Τα βίντεο που ανάρτησε χθες, νωρίς το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς, έστελναν ένα σαφές μήνυμα στην Νέα Δημοκρατία: ότι είναι παρών, ότι το κόμμα είναι προ των πυλών και πως δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του παρά τις εκκλήσεις ή τις προειδοποιήσεις των γαλάζιων στελεχών είτε για την επιστροφή του, ή για την υστεροφημία του.
Το πρώτο βίντεο είχε τίτλο "Ντόρα σύνελθε" και έγινε με "συμπαρουσιαστή" του τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του, Νίκο Τσούτσια. Αφορμή για το βίντεο στάθηκαν οι πολλές …μπηχτές της Ντόρας Μπακογιάννη, με πρόσφατη την τελευταία στο Μega, όπου υποστήριξε ότι ο Σαμαράς έχει γινάτι και πως στόχος του είναι να στερήσει από τον Κ. Μητσοτάκη την αυτοδυναμία. "Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που έχασε από εμένα την αρχηγία. Δεν έχει συνέλθει ακόμη, τί να κάνουμε;" είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος αποφάσισε αλλαγή στην στρατηγική της επικοινωνίας του, προκειμένου να απευθυνθεί και σε όσους επιλέγουν να ενημερώνονται από το Χ ή γενικότερα το διαδίκτυο.
Ντόρα σύνελθε... #AntonisSamaras #ND #mitsotakis pic.twitter.com/Fy5sS8XPeB
— Σαμαράς Αντώνης (@samaras_antonis) July 5, 2026
Και είναι αλήθεια, αφού μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς περιοριζόταν σε παρεμβάσεις μέσω των άρθρων του στον Τύπο, σε ομιλίες κατά την διάρκεια παρουσιάσεων βιβλίων ή σε σχόλια που έστελναν στους δημοσιογράφους οι συνεργάτες του. Στόχος του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι έτοιμος να πατήσει το κουμπί του νέου πολιτικού σχηματισμός είναι η διείσδυση σε περισσότερα και διαφορετικά κοινά, μεγάλο μέρος των οποίων, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ανήκουν ακόμη στους αναποφάσιστους, αρκετοί από αυτούς, πρώην ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πέρασε δε απαρατήρητο ότι οι υπότιτλοι που συνόδευαν το βίντεο είχαν τα χρώματα της Ελλάδας, με άσπρα και μπλε γράμματα.
Στο …στόχαστρο το Μέγαρο Μαξίμου
Το δεύτερο βίντεο ήταν πιο δηκτικό για την ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου. Γιατί όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η αυτοδυναμία θέλει 37% και τώρα η Νέα Δημοκρατία έχει 20%. Γιατί ό,τι και αν τους έλεγε, έκαναν τα αντίθετα. "Τους έλεγα για την ακρίβεια, τους έλεγα για τη δικαιοσύνη, τους έλεγα για τα σκάνδαλα, για τα κονδύλια της Ευρώπης να μην πηγαίνουν μόνο στους λίγους.. Και ξαφνικά εγώ φταίω;" ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας το παράθυρο για το νέο κόμμα, αφού δεν φέρει ευθύνη, όπως υποστηρίζει, για την διαγραφή του.
Αυτοδύναμη ΝΔ... #AntonisSamaras #ekloges #εγωπουκολλαω #εδεσσαικος #Μητσοτάκης #δημοσκοπησεις pic.twitter.com/3ZMWDEDsks
— Σαμαράς Αντώνης (@samaras_antonis) July 5, 2026
"Όταν είδα ότι είχε αναρτήσει κάποια βίντεο ο κ. Σαμαράς, δεδομένης και της ημερομηνίας, σήμερα είναι 5 Ιουλίου, έντεκα χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο του διχαστικού δημοψηφίσματος και όσων ακολούθησαν, δεδομένου του γεγονότος ότι ο κ. Σαμαράς τότε ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πίστεψα ότι θα κάνει ένα βίντεο, μία ανάρτηση για αυτές τις ημέρες, γιατί είναι καλό να μην ξεχάσουμε ποτέ" τού απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της νέας στρατηγικής του πρώην Πρωθυπουργού.
Και δεν το έκανε τυχαία, αφού πολλές φορές το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει υπενθυμίσει την μάχη που είχε δώσει τότε ο Αντώνης Σαμαράς για να μην φύγει η χώρα από την ζώνη του ευρώ. Όπως όμως ήρθαν τα πράγματα, το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου (Bluesky) μίλησε για προσωπική ατζέντα σε βάρος της παράταξης.
"Τελικά επέλεξε να κάνει ένα βίντεο εναντίον της παράταξης, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με έναν πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και έναν πρώην πρωθυπουργό και πιστεύω, έχοντας και την τιμή να εκπροσωπώ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον, να προσπαθεί να βελτιώνει τις ζωές των πολιτών, να διορθώνει λάθη και όχι να μπαίνει σε μια διαδικασία είτε σχολιασμού είτε αντεγκλήσεων, με βάση μάλιστα και μια προσωπική ατζέντα" είπε ο Π. Μαρινάκης, δείχνοντας και τον τρόπο που θα κινηθούν στην ρητορική τους γαλάζια στελέχη, αποδίδοντας στον Α. Σαμαρά πρόθεση διχασμού της παράταξης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr



