Σκουρλέτης για απλή αναλογική: «Θα ξαναφέρναμε πρόταση εάν...»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναφέρει την πρόταση για την απλή αναλογική εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

skourletis-gia-apli-analogiki-tha-ksanafername-protasi-ean
SHARE THIS
0
SHARES

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επαναφέρει την πρόταση για την απλή αναλογική εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Εμείς έχουμε πει ότι αν έχουν διαμορφωθεί οι όροι που θα οδηγήσουν σε επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν την είχαν υποστηρίξει (σ.σ το καλοκαίρι του 2016) πολύ ευχαρίστως να την επαναφέρουμε».

Όπως πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης, «τότε είχαν τεθεί και κάποιες άλλες προϋποθέσεις –ήταν το σπάσιμο της Β’ Αθήνας- μακάρι να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές διασφαλίζοντας 200 ψήφους».

Ερωτηθείς για το θέμα της κατάτμησης της Β'Αθήνας, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει και παλαιότερα μπορεί να μας οδηγήσει σε αναμόρφωση των διοικητικών ορίων της Β’ Αθήνας». Ο υπουργός Εσωτεριθκών υπενθύμισε ότι απαιτείται πλειοψηφία 200 ψήφων για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογες, δηλαδή ό,τι ισχύει και για τον εκλογικό νόμο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να γίνουν οι βουλευτικές και οι δημοτικές εκλογές μαζί τον Οκτώβριο του 2019, δήλωσε: «Ενδεχομένως να συμπέσει αυτή η ημερομηνία-πολύ πιθανό να συμπέσει- με τις εθνικές εκλογές. Αν συμπέσει καλώς να συμπέσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook