Follow us

Skype Μητσοτάκη με μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης- Θέλουμε ηλεκτρονικό υπολογιστή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε μέσω skype με τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης στο οποίο φοιτούν μουσουλμάνοι/ες μαθητές

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης Νηπιαγωγείο

Με τους 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ξάνθης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά δια ζώσης, ενώ οι μαθητές του εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και τραγούδησαν στον Πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Η νεαρή Ντοά, η οποία κατά τη διάρκεια του lockdown είχε στείλει στον Πρωθυπουργό βίντεο ζητώντας του να ανοίξει τα σχολεία- γιατί της είχαν λείψει οι συμμαθητές και η νηπιαγωγός της- ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κλείσουν ξανά οι σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα είπε ότι θα ήθελε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα για την τάξη της. "Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί αμέσως" της απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Skype Μητσοτάκη με μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης- Θέλουμε ηλεκτρονικό υπολογιστή

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ελπίδα ότι "θα συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν τα σχολεία με την ηγεσία, τις διευθύνσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όλα αυτά για το καλό των σχολείων", διατύπωσε η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου, Ολυμπία Τζιώτζη, η οποία επεσήμανε ότι σε πολλές περιπτώσεις αναπληρωτές δάσκαλοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις ανάγκες μικρών σχολείων όπως το νηπιαγωγείο Πάχνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε την κ. Τζιώτζη και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, ειδικά εν μέσω των προκλήσεων που προκάλεσε η πανδημία, ενώ τόνισε ότι "το Υπουργείο προχωρά ύστερα από παραπάνω από μία δεκαετία σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση".

"Επειτα από 12 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει αυτή η πληγή αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, που καλύπτουν όμως ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες", είπε.

"Να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και στην Ολυμπία και στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, όχι μόνο εν μέσω κορονοϊού αλλά και ευρύτερα. Είναι τεράστια προσπάθεια και πραγματικά αυτή δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη. Να ξέρετε ότι πραγματικά είμαστε ευγνώμονες για το πάρα πολύ σημαντικό έργο που κάνετε", είπε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

Μητσοτάκης Νηπιαγωγείο 3

Ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως θρησκείας

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Εύη Στυλιανίδου, σημείωσε ότι το σχολείο της Πάχνης βρίσκεται "σε μία περιοχή όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθιέρωσε την ισονομία και την ισοπολιτεία", προσθέτοντας πως "αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης παρέμβασης είναι και τα νηπιαγωγεία μας, η εκπαίδευση της προσχολικής αγωγής".

"Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους", τόνισε ο Πρωθυπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι η ισοπολιτεία και η ισονομία στη Θράκη "αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά".

Σταθερή στήριξη και ενδιαφέρον

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα παιδιά θα ήθελαν μία παιδική χαρά στον οικισμό τους, με τον Πρωθυπουργό να προσθέτει ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να βοηθήσει τον Δήμο Μύκης ώστε το έργο να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για την περιοχή. "Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά είναι που σας έχουμε στον τόπο μας, με φυσική παρουσία, αλλά και τηλεφωνικά και με τηλεδιάσκεψη", είπε. "Σας ευχαριστώ όχι μόνο σαν Πρωθυπουργό αλλά και σαν άνθρωπο, διότι είστε συνέχεια, μα συνέχεια, δίπλα μας".

Το νηπιαγωγείο της Πάχνης έμεινε κλειστό όσο ήταν σε ισχύ τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού και ολοι οι μαθητές συμμετείχαν απρόσκοπτα στο μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, με την υποστήριξη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο προσέφερε 13 tablets.

Το σχολείο έχει ενισχυθεί και με άλλες δωρεές, καθώς με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έλαβε παιχνίδια αυλής που δωρήθηκαν από ιδιώτες, ενώ το Δ’ Σώμα Στρατού έχει εγκαταστήσει στο κτήριο σύστημα air conditioning.

Στη συζήτηση με τα παιδιά έλαβε μέρος επίσης η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για Θέματα πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Καταρχάς και στην Ολυμπία και στην κα Στυλιανίδου θερμά συγχαρητήρια για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε στο νηπιαγωγείο της Πάχνης αλλά και συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ξέρω πόσο δύσκολα ήταν εν μέσω κορονοϊού να μπορέσετε να κρατήσετε την επικοινωνία με τα παιδιά ζωντανή. Χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβλέπω τα παιδιά στην τάξη, με τις μάσκες τους, με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, διότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σχολική τάξη, είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά.

Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω την Ολυμπία ότι το Υπουργείο προχωρά ύστερα από παραπάνω από μία δεκαετία σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Έπειτα από 12 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να κλείνει αυτή η πληγή αναπληρωτών νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, που καλύπτουν όμως ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Και να πω και στον αγαπητό Δήμαρχο και στην κα Στυλιανίδου ότι πράγματι η ισοπολιτεία και ισονομία στη Θράκη έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, είναι μία διαρκής προσπάθεια η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πολιτική επιλογή, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά.

Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτή την πολιτική -όπως ξέρει πολύ καλά ο Δήμαρχος- έμπρακτα, έτσι ώστε να δίνουμε τις δυνατότητες σε όλα τα Ελληνόπουλα, ανεξαρτήτως θρησκείας, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για πρόοδο στη ζωή τους.

Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνετε πράξη μέσα από τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε στο νηπιαγωγείο της Πάχνης.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι από φέτος η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα είναι πραγματικότητα για όλα τα Ελληνόπουλα στη χώρα μας. Είναι μία πολύ σημαντική επένδυση την οποία κάνουμε στα νέα παιδιά διότι γνωρίζουμε τη σημασία της προσχολικής αγωγής για την καλή ακαδημαϊκή προώθηση των παιδιών μας αλλά και για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τη διαδικασία της κοινωνικοποίησης που τόσο μεγάλη σημασία έχει και θα εξακολουθούμε να επιμένουμε σε αυτή την πολιτική.

Τέλος, μιας και ο κορονοϊός ακόμα, αγαπητέ Δήμαρχε, δεν μας έχει εγκαταλείψει πλήρως, θέλω να ζητήσω και τη δική σου συνδρομή ώστε να εντατικοποιήσουμε τις διαδικασίες των εμβολιασμών. Ειδικά στην Ξάνθη είμαστε λίγο πίσω σε σχέση με τους εθνικούς μέσους όρους και θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και χρειαζόμαστε την αρωγή των τοπικών αρχόντων στο να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να προστατεύσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά αλλά και τις κοινότητες τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα στην οποία όλοι προσδοκούμε.

Νηπιαγωγείο Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 16 Οκτ 2025 | 21:05

Σοκ στα Ιωάννινα: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 10χρονης μαθήτριας από εκπαιδευτικό

Σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου φέρεται να έγιναν στο παρελθόν και άλλες προκαταρκτικές έρευνες που δεν κατέληξαν πουθενά

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗ 15 Οκτ 2025 | 17:48

Οι εραστές της "Σιδηράς Κυρίας": Η Μάργκαρετ Θάτσερ απατούσε τον Ντένις - Η άγνωστη ζωή της επί 11 χρόνια πρωθυπουργού

Εκατό χρόνια από τη γέννησή της, ένα νέο βιβλίο δίνει μία εντελώς νέα διάσταση για την προσωπική ζωή της Θάτσερ - Η "Σιδηρά Κυρία" φαίνεται ότι είχε εραστές

ΜΕ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ 14 Οκτ 2025 | 18:53

Θεσσαλονίκη: Εξάμηνη φυλάκιση στη νηπιαγωγό για το παιδάκι που περιπλανιόταν μόνο του στον δρόμο

Το συμβάν διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Θεσσαλονίκη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 14 Οκτ 2025 | 08:00

Σχολεία: Ερχεται μεγάλη αλλαγή στις σχολικές εκδρομές - Στους γονείς η ευθύνη για τη συμπεριφορά των μαθητών

Αλλαγές στο καθεστώς των σχολικών εκδρομών. Μετάθεση ευθυνών από τους εκπαιδευτικούς στους γονείς για τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΑΣΙΑΖΕΙ 13 Οκτ 2025 | 23:43

Γαλλία: Ο Λεκορνί κρατά στα χέρια του τη "βόμβα" του προϋπολογισμού - Τι προβλέπει το σχέδιό του για το 2026

Στόχος η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Γαλλίας σε 4,7% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2026

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 12 Οκτ 2025 | 20:08

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος και αγχωμένος από την δικαίωση του Πάνου Ρούτσι"

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με τη δήλωσή του "ακόμη και η πιο μικρή ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα μας έσβησε"

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 12 Οκτ 2025 | 18:30

Ρούτσης για Μητσοτάκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι βαθιά αλαζονική και προσβλητική

Ο πατέρας του Ντένις που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών σχολιάζει τη δήλωση του πρωθυπουργού για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ 12 Οκτ 2025 | 16:37

Άγριο ξύλο σε 14χρονο σε Γυμνάσιο για μια λάθος πάσα στο μπάσκετ: Οι ίδιοι είχαν επιτεθεί και στον αδερφό του

Ομάδα επτά συνομήλικων του παιδιού τού επιτέθηκε και τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αφορμή μιας λάθος πάσα στο μπάσκετ

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 12 Οκτ 2025 | 15:38

Μαρέβα Γκραμπόφσκι για την έκθεση "Why Look at Animals?": "Aναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων" - H ανάρτησή της

"Στην έκθεση "Why Look at Animals?" του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αναδεικνύεται η σχέση ανθρώπων και ζώων μέσα από έργα καλλιτεχνών.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Οκτ 2025 | 15:16

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για τη Δευτέρα: Βλέπει τον Τασούλα και αναχωρεί για Αίγυπτο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10.00 θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:37

Νίκος Πλακιάς: "Θυμώνω που ο Γεωργιάδης αναδημοσιεύει τις απόψεις μου για να διχάσει - Πάντα θα αγκαλιάζω την Καρυστιανού"

Ο Νίκος Πλακιάς κατήγγειλε πως σε βάρος της υπόθεσης των Τεμπών έχουν παιχτεί τεράστια πολιτικά παιχνίδια.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

"ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" 10 Οκτ 2025 | 15:06

Γαλλία: Αντίστροφη μέτρηση για τον Μακρόν - Μέσα στις επόμενες ώρες θα πρέπει να ανακοινώσει νέο πρωθυπουργό

Σύμφωνα με μία λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Παρασκευή το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, η συνάντηση "θα πρέπει να είναι μία στιγμή συλλογικής ευθύνης".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ "ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ" 09 Οκτ 2025 | 21:51

Βέλγιο: Απέτρεψαν "στο παρά πέντε" τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Ντε Βέβερ

Τρία νεαρά άτομα συνελήφθησαν, γιατί σχεδίαζαν "τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστικής έμπνευσης" στην Αμβέρσα του Βελγίου

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΛΕΚΟΡΝΙ 08 Οκτ 2025 | 23:09

Γαλλία: Ο Μακρόν θα ορίσει νέο πρωθυπουργό στις επόμενες 48 ώρες επιβεβαιώνει το Ελιζέ

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε για το έργο του τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 18:42
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 08 Οκτ 2025 | 10:03

ΣΕΒ: Το μήνυμα Μητσοτάκη για σταθερότητα και η διαμαρτυρία Θεοδωρόπουλου για τα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ

Τι ανέφεραν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στη ΓΣ του ΣΕΒ.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΤΑΓΚΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ 07 Οκτ 2025 | 11:56
ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ 06 Οκτ 2025 | 19:48

Γαλλία: Ανατροπή με Λεκορνί, παραμένει πρωθυπουργός μέχρι την Τετάρτη - Μετά από αίτημα του Μακρόν

"Θα ενημερώσω τον αρχηγό του κράτους το βράδυ της Τετάρτης αν αυτό είναι εφικτό ή όχι", έγραψε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας στο Χ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 06 Οκτ 2025 | 18:45

Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορείς να κλείσεις δωρεάν ραντεβού με γιατρό του ΕΣΥ με ένα κλικ

"Το ΕΣΥ αλλάζει - Κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού τις 2 πρώτες ημέρες", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 15:19

Μακρόν: Πώς κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες η νέα γαλλική κυβέρνηση- Πριν καν ορκιστεί, λίγο πριν το πρώτο υπουργικό

Σε τρεις κεντρώους πρώην πρωθυπουργούς μπορεί να βασιστεί πλέον ο Μακρόν για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης - Αβέβαιο όμως, παραμένει αν θα είναι βιώσιμη

ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2025 | 13:07

Ο αγιασμός στη Βουλή με την έναρξη της νέας περιόδου - Τα χαμόγελα Ιερώνυμου και Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε "καλή δύναμη" στους βουλευτές, καλώντας τους ταυτόχρονα "να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να αγωνιστούν και να εργαστούν όλοι μαζί για το λαό".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 05 Οκτ 2025 | 19:03

Μαξίμου: Ενημερώθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Τη Δευτέρα οι τοποθετήσεις της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 12:32

Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για εκεχειρία

"Πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική δημιουργίας δύο κρατών στην περιοχή, με πραγματικές συνθήκες ασφαλείας", τονίζει ο πρωθυπουργός.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 04 Οκτ 2025 | 14:02

Ξάνθη: Συνελήφθη 27χρονος Τούρκος υπήκοος για κατοχή 25 πυροβόλων όπλων – Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Ο 27χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε σπίτι βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχή της Ξάνθης

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 03 Οκτ 2025 | 19:24

Περιστέρι: Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων σε μαθητές λυκείου

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσουν τους εμπλεκόμενους δράστες της άγριας συμπλοκής

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 02 Οκτ 2025 | 18:08

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Δανία: Όσο υπάρχει το casus belli, δεν θα ενταχθεί στο SAFE

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσο υπάρχει το casus belli, η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE - Tο διεμήνυσε αυτό και στον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 02 Οκτ 2025 | 12:57

Δανία: Συναντήσεις Μητσοτάκη στην Κοπεγχάγη με Ρούτε και Μερτς

Συναντήσεις Μητσοτάκη στο περιθώριο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Κοπεγχάγη.

02 Οκτ 2025 | 12:34

Εγκαίνια του νέου καταστήματος My market στην Ξάνθη!

Μία επένδυση € 4 εκατ. και δημιουργία 47 νέων θέσεων εργασίας στην τοπική κοινωνία.

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 07:38

Ευρωπαϊκή αντί-drone ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή - Να προστατευτούν και τα νότια σύνορα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Το τείχος των drones που θα αποτελέσει ασπίδα στις ρωσικές απειλές σε βάρος των χωρών της Βαλτικής ήταν ένα βασικό θέμα στην ατζέντα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 01 Οκτ 2025 | 22:40

Ξάνθη: Αθωώθηκε ο Αστυνομικός που ξυλοφόρτωσε 40χρονο ομογενή και τον πέταξε σε χωράφι

Σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισης του Αστυνομικού, αποδείχθηκε πως δεν ίσχυαν αυτά που ο μηνυτής ισχυρίστηκε στη μήνυσή του

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 01 Οκτ 2025 | 18:58

Πρόβλημα στην Αττική: Πάνω από 3.600 μαθητές χωρίς μεταφορά λόγω ελλείψεων στα σχολικά λεωφορεία

Υπάρχουν αναφορές για παιδιά που ξυπνούν από τις 5 το πρωί και χρησιμοποιούν έως και 4 μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στο σχολείο τους

ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 18:37

ΕΔΕ για την 4χρονη Ειρήνη που έφυγε μόνη της από νηπιαγωγείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Η μητέρα της 4χρονης περίμενε το παιδί της για να το παραλάβει από το νηπιαγωγείο, αλλά εκείνο είχε ήδη βγει στην Αχαρνών

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 01 Οκτ 2025 | 10:10

Αγιος Παντελεήμονας: 4χρονη έφυγε από νηπιαγωγείο και βγήκε μόνη της στην Αχαρνών – Συνελήφθη η 29χρονη εκπαιδευτικός

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο συνελήφθη 29χρονη εκπαιδευτικός, που εκτελούσε χρέη διευθύντριας σε νηπιαγωγείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 30 Σεπ 2025 | 08:25

Κως: Μαθήτριες έπαιξαν ξύλο μπροστά στα μάτια των συμμαθητών τους - Γελούσαν και τις κατέγραφαν στο κινητό [βίντεο]

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νεαρά κορίτσια είχαν προσωπικές διαφορές. Οι υπόλοιποι μαθητές παρακολουθούσαν το σκηνικό, ενώ άλλοι γελούν και τραβούν βίντεο.

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 29 Σεπ 2025 | 07:12

Ξάνθη: Βαρήκοος και με σκλήρυνση κατά πλάκας ο 40χρονος ομογενής - Αστυνομικός τον ξυλοφόρτωσε και τον πέταξε σε χωράφι

Ο συνοριοφύλακας εκτός υπηρεσίας, σταμάτησε τον άτυχο άνδρα, νομίζοντας ότι ήταν παράνομος μετανάστης - Συγκλονίζει η μαρτυρία του 40χρονου θύματος.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ 28 Σεπ 2025 | 18:41

Ξάνθη: "Έχω πάθει σοκ, προσπαθώ να συνέλθω" - Συγκλονίζει ο 40χρονος ομογενής που τον απήγαγε αστυνομικός

Το θύμα είναι διπλής υπηκοότητας (ελληνικής και γερμανικής) και μάλιστα πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

28 Σεπ 2025 | 16:47

Ξάνθη: Με σκλήρυνση κατά πλάκας και προβλήματα ακοής ο 40χρονος που δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό

Το θύμα, ομογενής που ζει στη Γερμανία, είχε επιστρέψει στην Ξάνθη για να επισκεφθεί τους γονείς του.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Σεπ 2025 | 12:59

Ξάνθη: Συνελήφθη αστυνομικός που χειροδίκησε και πέρασε χειροπέδες σε ημεδαπό γιατί τον πέρασε για λαθρομετανάστη

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος αστυνομικός συνέλαβε πολίτη τον οποίο θεώρησε λαθρομετανάστη, του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.