρόκειται για μια αστοχία, η οποία έχει προκύψει από ένα πλαίσιο που χρειάζεται ενίσχυση, θωράκιση -και αυτές τις πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουμε". Γι' αυτό και κάλεσε σε συζήτηση με αντικείμενο "πώς μπορούμε να θωρακίσουμε καλύτερα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ώστε να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της, ταυτόχρονα όμως θα σέβεται και τα δικαιώματα όπως ορίζονται από το Σύνταγμα".

Γι' αυτό και, πρόσθεσε, "μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ήταν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αυστηροποίησε, έβαλε ένα δεύτερο φίλτρο που έλειπε και είχε αφαιρεθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, για την έγκριση όσον αφορά την άρση απορρήτου για τις νόμιμες επισυνδέσεις".

Κλείνοντας πρότεινε "να δούμε τι κάνουν άλλες χώρες", για να καταλήξει: "η συζήτηση έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, έχουν ήδη γίνει κάποια βήματα και θα γίνουν και άλλα. Πέρα από το θόρυβο, περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να καταλήξουμε σε εθνικά αποδεκτό πλαίσιο".

Διαβάστε Επίσης

Αγορές - εταίροι επικροτούν την πορεία της οικονομίας

Η συνέντευξη έκλεισε με τα οικονομικά: "οι αγορές και οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν ανησυχούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως την επικροτούν, στις 12 Αυγούστου η χώρα εξήλθε από την 12ετή οικονομική εποπτεία, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Και έγινε αυτό γιατί αξιολογήθηκε θετικά η πορεία των μεταρρυθμίσεων, η οικονομική διαχείριση σε πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης", τόνισε ο Α. Σκέρτσος, που πρόσθεσε:

"Η ελληνική οικονομία έχει δημιουργήσει σημαντικές αντιστάσεις και δυναμική αύξησης του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερη από υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες. Το 2021 έχουμε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ, έχουμε μείωση της ανεργίας κατά 5,3% από τον Ιούλιο του 2019, έχουμε προσθέσει περισσότερες από 250.000 θέσεις εργασίας σε περίοδο πανδημίας και ενεργειακής κρίσης. Αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται καλά, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που, κάποιοι μπορεί να τις απαξιώνουν, ωστόσο φέρνουν αποτέλεσμα".

Ενώ αναφέρθηκε, τέλος, και στο "πιο ελκυστικό" περιβάλλον, ώστε ξένες και ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερα. "Το 2021 είχαμε ρεκόρ 20ετίας σε ξένες άμεσες επενδύσεις, αυτό σημαίνει ότι οι ξένες αγορές κάτι βλέπουν και εμπιστεύονται στην ελληνική οικονομία. Βλέπουν μια αξιόπιστη, σταθερή, φιλο-επενδυτική κυβέρνηση", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 11:29

Σκέρτσος: Η οικονομία μας και παράγει και εξάγει

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες σημειώνουν σταθερή αύξηση σε αριθμό, σε εργαζόμενους και σε μισθούς.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ 07 Οκτ 2025 | 11:47

Politico: Γιατί το αδιέξοδο Μακρόν αποδυναμώνει συνολικά την Ευρώπη - "Στις Βρυξέλλες γράφουν την πολιτική νεκρολογία του"

"Η Γαλλία είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει, επομένως αυτή η ατελείωτη πολιτική αστάθεια θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη", ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Politico.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Η ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ 06 Οκτ 2025 | 10:53

Χωρίς τέλος η κρίση στη Γαλλία: Παραιτήθηκε και ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί μόλις σχημάτισε κυβέρνηση

Είκοσι επτά μέρες μετά τον διορισμό του από τον Μακρόν, ο Λεκορνί υπέβαλε την παραίτηση του - Σε πτώση το Χρηματιστήριο του Παρισιού - Νέα προσφυγή στις κάλπες ζητά η αντιπολίτευση και παραίτηση Μακρόν

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ 06 Οκτ 2025 | 08:03

Στην 22η ημέρα απεργίας ο Πάνος Ρούτσι: Ο φόβος της κυβέρνησης και η ευθύνη της Δικαιοσύνης

Με τον χρόνο να πιέζει, καθώς ο Πάνος Ρούτσι βρίσκεται πλέον στην 22η ημέρα απεργίας πείνας και ανυποχώρητος, όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα των αποφάσεων για την δικαιοσύνη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Οκτ 2025 | 16:34
ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:58

Τρία μέτωπα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι ισχύει σε τιμές ρεύματος, σούπερ μάρκετ και πληθωρισμό

Με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας έκανε ποδαρικό ο Οκτώβριος, καθώς τα θετικά νέα μέσα από τρία βασικά μέτωπα αναμένεται να ανακουφίσουν καταναλωτές και νοικοκυριά.

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 21:48

Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί - Το 70% ήθελε μείωση ΦΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης προηγούνται και στο σύνολο, όπως και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 29 Σεπ 2025 | 23:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις με διαλόγους στελέχους του Μαξίμου και πρώην προέδρου του Οργανισμού

Από την αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης στο πλαίσιο της εξεταστικής, ενώ επιμένουν ότι στην επιτροπή πρέπει να κληθούν οι Μυλωνάκης, "Φραπές" και "Χασάπης"

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 12:53

BBC για υποκλοπές: Το "Watergate της Ελλάδας", αλλά δεν διώκεται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στο "σκάνδαλο κατασκοπείας τηλεφωνικών επικοινωνιών" λέγοντας ότι έχει γίνει γνωστό ως "το Watergate της Ελλάδας".

24 Σεπ 2025 | 12:37

Υποκλοπές: Διεκόπη για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για το Predator - 4 πρόσωπα στο εδώλιο

Για τις 22 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, εκπροσώπων εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω Predator.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 19:36

Ά. Σκέρτσος: 83 φοροελαφρύνσεις από το 2019 - Δεν σταματάμε τη μάχη κατά της ακρίβειας

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύει, "δεν σταματάμε τη μάχη με πιο εντατικούς ελέγχους κατά της κερδοσκοπίας"

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΚΑΡΦΙΑ 18 Σεπ 2025 | 12:20

Η μεταγραφή Λοβέρδου στη ΝΔ, η ανακούφιση Ανδρουλάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πώς η μεταγραφή Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη την ιστορία των υποκλοπών.

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 16 Σεπ 2025 | 11:24

Σκέρτσος: Δύσκολο να κάνεις χωριό με αντιπολίτευση ξυλολίου και λεφτόδεντρων - Παλεύουμε για αυτοδυναμία

"Το πρόγραμμα του κυρίου Ανδρουλάκη είχε πολλές ασάφειες, πολλά θολά σημεία", τόνισε ο Άκης Σκέτρτσος.

ΤΙ ΛΕΝΕ 15 Σεπ 2025 | 17:36

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις Ανδρουλάκη: "Είναι 4 δισ. το χρόνο" - "Είναι εμφανής ο πανικός τους"

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, απάντησε

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 14 Σεπ 2025 | 09:40

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Επανέφερε τα "πράσινα λεφτόδεντρα" του παρελθόντος

Οι ίδιες πηγές κατηγόρησαν τον κ.Ανδρουλάκη ότι "αντί για εναλλακτικές προτάσεις, περιέγραψε τον πιο γρήγορο δρόμο για επιστροφή της χώρας στις περιπέτειες του παρελθόντος".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Οκτ 2025 | 16:44

Μαρινάκης για μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: Η επιβολή της τάξης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

"Το νόημα του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δεν ανήκει σε κανέναν μεμονωμένα, δεν πρέπει να υπάρχει εκεί για καμία διαδήλωση", είπε ο Π. Μαρινάκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 15:40

Μεταναστευτικό: Τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ελβετίας

"Πλέον και η Ελβετία θα χρηματοδοτεί σειρά εθελοντικών επιστροφών, καθώς προτεραιότητα της μεταναστευτικής μας πολιτικής είναι η φύλαξη των συνόρων και η αύξηση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών" δήλωσε ο Πλεύρης

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 13 Οκτ 2025 | 13:58

Κανέλλη για Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου

Η Λιάνα Κανέλλη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι "έρχεται τώρα να μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ των ανθρώπων που πούλησε".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 13 Οκτ 2025 | 13:09

Πεζοπορία με σορτσάκι στη Μεσσηνιακή Μάνη για τον Άδωνι Γεωργιάδη: "Ελλάδα, η ωραιότερη χώρα του κόσμου" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε τη Μεσσηνιακή Μάνη το πρωί της Κυριακής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 11:37

Χάρης Δούκας για τον ένα χρόνο απο τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: "Η αυτόνομη πορεία δεν είναι απομόνωση"

Κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στα κατεστημένα και τη συντήρηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Οκτ 2025 | 21:19

Σκέρτσος για Άγνωστο Στρατιώτη: Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες θα επιτρέπονται από την λ. Αμαλίας και κάτω

Είναι καιρός να το αφήσουμε έξω από την πολιτική διελκυστίνδα της καθημερινότητας που θολώνει και μικραίνει τη μνήμη δημιουργώντας περιττούς και τεχνητούς διχασμούς", υπογραμμίζει ο Α. Σκέρτσος.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 12 Οκτ 2025 | 17:33

Χατζηδάκης: Τα μνημεία των ηρώων δεν είναι χώροι για διαμαρτυρίες - Είμαι κατάπληκτος από τις αντιδράσεις

Διερωτάται εν πρώτοις αν "είναι τα μνημεία, όπως αυτό του Αγνώστου Στρατιώτη, τόπος για κάθε είδους διαμαρτυρία;"

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 12 Οκτ 2025 | 13:36

81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας: Επαρση σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα και Δούκα [εικόνες]

Η σημαία παραδόθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησε η έπαρση, ενώ παιάνιζε ο ύμνος της σημαίας.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΑΣΟΚ 12 Οκτ 2025 | 12:28

"Ανανεωτική Αριστερά": Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Στο συντονιστικό ο Μαλέλης

"Η γραμμή της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει απόρριψη των πολιτικών συμμαχιών, όπου αυτό είναι εφικτό και από τα κάτω αλλά και από τα πάνω".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 12:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα - Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ

"Έπρεπε να τους "ξυπνήσει" η κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης προς την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 11 Οκτ 2025 | 23:07

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για παρουσία Δένδια σε "εκδήλωση-φάντασμα"

Ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετέβη στην Αυστρία και επέστρεψε αυθημερόν από το Seefeld, όπου διεξήχθη σε ξενοδοχείο της περιοχής η πρώτη Συνάντηση της πρωτοβουλίας "Moving MountAIn"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 11 Οκτ 2025 | 14:01

Αποσύρθηκε η έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε το ψευδοκράτος και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο κ. Μανιάτης είχε καταθέσει κατεπείγουσα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 12:13

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κυβέρνηση και πρωθυπουργός εκτεθειμένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις"

"Ίσως γι' αυτό έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος και τα αλληλοκαρφώματα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:53

Βαρύ πένθος για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του - "Δεν σε νίκησε ο καρκίνος, εσύ νίκησες"

"Δεν σε νίκησε ο καρκίνος, εσύ νίκησες γιατί δεν τον άφησες να σου στερήσει ότι αγαπούσες μέχρι την τελευταία ώρα"

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 11 Οκτ 2025 | 08:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μάχη της κυβέρνησης για να ξανακερδίσει τους αγρότες - Έρχονται πληρωμές και αποζημιώσεις

Βουλευτές της περιφέρειας μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν ότι γρήγορα θα αρχίσουν να καταβάλλονται και οι βασικές επιδοτήσεις.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 19:41

Αλέξης Τσίπρας: "Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή"

Ο πρώην πρωθυπουργός "προειδοποιεί, προτείνει και αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 10 Οκτ 2025 | 17:28

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ρεπορτάζ του Mega για εισαγωγή παράνομων εμβολίων κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Καταγγελίες για εμβόλια για την ευλογιά από Τουρκία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ 10 Οκτ 2025 | 15:42

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αίτημα αναβολής της εξέτασής της κατέθεσε η Παρασκευη Τυχεροπούλου

"Το αμέσως επόμενο διάστημα, υποχρεούμαι να παρίσταμαι ως μάρτυρας σε τρεις δίκες" αναφέρει η Παρασκευή Τυχεροπούλου στο αίτημά της για αναβολή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 10 Οκτ 2025 | 14:16

Δούκας για Βοτανικό: Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά, έπεσε η πρώτη πλάκα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το σημείο μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου.

ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 13:49

Τσουκαλάς για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελικά ο Βάρρας ή ο Βορίδης έχει δίκιο;

"Χθες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Βορίδης έχει πολιτική ευθύνη γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η φράση του για "αποκλειστική ευθύνη"". δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 10 Οκτ 2025 | 11:53

Απάντηση Αυγενάκη σε Κασσελάκη μετά τις καταγγελίες για πώληση ακινήτου του: Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια…

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε χθες για την υπόθεση την Ευρωπαϊκή και Οικονομική Εισαγγελία.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Οκτ 2025 | 10:48

Βορίδης για Βάρρα και εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα - Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες"

Όταν κληθώ στην εξεταστική θα πω γιατί απολύθηκε ο κ. Βάρρας, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 09 Οκτ 2025 | 19:58

Μαρινάκης: Γιατί να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον ακτιβισμό κάποιων; Δεν αποκλείονται χρεώσεις στο μέλλον

Στον θόρυβο που προκάλεσε το γεγονός ότι το Κράτος ανέλαβε το κόστος της επιστροφής των επιβαινόντων στο Global Sumud Flotilla αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 19:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου κυκλώματα παρανομίας" κατέθεσε η Ρέππα

Η Αθανασία Ρέππα, διευθύντρια τεχνικών ελέγχων Οργανισμού, υπεύθυνη για την κατανομή εθνικού αποθέματος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι "παντού υπάρχουν λίγες παραβατικές συμπεριφορές με δόλο, μένει να αποδειχθούν"

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:27

Προκαλεί ξανά ο Κυριαζίδης για το "κάνε κάνα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου: "Θα μπορούσε να ήταν ευχή - Πιστεύω ότι η ίδια θα ζητήσει συγγνώμη"

"Έγινε παραποίηση, είπα 11 λέξεις, αφαιρέθηκαν τρεις. Οι 11 λέξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ευχή αλλά εκλήφθησαν από τον πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως ύβρη" είπε ο βουλευτής της ΝΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Οκτ 2025 | 16:06

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση Βάρρα δεν περιγράφει καμία ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη

Καμία ποινική ευθύνη του Μάκη Βορίδη δεν περιγράφεται στην κατάθεση του Βάρρα, σημειώνει ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:49

Ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει σε κόμμα που θα ιδρύσει η σύζυγός του Τζούλη- "Ναι το σκέφτεται, έχει τα φόντα"

Ο Πάνος Καμμένος είναι καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή της "Αυτοψίας" και τον Αντώνη Σρόιτερ

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λέει ο Καϊμακάμης για τις επιδοτήσεις στην οικογένειά του

"Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", είπε ο κ. Καϊμακάμης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις επιδοτήσεις που παίρνει η οικογένειά του

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση

"Εγώ έχω την άποψη ότι οι τοξικολογικές δεν θα δείξουν απολύτως τίποτα γιατί δεν υπήρχε ξυλόλιο, ούτε ινδόλιο, ούτε βενζόλιο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Οκτ 2025 | 13:27

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια - Νομίζω ότι πάει για κόμμα

"Νομίζω ότι πάει για κόμμα", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι "τον μηχανισμό δεν τον έχω καταλάβει".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Οκτ 2025 | 12:47

Βορίδης για Βάρρα: "Δεν τοποθετώ εγώ ανθρώπους στο Μαξίμου - Φαντάζομαι ότι εγώ είμαι ο Μάκης"

"Δηλαδή, τι έκανε τέσσερα χρόνια; Γιατί δεν κατήγγειλε τη σύμβαση; Γιατί δεν υπέβαλε μήνυση;", αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 09 Οκτ 2025 | 12:11

Εξιτήριο για την Αλέκα Παπαρήγα από το νοσοκομείο Αγία Όλγα - Το ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Αγία Όλγα.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 09 Οκτ 2025 | 09:47

Δένδιας και Γεωργιάδης πλάι πλάι στην εκδήλωση για το βιβλίο του Στυλιανίδη - Κουβέντα και γέλια μετά τις αιχμές

Ο φακός απαθανάτισε τους υπουργούς να μιλούν για αρκετή ώρα, ενώ δεν έλειψαν και τα γέλια ανάμεσά τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 08:48

Λινού: Πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Τσίπρας - Οχι μόνο καλοδεχούμενη η κίνησή του, αλλά απαραίτητη

"Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει το ρόλο της ενότητας του αριστερού και του κεντροαριστερού χώρου", δήλωσε η Αθηνά Λινού.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Οκτ 2025 | 07:22

Φλωρίδης για απεργία πείνας Ρούτσι: Η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί με όρους reality show

"Η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί με όρους reality show, ούτε ποδηγετείται", τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 08 Οκτ 2025 | 22:22

Πηγές ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: "Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας"

Οι διπλωματικές πηγές παρέπεμψαν επίσης και σε δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ρητές αναφορές στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 08 Οκτ 2025 | 17:28

Γεραπετρίτης από Ταλίν: "Πρέπει να τερματίσουμε τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή"

"Παρά τη γεωγραφική μας απόσταση, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές. Η Εσθονία βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα στη νοτιοανατολική", είπε ο κ. Γεραπετρίτης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση