Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών

Η πολιτική αβρότητα Τσίπρα - Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες εξανεμίστηκε όταν μπήκαν στα δύσκολα και όταν ήρθαν οι διαρροές από το Μαξίμου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών

Η πολιτική αβρότητα περίσσεψε μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες κατά την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών

Το κλίμα όμως άλλαξε όταν στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν δύσκολα θέματα και «στράβωσε» λόγω των κυβερνητικών διαρροών για το τι έλεγε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη ενώ η συνάντηση ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Η ΝΔ αντέδρασε στις διαρροές μιλώντας για άκομψη θεσμικά κίνηση ενώ συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη διέψευδαν ότι ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ να αποφασίσει « με ποιους είναι» σε σχέση με το ΔΝΤ.

Τι έλεγαν οι διαρροές του Μαξίμου

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες επισημαίνοντας του ότι «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες».

Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών - εικόνα 2

Ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της ΝΔ να πάρει θέση στην κόντρα με το ΔΝΤ το οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί το τελευταίο 48ωρο ότι δημιουργεί προβλήματα στην αξιολόγηση. Φέρεται πάντα σύμφωνα με τις διαρροές ο κ. Τσίπρας να είπε στον κ. Μητσοτάκη: « Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το Δ.Ν.Τ».

Δεν είναι πρόβλημα οι μετακλητοί

Οταν η συζήτηση έφτασε στην πολιτική αντιπαράθεση για τους διορισμούς και την κομματοκρατία ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να δηλώνει πως « Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα ειναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου».

ΝΔ: Θεσμικά άκομψη κίνηση οι διαρροές

Η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε θεσμικά άκομψη την κίνηση των διαρροών χωρίς όμως να την χρεώνει προσωπικά στον κ. Τσίπρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο το ύφος της συζήτησης ήταν εντελώς διαφορετικό από το ύφος των διαρροών.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν αυτό έγινε ερήμην του κ. Τσίπρα ή αν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ο ίδιος είχε στείλει με την αρχική δήλωσή του για ένα νέο πολιτικό πολιτισμό.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνονται διαρροές, ενώ η συνάντηση πολιτικών αρχηγών είναι σε εξέλιξη - το προηγούμενο αφορούσε τη σύσκεψη υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο και τόνισε: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Ο Μητσοτάκης πρότεινε μια νέα μεταπολίτευση

Στην επίσημη ενημέρωση που έκανε η ΝΔ μετά τη συνάντηση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη απουσιάζει κάθε αναφορά στο θέμα των διαρροών και καταγράφεται ότι ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε «την ανησυχία του για την γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες».

Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών - εικόνα 3

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα

* της παρατεταμένης ύφεσης και των επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.

•της απώλειας επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων.

• της κομματικής διάβρωσης του κράτους και των θεσμών.

«Πάμε για μια νέα μεταπολίτευση με συνολική αναθεώρηση Συντάγματος»

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης» και πρότεινε στον κ. Τσίπρα συνεργασία στην εκ βάθρων θεσμική μεταρρύθμιση της χώρας, μέσω μιας συνολικής αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μια αναθεώρηση που πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι «κουτσή». Η χώρα δεν πρέπει να χάσει άλλη μια ευκαιρία για τον θεσμικό της εκσυγχρονισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και έλαβε ουσιαστική ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τη χώρα.

Ο λογαριασμός του ασφαλιστικού αποτέλεσμα των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Για το κρίσιμο για όλους τους Έλληνες θέμα του ασφαλιστικού ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δημόσια θέση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας κυρίως ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο συνταξιοδοτικό είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015.


Τι είπε ο Μητσοτάκης για το ΕΣΡ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη τροποποιήσεων στον πρόσφατο νόμο 4339/2015, έτσι ώστε το ΕΣΡ να αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία. Εάν αυτό συμβεί ανοίγονται προοπτικές άρσης της παρούσης εκκρεμότητας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει ήδη προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι αβρότητες στην αρχή της συνάντησης

Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών - εικόνα 4

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη είχε αναφέρει πως η εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κλείνει έναν ηλικιακό κύκλο και η παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου μια κακή παράδοση μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου.

«Μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας

Δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Κυριάκος: Προϋπόθεση κάθε συζήτησης η αλήθεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι από τη δική του πλευρά θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και την εμπέδωση ενός νέου πολιτικού ήθους.

«Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθεια. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για να συζητούμε. Εγώ θα το πράξω. Ευελπιστώ ότι θα το πράξετε κι εσείς. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε σε πολλά. Τουλάχιστον να μιλάμε πολιτικά, χωρίς το λαϊκισμό που έκανε τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική», είπε ο
κ. Μητσοτάκης.

Το twitter Τσίπρα μετά τη συνάντηση και μετά τις διαρροές

Ο πρωθυπουργός μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter το ακόλουθο tweet

Σκληρό ροκ στο πρώτο ραντεβού Τσίπρα -Μητσοτάκη: πόλεμος διαρροών - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ 01 Δεκ 2021 | 07:22

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60: Το παρασκήνιο της απόφασης και τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη με τις Βρυξέλλες

Η κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας και η επικοινωνία Μητσοτάκη με τις Βρυξέλλες. Το δρόμο της υποχρεωτικότητας ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 30 Νοε 2021 | 20:25

Μητσοτάκης: Ζητά αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας - "Απαρχαιωμένοι οι στόχοι του, χρειαζόμαστε περισσότερα κονδύλια"

Ζητούμενο η εξεύρεσης ισορροπίας ανάμεσα στην χρηματοδότηση της "πράσινης" μετάβασης και στη δημοσιονομική πειθαρχία - Η τοποθέτηση Μητσοτάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΕΔΗΝ 30 Νοε 2021 | 17:21

Τσίπρας: Σαμποτέρ του εμβολιασμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ακραία και τιμωρητικά τα μέτρα

"Θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Νοε 2021 | 16:28

Διορία 45 ημερών στους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Γιατί αποφασίστηκε τώρα

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ 30 Νοε 2021 | 15:11

Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: Πώς θα υποχρεωθούν οι άνω των 60 να κάνουν το εμβόλιο;

Να απαντήσει σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" 30 Νοε 2021 | 13:06

O ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60- Είναι μέτρο τιμωρίας και τους εξοντώνει οικονομικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τα νέα μέτρα τιμωρεί και εξοντώνει οικονομικά τους άνω των 60.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 30 Νοε 2021 | 12:47

Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ενόψει εορτών: Πότε θα διανεμηθούν

Διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό εμβολιασμένο και ανεμβολίαστο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 Νοε 2021 | 11:33

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 ετών - Διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τις ηλικίες άνω των 60 ετών. Παράλληλα, θα διανεμηθούν δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό ενόψει εορτών.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 Νοε 2021 | 10:36

Εκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τη μετάλλαξη Ομικρον: Νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Νέα μέτρα ανακοινώνει εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της μετάλλαξης Ομικρον και των εορτών των Χριστουγέννων.

29 Νοε 2021 | 06:50

Τσίπρας, εν αναμονή πρωθυπουργός... για πολύ καιρό

Αντίπαλος του πρωθυπουργού είναι ο Κανένας. Δεν το λες και επιτυχία.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 28 Νοε 2021 | 15:34

Για μεξικάνικο στου Ψυρρή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα [εικόνες]

Το πρωθυπουργικό ζευγάρι, βρέθηκε το Σάββατο σ΄ ένα γνωστό μεξικάνικο εστιατόριο στου Ψυρρή

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 17:57

Καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή το τρίπτυχο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα γενιά [εικόνες]

Με τρεις φράσεις "καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή" ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε την πολιτική της Κυβέρνησης για τη νέα γενιά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 10:56

ΝΔ: Με απόφαση Μητσοτάκη αναβάλλεται το Συνέδριο του κόμματος - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας