Σκουρλέτης: Επικίνδυνο παιχνίδι αυταρχισμού από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση χρεώνεται με ένα επικίνδυνο αυταρχικό κατρακύλισμα που εκφράστηκε και απέναντι στους φοιτητές με την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, ανέφερε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκουρλέτης: Επικίνδυνο παιχνίδι αυταρχισμού από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση χρεώνεται με ένα επικίνδυνο αυταρχικό κατρακύλισμα που εκφράστηκε και απέναντι στους φοιτητές με την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Focus 103,6 στους δημοσιογράφους Δέσποινα Μποτίτση και Γιάννη Πηλίδη.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Ο κ. Μητσοτάκης να μαζέψει τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλιώς χρεώνεται ο ίδιος το αυταρχικό κατρακύλισμα

«Για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την αδυναμία της να διαχειριστεί το θέμα των προσφυγικών ροών, κάνει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό παίζοντας ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, όπως αυτό που είδαμε χθες στην ΑΣΟΕΕ. Μια πρωτόγνωρη εικόνα μιας αναίτιας επίθεσης απέναντι στους φοιτητές. Να εισβάλλουν τα ΜΑΤ και αδιακρίτως να δέρνουν κόσμο. Αυτό ποιος το υπερασπίζεται; Σας αρέσει να πηγαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και να βάζουν τα παιδιά να κάθονται στα γόνατα με τα χέρια στο κεφάλι; Σας αρέσει να μπαίνουν στους κινηματογράφους και να παίρνουν ανήλικους και να τους πηγαίνουν στο τμήμα; Τι επίδειξη αυταρχισμού είναι αυτή που ζει σήμερα η ελληνική κοινωνία με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης; Ή θα τον μαζέψει τον κ. Χρυσοχοϊδη ο κ. Μητσοτάκης ή χρεώνεται και ο ίδιος αυτό το επικίνδυνο αυταρχικό κατρακύλισμα, το οποίο δυναμιτίζει την κοινωνική ειρήνη». […] «Έχουμε πανεπιστήμια με πάρα πολύ καλό επίπεδο σπουδών. Οι απόφοιτοί τους διαπρέπουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό είναι το μείζον. Είναι δημόσια πανεπιστήμια αυτά και έρχεται η κυβέρνηση και κλείνει 38 δημόσιες σχολές που επρόκειτο να λειτουργήσουν από την επόμενη χρονιά».

Ισόρροπη κατανομή του προσφυγικού φορτίου, περίθαλψη, σίτιση και καλές συνθήκες διαβίωσης

«Κανείς δεν ορίζει μια “στρόφιγγα”, ώστε να ξέρει ποιες είναι, κάθε φορά, οι προσφυγικές ροές και ποιες οι μεταναστευτικές ροές. Αυτή τη πραγματικότητα που όλοι ομολογούν, αναγκάστηκε και η σημερινή κυβέρνηση να την αναγνωρίσει και παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά σε ένα κλίμα ρατσιστικού λαϊκισμού, διαπίστωσε ότι δεν χωρούν μεγάλα λόγια, αλλά χρειάζονται συνολικά από την Ευρώπη, πολιτικές διαχείρισης του ζητήματος, έτσι ώστε αυτό το ζήτημα που είναι παγκόσμιο να μπορέσουμε κι εμείς να το διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο». […] «Αυτή τη στιγμή, εάν γίνει μία κατανομή του προσφυγικού φορτίου ισόρροπη, σε όλη την Ελλάδα, κανείς μα κανείς δεν θα έχει πρόβλημα. Και σ’ αυτό ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρώτα απ’ όλα οι τοπικές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες … Να υπάρχουν δομές στις οποίες θα κατευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι, όπου θα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καλές συνθήκες διαβίωσης και σίτισης. Να αξιοποιήσουμε προγράμματα που θέλουν να εντάξουν ένα μέρος αυτών στις τοπικές κοινωνίες. Όλες οι προσφερόμενες λύσεις πρέπει να αναζητηθούν».

Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, δεν θα αποσυρθούν οι βουλευτές μας από την Επιτροπή

«Δεν θα αφήσουμε ελεύθερο το πεδίο έτσι ώστε το ΚΙΝΑΛ και η Νέα Δημοκρατία να στήσουν το δικό τους σκηνικό. Θα είμαστε παρόντες με τα επιχειρήματά μας και θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε δυνατότητα υπάρχει για να μιλήσουμε για το πραγματικό σκάνδαλο, αυτό της Novartis. Δεν θα αντικατασταθούν οι δύο βουλευτές, διότι θα ήταν σαν να αποδεχόμαστε αυτή την αυταρχική και αντιδημοκρατική επιλογή η οποία έγινε στο όνομα της πλειοψηφίας, αλλά ουσιαστικά θέλει με αυτό τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο να επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα εκπροσωπείται η κοινοβουλευτική μειοψηφία. Αυτό είναι απαράδεκτο». […] «Αυτή η Επιτροπή για την υποτιθέμενη σκευωρία έγινε για να συγκαλύψει το πραγματικό σκάνδαλο».

Μέσω της διπλωματικής οδού η αντιμετώπιση της Τουρκίας

«Αυτή τη στιγμή η Τουρκία βρίσκεται σε μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο. Έχει πολλαπλά μέτωπα. Ακροβατεί πάνω σε ένα σχοινί, θα αντέξει; Είναι ένα ερώτημα». […] «Εμείς πρέπει να έχουμε τα αντανακλαστικά έτσι ώστε αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, για να καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά, να δημιουργούμε τις κατάλληλες συμμαχίες. Και ευτυχώς η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, διπλωματικά, με τις συμφωνίες που έχει κάνει, είτε με το Ισραήλ είτε με την Αίγυπτο, έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα συνεργασιών που προφανώς δεν είναι ευχάριστο στην Τουρκία. Κλείσαμε δε, ζητήματα τα οποία μας απασχολούσαν από χρόνια, όπως το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, που αύξησε κατακόρυφα το διπλωματικό κύρος της χώρας». […] «Δεν θεωρώ ότι ο δρόμος της επίλυσης των υπαρκτών και μεγάλων ζητημάτων που υπάρχουν ανάμεσα στην Τουρκία και στη χώρα μας, είναι μόνο ο δρόμος των εξοπλισμών. Αυτό είναι μια συγκεκριμένη αντίληψη. Ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών έχει κόστος για τον κάθε λαό. Ο τουρκικός λαός δεν περνάει καλά αυτή τη στιγμή. Αντιμέτωπος με μια μεγάλη οικονομική κρίση, βλέπουμε ότι το εισόδημά του μειώνεται ραγδαία». […] «Η χώρα μας μεταπολεμικά και σε μεγάλες περιόδους ήταν από τις τρεις - τέσσερις χώρες που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό εξοπλισμών σε σχέση με το ΑΕΠ τους. Αυτό σήμαινε λιγότερη υγεία, λιγότερη παιδεία, λιγότερο κοινωνικό κράτος, μικρότερες συντάξεις». […] «Δεν νομίζω λοιπόν ότι ο ενδεδειγμένος, ο μόνος τρόπος είναι οι εξοπλισμοί. Οι εξοπλισμοί χρειάζονται, ιδιαίτερα στη δική μας περίπτωση ώστε να υπάρχει μια αποτρεπτική ισχύς εκ μέρους της χώρας μας, αλλά το κύριο όπλο μας είναι η διπλωματική οδός και το γεγονός ότι είμαστε μέρος μιας ευρωπαϊκής κοινότητας η οποία αποτελεί, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ασπίδα για τα συμφέροντά μας».

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 25 Σεπ 2020 | 21:58

Αποκάλυψη Καλίν: Σε τρία επίπεδα ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας – Έτσι θα γίνουν οι συνομιλίες

Τριπλή η μορφή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας σύμφωνα με τον Καλίν - Διερευνητικές, πολιτικές και στρατιωτικές οι συνομιλίες

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Σεπ 2020 | 20:21

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, προφανώς θα πάμε σε καραντίνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η καραντίνα είναι ύστατη λύση που δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ 25 Σεπ 2020 | 19:01

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επίσκεψη Πομπέο: Ενέργεια και ασφάλεια στην ατζέντα

Στο μικροσκόπιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα - Στο επίκεντρο ενέργεια και ασφάλεια

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 25 Σεπ 2020 | 18:38

ΥΠΕΞ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα: Καταδικάζουμε τις ενέργειες γειτονικών χωρών που αποτελούν πηγή κινδύνου

Στρατηγικές οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:33

Μήνυμα Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα: Οι μονομερείς ενέργειες και οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς

Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Ανατ. Μεσόγειο πρέπει να σταματήσουν εντελώς τόνισε ο Σαρλ Μισέλ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:07

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η έναρξη των επαφών με την Τουρκία

"Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 25 Σεπ 2020 | 17:36

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Αρκετά με τα ψέματα - Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες

Αρκετά με τα ψέματα, δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για το Μεγάλο Περίπατο

«ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» 25 Σεπ 2020 | 16:51

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Βγάλτε το κεφάλι από την άμμο, υπάρχει παγκόσμια έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Σε στρουθοκαμηλισμό απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ 25 Σεπ 2020 | 16:43

Ανάλυση DW: Πόσο αξιοποιήσιμα είναι τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο; - Τι αποκαλύπτουν Γερμανοί ειδικοί

Πόσο πιθανό είναι να βρεθούν στην αμφισβητούμενη από την Τουρκία θαλάσσια ζώνη μεγάλα κοιτάσματα;

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2020 | 16:41

Ορκίστηκε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Πολύ περήφανος πατέρας! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε καμαρώσω"

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο νεότερος για να υπηρετήσει στο στρατό – Περήφανος πατέρας δηλώνει ο πρωθυπουργός.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» 25 Σεπ 2020 | 16:01

Οι νέες "βόμβες" Καλογρίτσα κάνουν άνω κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση Παππά

Στους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών απάντησε ο Νίκος Παππάς.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 15:11

Ξαναχτύπησε η Ζαννέτ Τσίπρα μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις"

Σε νέα ανάρτησή η Ζαννέτ Τσίπρα τονίζει ότι "δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά".

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΤΕΛΟΣ 25 Σεπ 2020 | 15:10

Αποκλιμάκωσης συνέχεια...Τέλος στην αναστολή των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Η απαγόρευση στις άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθη με την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο