Σκληρό ροκ κατά ΣΥΡΙΖΑ, «τανγκό» με όλους στη ΝΔ

Πρώτο δείγμα γραφής της τακτικής που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκληρό ροκ κατά ΣΥΡΙΖΑ, «τανγκό» με όλους στη ΝΔ

Πρώτο δείγμα γραφής της τακτικής που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά αφενός την αναδιοργάνωση της ΝΔ και αφετέρου την αντιμετώπιση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα 24ωρα μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά με τη ΝΔ, οι επιλογές των προσώπων που θα συγκροτήσουν την ομάδα κρούσης ερμηνεύονται ως άνοιγμα σε όλες τις τάσεις σε μια προσπάθεια να σφυρηλατηθεί η ενότητα έπειτα μάλιστα από μια επώδυνη και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Σε ότι αφορά τη στάση του απέντι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν σαφής μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ: «Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά, προμηνύοντας ...σκληρό ροκ.

Επίθεση σε Τσίπρα από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ

Σκληρή επίθεση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος μετά την εκλογή του.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ή στήριξης της κυβέρνηση, λέγοντας ότι εχει εντολή από τον κόσμο να στηρίξει τους πολίτες αυτής της χώρας.

«Στο ασφαλιστικό θα δώσουμε το πρώτο πολιτικό μας δείγμα. Θα κάνουμε αντιπολίτευση με πρόταση. Δεν θα περιοριστούμε στην κριτική. Διαφωνούμε με την πρόταση της κυβέρνησης. Θα παρουσιάσουμε σύντομα την πρόταση της ΝΔ.

Οι καλές κυβερνήσεις κτίζονται στην αντιπολίτευση. Πρώτο μέλημα μας είναι να ασκήσουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς επιδιώκουμε πραγματική ανάπτυξη. Εμείς πιστεύουμε στην πραγματική αναδιάρθρωση του κράτους. Επενδύουμε στην αξιοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς τα ανάποδα. Διώχνει την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Θέλει ένα αριστερό αντίβαρο στη μνημονιακή του πολιτική. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα.

Η Χώρα χρειάζεται μια άλλη πολιτική πρόταση. Και αυτήν την πρόταση μόνο η ΝΔ μπορεί να προτείνει. Η εντολή που έλαβα από τα μέλη της ΝΔ δεν είναι να στηρίξω τον κ. Τσίπρα αλλά να στηρίξω τους πολίτες αυτής της χώρας.

Εμείς δεν παρείχαμε συναίνεση αλλά στήριξη τον περασμένο Ιούνιο. Με τη δική μας συναίνεση ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύτηκε το 3ο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συμπορευτεί με τον αγαπημένο του εταίρο τον κ. Καμμένο. Ας πορευτεί με αυτόν. Εμείς α λα καρτ στήριξη στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε»

Θα αλλάξουμε τη ΝΔ

«Για να γίνουν οι ιδέες μας κυρίαρχες πρέπει να χτίσουμε ένα κανονικό κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική, θα ενώνει και δεν θα διχάζει, θα δίνει ευκαιρίες στους λιγότερα προνομιούχους συμπολίτες μας.

Πρέπει να αλλάξουμε τη ΝΔ. Θα τα ξαναφέρουμε θα κάνουμε ξανά τη ΝΔ μεγάλη παράταξη. Πρόθεσή μου είναι να επισπεύσω το συνέδριο της ΝΔ. Υπάρχουν όμως και αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν το συνέδριο.

Από εδώ και στο εξής η ΝΔ πρέπει να στηρίζεται σε σχεδόν αποκλειστικά οικονομική στήριξη. Να ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Πρώτα στα μέλη μας.

Η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται για την κάλυψη των δανείων του κόμματος. Θα χτίσουμε μια ΝΔ η οποία θα ανήκει σε 'όλα τα μέλη της αλλά θα είναι ανοιχτή και σε πολίτες. Θα την «ανοίξουμε» τη ΝΔ στην κοινωνία.

Δεν έχω πρόθεση να αδικήσω κανέναν. Πάντα οι επιλογές μου γίνονται και θα γίνονται με γνώμονα στο καλό του κόμματος. Η αντιπολίτευση μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο αν είναι ομαδική.

Σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα ξεκινάμε σήμερα μια δύσκολη και απαιτητική πορεία. Θα κουραστούμε και θα δοκιμάσουμε τα όρια των αντοχών μας. Όλοι θα έχουν ευκαιρίες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Πάντα θα αισθάνομαι ένας από εσάς.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Σύντομα θα έχουμε μια καλά προπονημένη ομάδα για να κυβερνήσει. Μαζί θα κερδίσουμε τη μάχη για την επικράτηση της ΝΔ».

Τανγκο με όλους στη ΝΔ: Ενότητα στην πράξη

Να σφυρηλατήσει την ενότητα στην πράξη επιχειρεί τα πρώτα εικοσιτετράωρα της προεδρίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα ανοίγματα που κάνει σε βουλευτές όλων των εσωκομματικών και προεκλογικών τάσεων.

Στόχος του είναι η σύνθεση, μέσω των νέων αλλαγών που πραγματοποιεί και αυτό αποδεικνύεται από τις πρώτες κινήσεις του ως προς την συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας.Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ. δίνει ζωτικό πολιτικό χώρο σε πολλά πρόσωπα που δεν τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές και τοποθετεί σε κρίσιμα πόστα βουλευτές που έχουν και ιδεολογικές διαφορές με τον ίδιο.

Ουσιαστικά προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των διαφόρων τάσεων και κυρίως να μην δείξει στους «καραμανλικούς» που είναι σε βαθιά φάση περισυλλογής, ότι είναι της λογικής «διαίρει και βασίλευε».

Η κίνησή του να ορίσει εκπρόσωπο του κόμματος τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ένα από στελέχη της «καραμανλικής» πτέρυγας, δείχνει ότι θέλει να κάνει ειλικρινή ανοίγματα.

Ο Γ. Κουμουτσάκος είναι ένα πρόσωπο που είχε στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο θα συναντηθεί ο νέος πρόεδρος στις πέντε το απόγευμα, ενώ και ο προταθείς για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (σ.σ. η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα) Κώστας Τσιάρας, είναι ένας βουλευτής που έχει άριστη σχέση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να ορίσει δυο αντιπροέδρους, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί, τους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αποτελεί ένα «άνοιγμα» και προς το χώρο της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς και προς τη δεξιά πλευρά του κόμματος. Και αυτό διότι ικανοποιούνται οι δυο τάσεις του κόμματος, τόσο η κεντροδεξιά, όσο και η δεξιά που κατέγραψε και ένα περίπου 30%, διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για τη θεσμοθέτηση αντιπροέδρων, επελέγη τελικά η συγκεκριμένη κίνηση, καθώς από τη μια αναγνωρίζεται η συνεισφορά Γεωργιάδη στη νίκη Μητσοτάκη και από την άλλη εξισορροπεί και με τα ανοίγματα που σχεδιάζει προς τον κεντρώο, μεταρρυθμιστικό χώρο.

Άγνωστο είναι τι θα γίνει τελικά με τον 37χρονο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα που συναντήθηκε χθες επί τουλάχιστον δυόμιση ώρες με τον Κυρ. Μητσοτάκη και δήλωσε ότι είναι στο πλευρό του. Υπάρχουν σκέψεις για αξιοποίησή του, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα γίνει αυτό, με ποιο τρόπο και σε ποια θέση.


Ο Λ. Αυγενάκης ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας αρχικά, αν και είχε σχεδόν κλειδώσει για τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. Τελικά αποφασίστηκε να «τρέξει» το κόμμα και θα παραμείνει ως αναπληρωτής μέχρι το συνέδριο, οπότε και θα εκλεγεί γραμματέας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.Για τη θέση του γραμματέα του κόμματος προαλείφεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης και με διαχρονικές αναφορές στο μητσοτακικό περιβάλλον, καθώς διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ακολούθησε και στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Δύναμη κρούσης διαμορφώθηκε στο Κοινοβούλιο με τον ορισμό του Νίκου Δένδια και του Γιάννη Βρούτση ως κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η 35χρονη βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως.

Ενδιαφέρον έχει η απόφαση του πρόεδρου της Ν.Δ. να προτείνει για τις θέσεις αναπληρωτών του κ. Τσιάρα, πέντε πρόσωπα που είχαν συνταχθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο, δηλ. τους Κωνσταντίνο Βλάση (Αρκαδίας), Στέργιο Γιαννάκη (Πρέβεζας), Αθανάσιο Καββαδά (Λευκάδας), Ανδρέα Κατσανιώτη (Αχαΐας) και Χρήστο Μπουκώρο (Μαγνησίας).

Δίπλα στο νέο πρόεδρο για να τον βοηθήσει όπου χρειαστεί, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που θα αποτελέσει και τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της νέας ηγεσίας και του καραμανλικού παράγοντα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 19:48

Επιτροπή Πισσαρίδη: Ολόκληρη η έκθεση - Οι 20 προτάσεις που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός για την οικονομία

Στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη η ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μελέτη της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα χρόνια της επιτροπής Πισσαρίδη.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 23 Νοε 2020 | 18:55

Βουλή: Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα

Κόντρα Σκουρλέτη - Βρούτση για την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνειο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 23 Νοε 2020 | 16:13

Ερευνα Εισαγγελέα για τη διαδήλωση του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο και τα "happening" Τσίπρα και Βαρουφάκη

Ερευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις διαδηλώσεις και τις τελετές την ημέρα του Πολυτεχνείου

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 23 Νοε 2020 | 16:08

Οριστικό: Παρατείνεται το lockdown και την επόμενη εβδομάδα- Σκέψεις για περιορισμό των ατόμων στα "ρεβεγιόν"

Οι πληροφορίες λένε ότι το lockdown είναι δεδομένο ότι θα παραταθεί και μετά την 1η Δεκεμβρίου ενώ οι ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς καθυστερούν

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 23 Νοε 2020 | 13:42

Επίσκεψη Τσίπρα στο "Γεννηματάς": Η χώρα βιώνει μια τραγωδία και η κυβέρνηση δεν ενισχύει το ΕΣΥ [εικόνες]

"Το ΕΣΥ είναι ένα βήμα πριν τα όρια του, οφείλουμε να το στηρίξουμε ουσιαστικά", είπε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 22 Νοε 2020 | 19:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο η παρουσίαση του σχεδίου Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο στις 17:30, θα συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση του Σχεδίου της Επιτροπής Πισσαρίδη.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ "ΣΟΒΑΡΗΣ" ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 22 Νοε 2020 | 17:57

Επίθεση Φίλη για τις εικόνες με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα στη Βουλή - Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Φίλης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την προβολή εικόνων με στρατιωτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο στο κτίριο της Βουλής.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΕΥΡΑΥΝΩΝΕΙ 21 Νοε 2020 | 16:08

Η Έλενα Ακρίτα "γκρεμίζει" την Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τα 2 εκατ. ευρώ που της έδωσε ο Μίκης, τι τα έκανε;

Η κόρη του Μίκη είναι η κόρη του Μίκη. Τίποτα παραπάνω, γράφει η Ελενα Ακρίτα, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να γίνει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αν είχε θελήσει να κάνει μια δική της δουλειά...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 21 Νοε 2020 | 15:28

ΝΔ: Με τη δράση "Έχεις Εμένα" κανείς δεν μένει μόνος του

Μέσω της νέας δράσης "έχεις εμένα" η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τους μοναχικούς ανθρώπους.

"ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ" 21 Νοε 2020 | 12:56

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: "Μας κάνετε περήφανους"

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 21 Νοε 2020 | 10:29

Μητσοτάκης στις εθελόντριες νοσηλεύτριες: "Σπίτι σας όλη η Ελλάδα - Σας είμαι βαθιά υπόχρεος" [Βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 20 Νοε 2020 | 23:05

Αιχμηρή απάντηση Πέτσα στον Τσίπρα: "Έχει ταυτιστεί με τα ψέματα, τα fake news και την επιπολαιότητα"

Νέα πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις δαπάνες στην υγεία - Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 20 Νοε 2020 | 17:22

Παρατηρητήριο Fake news της ΝΔ: "Στημένη" η φωτογραφία με τα παιδιά στο καφενείο της Ηλείας

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον κοινοτάρχη για Fake news κατ' εντολήν της Κουμουνδούρου