Σκληρό ροκ τριών ημερών με χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη

Πόλεμος με όλα τα μέσα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Λίστα Λαγκάρντ, υπόθεση Φλαμπουράρη αλλά και η ξαφνική παραπομπή πρώην Γ.Γ. του υπ. Εθ. Άμυνας για εξοπλιστικά

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Σκληρό ροκ τριών ημερών με χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη

Τον «πόλεμο» με όλα τα μέσα και χτυπήματα κάτω από την ζώνη, φαίνεται ότι αξιοποιούν οι δύο μονομάχοι τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους αναποφάσιστους και να κόψουν πρώτοι το νήμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το χορό της σύγκρουσης με όλα τα μέσα, άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ταυτίζει την ΝΔ με το παλαιό πολιτικό καθεστώς, την διαφθορά και την διαπλοκή

Τον χορό της σύγκρουσης με όλα τα μέσα, άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ταυτίζει την ΝΔ με το παλαιό πολιτικό καθεστώς, την διαφθορά και την διαπλοκή. Ο πρώην Πρωθυπουργός επανέφερε στην δημόσια συζήτηση το όνομα του στενού συνεργάτη του Αν. Σαμαρά, κ. Παπασταύρου ο οποίος ελέγχεται για καταθέσεις στο εξωτερικό και την συμμετοχή του στην λίστα Λαγκάρντ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και δεν θα προστατέψει κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος στο ντιμπέιτ των επτά πολιτικών αρχηγών επιτέθηκε στον κ. Μεϊμαράκη χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδικο» για θέματα εξοπλισμών που αφορούν αγορά υποβρυχίων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ ο οποίος διερωτήθηκε προς τον κ. Τσίπρα γιατί χρησιμοποιεί τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ για να τον...χτυπήσει!!! Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλο προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θύμισε στον Π. Καμμένο την δικαστική του περιπέτεια όπου τελικά καταδικάστηκε για τις αναφορές του στον Ν. Παπανδρέου και την εμπλοκή του σε αγοραπωλησίες CDS την περίοδο υπογραφής του Μνημονίου.

Ο Φλαμπουράρης ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε στην επιφάνεια υπόθεση που αφορούσε την κατασκευαστική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ Α.Ε. στην οποία ελέγχετο η συμμετοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη που υπήρξε ιδρυτικό της μέλος. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι η εταιρεία βγήκε μειοδότης έργου ύψους 3,9 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την διάρκεια που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός Επικρατείας Η υπόθεση Φλαμπουράρη προκάλεσε πολιτική θύελλα καθώς δεν δόθηκε άμεση απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με την συμμετοχή του πρώην υπουργού στην εταιρεία κατά την διάρκεια της ανάθεσης του έργου και την σχέση που διατηρεί σήμερα ο κ. Φλαμπουράρης στο εταιρικό σχήμα. Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρας πάντως απάντησε ότι το έργο είχε ανατεθεί στην εταιρεία μετά από διαγωνισμό και πως ο ίδιος έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στους συνεταίρους του ενώ σε προχτεσινές του δηλώσεις τόνιζε ότι: «δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για την σύνταξή μου».

Μόλις χτες ο κ. Φλαμπουράρης εμφάνισε ιδιωτικό συμφωνητικό από τις 26 Ιανουαρίου 2015 σύμφωνα με το οποίο μεταβίβασε τις μετοχές που είχε στην διάθεσή του στον συνέταιρό του Γ. Κοτταρίδη. Όμως και αυτή κίνηση Φλαμπουράρη τέθηκε στο μικροσκόπιο καθώς νομικοί κύκλοι αμφισβητούσαν την εγκυρότητα της διαδικασίας που φέρεται να έχει ακολουθήσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης προκειμένου να μεταβιβάσει στον συνεταίρο του τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, επικαλούμενοι τον νόμο που βασικού μετόχου που ορίζει ότι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο φέρει μόνο μια σφραγίδα αστυνομικού οργάνου για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Η νάρκη Φλαμπουράρη αμφισβητεί το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και προβληματίζει τους αναποφάσιστους

Η υπόθεση Φλαμπουράρη που αναμένεται να απασχολήσει την πολιτική ζωή και μετά τις εκλογές αποτέλεσε την νάρκη που δεν ήθελε να πατήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Η συζήτηση για το εάν είναι νόμιμο και ηθικό να συμμετέχει ο πρώην υπουργός ή συγγενής πρώτου βαθμού σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα, ουσιαστικά τραυματίζει το ηθικό πλεονέκτημα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν πολυετή ιστορία κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης, όπου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζεται να μην έχει σχέση με την διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που κυριάρχησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Εν μέρει, ακυρώνει την αντίθεση μεταξύ νέου και παλιού που επιδιώκει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς με την υπόθεση Φλαμπουράρη αφήνονται υπόνοιες πως από στελέχη του κόμματος και στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού ακολουθούνται πρακτικές του παρελθόντος που χαρακτήριζαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ …δικομματισμού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Φλαμπουράρη λέγοντας ότι ο «κ. Τσίπρας έχει την δική του λίστα Λαγκάρντ πιά». Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, δήλωσε πως «είχε ενημερώσει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εργολαβικές δραστηριότητες του κ. Φλαμπουράρη» για τον οποίο όπως είπε «έφταναν στα χέρια μου στη Βουλή, φάκελοι με ανώνυμες καταγγελίες». Αντίστοιχα οι κ.κ. Δ. Μάρδας αλλά και ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης με δηλώσεις του άφησαν έκθετο τον κ. Φλαμπουράρη. «Αν υπάρχει παραβίαση νόμου από τον Φλαμπουράρη δέχομαι κάθε κριτική» σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς».

Και ξαφνική παραπομπή τριών γεν. Γραμματέων του υπ. Εθ. Άμυνας για εξοπλιστικά

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου αποφασίστηκε η παραπομπή σε δίκη τριών πρώην αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας των Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου αλλά και του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα προμήθειας συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου από την εταιρία SONAK συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος. Η εισαγγελέας πρότεινε στο συμβούλιο Εφετών, που θα έχει τον τελικό λόγο, να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά 18 πρόσωπα, μεταξύ άλλων, οι πρώην διευθυντές εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου - Παπαντωνίου) και Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη) κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αναμένεται να βάλει φωτιά στον δημόσιο διάλογο καθώς λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου και αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα - "Δεν προξενεί εντύπωση"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 26 Ιαν 2021 | 14:24

ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Επιχειρεί την οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων για εκφοβισμό

Η ενέργεια του κ. Τσίπρα λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική, αναφέρει η ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων

"ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ" 26 Ιαν 2021 | 12:30

Γεραπετρίτης για Σαμαρά: Εμβληματική προσωπικότητα αλλά η Κ.Ο. της ΝΔ είναι συμπαγής

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγής δήλωσε, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στο Αντώνη Σαμαρά

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ 26 Ιαν 2021 | 11:48

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 07:05

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου - Ολο το παρασκήνιο - Τι δεν αφορά

Από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση όλων των δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Ιαν 2021 | 13:43

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου: "Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών"

Αλγεινές εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η δήλωση της Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με την Σοφία Μπεκατώρου. Τι απαντά η ίδια.

Η ΟΜΠΡΕΛΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 25 Ιαν 2021 | 11:54

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε Θανάση Καρτερό και Αυγή - Για τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις βάζουν μπουρλότο στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:02

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Ηταν πολιτικός αντίπαλος αλλά ποτέ εχθρός

Για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε δήλωση ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 23 Ιαν 2021 | 19:20

Σίγουρος ο Πολάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση παρότι "γαμ@@@@ τη μεσαία τάξη"

Στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανακουφίστεί και η μεσαία τάξη που είναι "πικραμένη" από την προηγούμενη διακυβέρνηση του κόμματος του, τόνισε ο Παύλος Πολάκης

23 Ιαν 2021 | 14:01

Η βία είναι δεξιά ή αριστερή;

Από την ημέρα της ίδρυσής του, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε μια διαφορετική στάση απέναντι στα κινήματα και τις ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς και στην ακτιβιστική βία