Σκληρή αντιπαράθεση Τζανακόπουλου - Ρουσόπουλου στον αέρα

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το 2019 και ότι στις εθνικές εκλογές θα πετύχει την αυτοδυναμία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκληρή αντιπαράθεση Τζανακόπουλου - Ρουσόπουλου στον αέρα

Τα θέματα της οικονομίας, τα κόκκινα δάνεια η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και οι ευρωεκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης που είχαν χθες στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ελληνική οικονομία από το 2008, έως το 2015 είχε μείωση του ΑΕΠ κατά 30%.

«Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη στασιμότητα μετά την πλήρη κατάρρευση όλων των δεικτών το 2014 να βρίσκεται στο 18%. Το πολιτικό προσωπικό που κυβέρνησε τη χώρα την δεκαετία του 1990 και έως το 2015, την κατέστρεψε. Η ΝΔ έχει πει ότι θέλει να επαναφέρει τον κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις αντί του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση που ισχύει σήμερα. Την ίδια στιγμή λέει πως θέλει να ενισχύσει την εκπαίδευση και την υγεία που διαλύθηκαν όταν ίσχυε ο κανόνας του ένα προς πέντε και αυτή που κατάφερε να ξαναστήσει το σύστημα της υγείας στα πόδια του ήταν αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το θέμα των κόκκινων δανείων και την ρύθμιση των 120 δόσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «για την ελληνική κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας»

Διευκρίνισε επίσης, ότι οι συζητήσεις αυτές δεν διεξάγονται στο πλαίσιο της «μεταμνημονιακής περιόδου», αλλά «οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τις τράπεζες σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης συζητείται με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ ).

«Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειας τεχνικού χαρακτήρα, οι οποίες πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να καταλήξουμε σε μια συμφωνία Η συζήτηση θα συνεχισθεί και έως 25 Μαρτίου οπότε συνεδριάζει το EuroWorking Group και στη συνέχεια θα νομοθετήσουμε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που συζητούνται και ειδικότερα για ορισμένες προτάσεις όπως η επιεικέστερη ποινική αντιμετώπιση ορισμένων αδικημάτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει καταθέσει μια πρόταση που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και υπάρχουν τρία ή τέσσερα ζητήματα επί των οποίων το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη τοποθετηθεί και που θα πρέπει να αλλάξουν».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα των τελευταίων επτά ετών οι δημοσκοπήσεις δεν επιτυγχάνουν να αποτυπώσουν τους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς., ενώ έκανε λόγο για «μεθοδολογικά εργαλεία που έχουν προβλήματα».

«Κανένας δε μπόρεσε να προβλέψει το αποτέλεσμα του Μαΐου του 2012 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και την κατάρρευση του δικομματισμέ εκείνη την περίοδο, ενώ το ίδιο έγινε και στις επόμενες εκλογές, με εξαίρεση τον Ιανουάριο του 2015, όπου είχε προεξοφληθεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όμως κανείς δεν είχε προβλέψει την διαφορά των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων. Το ίδιο έγινε στο δημοψήφισμα ούτε κάποια δημοκοπική εταιρεία είχε προβλέψει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξέφρασε την βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Ανεξαρτήτως των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων, και ανεξαρτήτως του εάν αυτά τα ευρήματα χρησιμοποιούνται συνήθως ως εργαλεία επικοινωνιακής στρατηγικής, και όχι ως εργαλεία αποτύπωσης πολιτικής πραγματικότητας, το πολιτικό ένστικτο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα κερδίσει αυτές τις εκλογές.

Με βάση τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης τα οποία έχουν οδηγήσει μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού σε καλύτερη θέση από αυτή την οποία βρίσκονταν δίνει καθημερινά τον αγώνα για την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, θεωρώ ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια θα αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα των εκλογών» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή και την παλινόρθωση ενός καθεστώτος που οδήγησε την χώρα σε καταστροφή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στη ΝΔ «πανικό» και «νευρικότητα» σε ότι αφορά για το που βάζει τον πήχη, επικαλούμενος ότι ο κ. Γεωργιάδης τον τοποθετεί στο 3,5%, και εκτίμησε ότι προετοιμάζει το έδαφος για μια κατάσταση η οποία δεν θα έχει απολύτως καμία σχέση με την εικόνα την οποία προσπαθεί να καλλιεργήσει το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, τα τελευταία δυο έως τρία χρόνια και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Καταλόγισε επίσης στη ΝΔ «παραπολιτικοποίηση» και «άγχος κιτρινισμού».

«Αντί να κάνει μια πολιτική αντιπαράθεση επί των διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και των σαφών διαχωριστικών γραμμών που έχουν τα πολιτικά σχέδια, η ΝΔ τοποθετείται με μια ακραία φιλελεύθερη ατζέντα στα ζητήματα της οικονομίας και βασίζεται στη συντριβή του κοινωνικού κράτους και των δικτύων προστασίας που πρέπει να έχει μια κοινωνία.

Καθώς με το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της δεν μπορεί να βρει ερείσματα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, η ΝΔ μετατοπίζει το λόγο της προς τον ακροδεξιό και υιοθετεί τον κιτρινισμό, την «παραπολιτικοποίηση» και τα fake news όπως η εναλλακτική και ακραία δεξιά σε ολόκληρη την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή υιοθετεί ένα απίστευτο παραπολιτικό κουτσομπολιό, το οποίο δεν ταιριάζει σε κόμμα εξουσίας. Με ευθύνη της ΝΔ, γίνεται μια προσπάθεια να "κιτρινίσει" η πολιτική αντιπαράθεση, να διαστρεβλωθούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε.

«Η φυσιογνωμία της ΝΔ από το 2012 και ιδιαιτέρως αφού άνοιξε η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς την ακροδεξιά. Και αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικού ύφους. Έχει να κάνει και με τα επιχειρήματα της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών που όλα είχαν γεννηθεί στο στρατόπεδο της άκρας δεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης όλη την προηγούμενη περίοδο αγκάλιασε, ή προστάτεψε πρακτικές, οι οποίες είναι ντροπή για μία δημοκρατία, όπως οι εμπρησμοί σε σπίτια βουλευτών, οι προπηλακισμοί, οι κατηγορίες περί προδοσίας. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ποια είναι η πολιτική δύναμη που πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της την ακροδεξιά και ποια η πολιτική δύναμη η οποία όχι απλά φλερτάρει αλλά υιοθετεί ολόκληρα συστήματα λόγου και πρακτικών από την ακροδεξιά», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Θ. Ρουσόπουλος: Η ΝΔ θα πετύχει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν το 2019 και ότι στις εθνικές εκλογές θα πετύχει την αυτοδυναμία, εξέφρασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην τηλεοπτική αντιπαράθεση του με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στην εκπομπή «Η επόμενη Μέρα» στην ΕΡΤ, με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Σε μία έντονη συζήτηση ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι η οικονομία επιβραδύνθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση συνομιλεί με την τρόικα, κάτι που σηματοδοτεί ότι δεν έχουμε βγει ουσιαστικά από τα μνημόνια. "Μετά από 4 χρόνια φτάσαμε να είμαστε εκεί που ήμασταν όταν έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

Στο θέμα των προσλήψεων, παρά την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για αναλογία ένα προς ένα ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι στην υγεία και στην παιδεία η ΝΔ θα δώσει προτεραιότητα. Σημείωσε δε ότι την χώρα δεν θα την σώσει η πολιτική των επιδομάτων, γι αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί ότι από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής του θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Στόχος είπε, είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, η δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθεί ο κατώτερος μισθός.

Για τα εκλογικά αποτελέσματα ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα της βέβαιης νίκης της ΝΔ σε όλες τις κάλπες, το εύρος της οποίας θα φανεί στις εκλογές. Πρόσθεσε ότι στις εθνικές εκλογές θα υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 16 Ιαν 2021 | 18:04

Στο πλευρό της Μπεκατώρου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί: Τι δήλωσαν Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από μέλος του χώρου της ιστιοπλοΐας το 1998, τάσσονται οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 16 Ιαν 2021 | 17:49

ΝΔ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Αριστείδη Αδαμόπουλου μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, εκλέχτηκε το 2018 Α' αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας- Πικερμίου.

16 Ιαν 2021 | 17:01

Δένδιας: Μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας μπορεί να επιλυθεί η διαφορά με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως με την Τουρκία υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν αποδέχεται το νομικό πλαίσιο αναφοράς, το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ 16 Ιαν 2021 | 14:51

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις κρεμάλες στο Καπιτώλιο και τις κρεμάλες στο Σύνταγμα

Αρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα Νέα για τις κρεμάλες εκεί...και εδώ

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 16 Ιαν 2021 | 14:49

Κακοποίηση Μπεκατώρου: Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη - "Είναι καιρός να ξεριζώσουμε τη βία"

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την την Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΧΡΗΣΤΙΔΗ 16 Ιαν 2021 | 13:59

Γεννηματά για κακοποίηση Μπεκατώρου: Σοφία, σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου - Δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

Με ανάρτηση στο Facebook η προεδρος του Κινήματος Αλλαγης, Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 13:51

Στο νοσοκομείο Ελπίς ο Κικίλιας μαζί με τον κ. Τάσο και τον κ. Νίκο που εμβολιάστηκαν

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο νοσοκομείο όπου εμβολιάζονται από το πρωί για τον κορονοϊό άνθρωποι άνω των 85 ετών.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 16 Ιαν 2021 | 11:31

Σάλος με την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου: Στο πλευρό της Μαρέβα Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Λίνα Μενδώνη

"Η γενναία στάση της Σ. Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση", λέει η υπουργός Πολιτισμού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 16 Ιαν 2021 | 09:11

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στην αντιπολιτευτική ρητορική του 3% - Ομιλία Τσίπρα με ανακρίβειες στη Βουλή

Για επιχείρηση εκμετάλλευσης της υγειονομικής κρίσης με ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ 15 Ιαν 2021 | 22:05

Σε νέο επίπεδο η προκλητικότητα της Τουρκίας: Δεσμεύουν με NAVTEX το Αιγαίο όλο το 2021 - Για ασκήσεις με πυρά

Με τρεις Navtex ξεκινά τις... διερευνητικές η Τουρκία - Δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις με πυρά μέχρι σχεδόν το τέλος του έτους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 15 Ιαν 2021 | 20:44

Κυβερνητικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Δημιουργείται θετικό κλίμα, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη

Ανοιχτός σε μία συνάντηση τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 16:52

Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ικανοποιήσει καμία από τις υποχρεώσεις που είχε για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 15 Ιαν 2021 | 16:09

Κορονοϊός: Η Φον Ντερ Λάιεν στηρίζει την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάσσεται υπέρ της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό