
"Ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης των ναυαγών από το λιμενικό σώμα και ενώ η χώρα μας διαχειρίζεται με ευθύνη και ευαισθησία τη μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν "εμπειρογνώμονας-ανακριτής" ναυτικών δυστυχημάτων" αναφέρει σε δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος.
"Και είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις για θέματα που δεν γνωρίζει" συνεχίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, με αφορμή το φραστικό επεισόδιο, νωρίτερα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για το ναυάγιο στην Πύλο.
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: Θλιβερό- Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών
"Είναι προφανές από τις δημόσιες δηλώσεις του σήμερα ότι η μόνη του έγνοια, όπως και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να ρίξουν ευθύνες που δεν αναλογούν στο λιμενικό σώμα μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν μικροκομματικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Χωρίς να λένε κουβέντα για τις εγκληματικές ευθύνες των απάνθρωπων κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών. Θλιβερό. Σεβόμαστε το πένθος που έχει κηρυχθεί και τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών" καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.
Να υπενθυμίσουμε ότι, νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Ευάγγελο Τουρνά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στην Πύλο.
Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε: "Θέλω να πω πράγματι ότι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα, 4 ημέρες, και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους, νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης", με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιδρά έντονα.
"Δηλαδή θέλετε να μας πείτε κύριε υπουργέ ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης; Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση.
Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ήρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, για το ναυάγιο στην Πύλο.
Δείτε το βίντεο:
-Σε ένα πλοίο που είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης.
— Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras (@atsipras) June 15, 2023
-Δηλαδή θέλετε να πείτε, κ. Υπουργέ, ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Τι λέτε τώρα;… pic.twitter.com/GmF3YEdmMO
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr