Με μια σκληρή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη, που συνδέει την τρέχουσα συγκυρία με «ανώμαλες πολιτικά περιόδους», αντέδρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ δηκτικός ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή εμπειρία.
Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρει, «ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που «ντύθηκε στο χακί» και με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της».
Τελικώς «η επιμονή της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας», υποστηρίζει σχετικά.
Ενώ ο τομεάρχης Ενέργειας Θανάσης Πετράκος προέβλεψε, «η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό, όπως στο κενό και σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ίδια η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός θα την απολύσει και τυπικά, σύντομα. Για μια ακόμη φορά την προκαλούμε να προκηρύξει τώρα δημοψήφισμα, για να της επιδοθεί το δικό της φύλλο πορείας – απόλυσης».
Δ.Παπαδημούλης:Σε ποια άλλη χώρα...;
Μέσω twitter αντέδρασε ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης, που κάλεσε την κυβέρνηση να πει:
Φωτογραφία:Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης