Σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ αναφορικά με το Σκοπιανό περιελάμβανε η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή δύο μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις κατηγορώντας τον ότι ανέλαβε δεσμεύσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει λύση. Του καταλόγισε επίσης ότι με την τακτική της μυστικής διπλωματίας που προωθεί υπονομεύει την οποιαδήποτε λύση.
Οξύτατη ήταν ωστόσο και με την ΝΔ. «Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος» τόνισε η κυρία Γεννηματά.
Σε αντίθεση μάλιστα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου έκοψε κάθε κουβέντα στήριξης προς κάθε λύση, η κυρία Γεννηματά ζήτησε μια επωφελή λύση για τα εθνικά μας ζητήματα με ταυτόχρονα απαλειφή των αλυτρωτικών διεκδικήσεων και τη εξασφάλιση των δεσμεύσεων ότι η συμφωνια θα υλοποιηθεί.
Η ίδια πάντως κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή» σε αντίθεση με τον Σταύρο Θεοδωράκη που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξει ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ καταψήφισουν.
Υπενθυμίζεται ότι συνομιλητές του επικεφαλής του Ποταμιού έχουν δηλώσει ότι το κόμμα θα στηρίξει μια εθνικά επωφελή λύση με ταυτόχρονη εξάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ διαφοροποιηθούν
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr