Σκληρό ροκ τριών ημερών με χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη

Πόλεμος με όλα τα μέσα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Λίστα Λαγκάρντ, υπόθεση Φλαμπουράρη αλλά και η ξαφνική παραπομπή πρώην Γ.Γ. του υπ. Εθ. Άμυνας για εξοπλιστικά

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Σκληρό ροκ τριών ημερών με χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη

Τον «πόλεμο» με όλα τα μέσα και χτυπήματα κάτω από την ζώνη, φαίνεται ότι αξιοποιούν οι δύο μονομάχοι τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους αναποφάσιστους και να κόψουν πρώτοι το νήμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το χορό της σύγκρουσης με όλα τα μέσα, άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ταυτίζει την ΝΔ με το παλαιό πολιτικό καθεστώς, την διαφθορά και την διαπλοκή

Τον χορό της σύγκρουσης με όλα τα μέσα, άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ταυτίζει την ΝΔ με το παλαιό πολιτικό καθεστώς, την διαφθορά και την διαπλοκή. Ο πρώην Πρωθυπουργός επανέφερε στην δημόσια συζήτηση το όνομα του στενού συνεργάτη του Αν. Σαμαρά, κ. Παπασταύρου ο οποίος ελέγχεται για καταθέσεις στο εξωτερικό και την συμμετοχή του στην λίστα Λαγκάρντ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής και δεν θα προστατέψει κανένα πολιτικό πρόσωπο.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος στο ντιμπέιτ των επτά πολιτικών αρχηγών επιτέθηκε στον κ. Μεϊμαράκη χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδικο» για θέματα εξοπλισμών που αφορούν αγορά υποβρυχίων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ ο οποίος διερωτήθηκε προς τον κ. Τσίπρα γιατί χρησιμοποιεί τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ για να τον...χτυπήσει!!! Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλο προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και θύμισε στον Π. Καμμένο την δικαστική του περιπέτεια όπου τελικά καταδικάστηκε για τις αναφορές του στον Ν. Παπανδρέου και την εμπλοκή του σε αγοραπωλησίες CDS την περίοδο υπογραφής του Μνημονίου.

Ο Φλαμπουράρης ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες αργότερα ήρθε στην επιφάνεια υπόθεση που αφορούσε την κατασκευαστική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ Α.Ε. στην οποία ελέγχετο η συμμετοχή του πρώην υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη που υπήρξε ιδρυτικό της μέλος. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι η εταιρεία βγήκε μειοδότης έργου ύψους 3,9 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την διάρκεια που ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υπουργός Επικρατείας Η υπόθεση Φλαμπουράρη προκάλεσε πολιτική θύελλα καθώς δεν δόθηκε άμεση απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με την συμμετοχή του πρώην υπουργού στην εταιρεία κατά την διάρκεια της ανάθεσης του έργου και την σχέση που διατηρεί σήμερα ο κ. Φλαμπουράρης στο εταιρικό σχήμα. Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρας πάντως απάντησε ότι το έργο είχε ανατεθεί στην εταιρεία μετά από διαγωνισμό και πως ο ίδιος έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στους συνεταίρους του ενώ σε προχτεσινές του δηλώσεις τόνιζε ότι: «δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για την σύνταξή μου».

Μόλις χτες ο κ. Φλαμπουράρης εμφάνισε ιδιωτικό συμφωνητικό από τις 26 Ιανουαρίου 2015 σύμφωνα με το οποίο μεταβίβασε τις μετοχές που είχε στην διάθεσή του στον συνέταιρό του Γ. Κοτταρίδη. Όμως και αυτή κίνηση Φλαμπουράρη τέθηκε στο μικροσκόπιο καθώς νομικοί κύκλοι αμφισβητούσαν την εγκυρότητα της διαδικασίας που φέρεται να έχει ακολουθήσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης προκειμένου να μεταβιβάσει στον συνεταίρο του τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, επικαλούμενοι τον νόμο που βασικού μετόχου που ορίζει ότι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο φέρει μόνο μια σφραγίδα αστυνομικού οργάνου για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Η νάρκη Φλαμπουράρη αμφισβητεί το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και προβληματίζει τους αναποφάσιστους

Η υπόθεση Φλαμπουράρη που αναμένεται να απασχολήσει την πολιτική ζωή και μετά τις εκλογές αποτέλεσε την νάρκη που δεν ήθελε να πατήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Η συζήτηση για το εάν είναι νόμιμο και ηθικό να συμμετέχει ο πρώην υπουργός ή συγγενής πρώτου βαθμού σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα, ουσιαστικά τραυματίζει το ηθικό πλεονέκτημα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα που έχουν πολυετή ιστορία κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης, όπου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζεται να μην έχει σχέση με την διαπλοκή οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που κυριάρχησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Εν μέρει, ακυρώνει την αντίθεση μεταξύ νέου και παλιού που επιδιώκει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς με την υπόθεση Φλαμπουράρη αφήνονται υπόνοιες πως από στελέχη του κόμματος και στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού ακολουθούνται πρακτικές του παρελθόντος που χαρακτήριζαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ …δικομματισμού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Φλαμπουράρη λέγοντας ότι ο «κ. Τσίπρας έχει την δική του λίστα Λαγκάρντ πιά». Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, δήλωσε πως «είχε ενημερώσει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εργολαβικές δραστηριότητες του κ. Φλαμπουράρη» για τον οποίο όπως είπε «έφταναν στα χέρια μου στη Βουλή, φάκελοι με ανώνυμες καταγγελίες». Αντίστοιχα οι κ.κ. Δ. Μάρδας αλλά και ο πρώην κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης με δηλώσεις του άφησαν έκθετο τον κ. Φλαμπουράρη. «Αν υπάρχει παραβίαση νόμου από τον Φλαμπουράρη δέχομαι κάθε κριτική» σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς».

Και ξαφνική παραπομπή τριών γεν. Γραμματέων του υπ. Εθ. Άμυνας για εξοπλιστικά

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου αποφασίστηκε η παραπομπή σε δίκη τριών πρώην αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας των Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου αλλά και του νυν αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα προμήθειας συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου από την εταιρία SONAK συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος. Η εισαγγελέας πρότεινε στο συμβούλιο Εφετών, που θα έχει τον τελικό λόγο, να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά 18 πρόσωπα, μεταξύ άλλων, οι πρώην διευθυντές εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου), Γιώργος Κολίρης (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου - Παπαντωνίου) και Ευάγγελος Βασιλάκος (επί υπουργίας Μεϊμαράκη) κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αναμένεται να βάλει φωτιά στον δημόσιο διάλογο καθώς λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου και αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

21 Ιαν 2022 | 13:07

ΝΔ για τη λειτουργία των σχολείων: "Άλλο ένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται"

Καυστικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τασος Γαϊτάνης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 11:48

Τσίπρας στηρίζει Πολάκη: "Δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ" - Καταψηφίζει και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ 21 Ιαν 2022 | 07:28

H άνοδος του ΠΑΣΟΚ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά τους - Ποσοστά αυτοδυναμίας για τη ΝΔ από τη Metron Analysis

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας με το ΚΙΝΑΛ. Αύξηση του ποσοστού της ΝΔ παρά τις δύο εξωγενείς κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ 20 Ιαν 2022 | 21:00

"Ξαναχτυπά" ο Κούλογλου: Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο για Πολάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στο κόμμα με τη συμπεριφορά του και πως αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη.

ΣΤΟ MEGA 20 Ιαν 2022 | 20:49

Metron Analysis: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 11,8% διαφορά - "Πετάει" το ΚΙΝΑΛ με 18,5%, στο 24,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά η ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μόλις το 16% έχει θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 82% έχει κάνει εμβόλιο

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 20 Ιαν 2022 | 10:25

"Βόμβα" Ζωής Κωνσταντοπούλου για Novartis: Εντεταλμένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Βαξεβάνης

"Το Documento δημοσίευσε καταθέσεις μαρτύρων που δεν είχαν ακόμη δοθεί", λέει η Ζ. Κωνσταντοπούλου. "Εντεταλμένος και συνεργάτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" ο Βαξεβάνης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Ιαν 2022 | 18:22

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον δικηγόρο του 27χρονου, μετά την καταγγελία για "victim blaming"

"Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για "victim blaming" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

"ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" 19 Ιαν 2022 | 13:31

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σποτάκι με τα Rafale: Μικροκομματική οικειοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και κομματική οικειοποίηση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, σχετικά με την προβολή της αγοράς των Rafale.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ 19 Ιαν 2022 | 12:52

Ο απίθανος τίτλος της Αυγής για τα Rafale: "Πετάνε πάνω από την Ακρόπολη, με ρεκόρ θανάτων"

Ο τίτλος της Αυγής για την άφιξη των Rafale "συνδυάζει" τα εξοπλιστικά…με την πανδημία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Ιαν 2022 | 11:53

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου για τη δίωξη Βαξεβάνη και το άρθρο του Τσίπρα:" Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις"

Για απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, ώστε να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών, μιλά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.