Καταγγελία: Εκδήλωση της "Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης" μαζί με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Εντονα διαμαρτύρεται ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για εκδήλωση της λεγόμενης "Ομοσπονδίας Τούρκων της Δυτικής Θράκης".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
tourkoi

Επιστολής διαμαρτυρίας έστειλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι, για τη διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Francois Alfonsi με τη λεγόμενη "Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης". Αυτό που προκαλεί όμως ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι η παρουσία και η συμμετοχή στην εκδήλωση, του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Γιαννακάκη.

Θέμα της εκδήλωσης είναι το δήθεν μακροχρόνιο πρόβλημα της μη εκτέλεσης των αποφάσεων από πλευράς της Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι πρόκειται για άκρως δυσφημιστικό και ανακριβές θέμα.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει ότι ο Γάλλος συνάδελφός του περιφρονεί τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να υπονομεύσει και να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους-μέλους.

"Δεν είναι τυχαίο ότι το έμβλημα της συγκεκριμένης ένωσης είναι δύο νομοί της Θράκης σε πράσινο χρώμα. Ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες αμφισβήτησης της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης που υπεγράφη το 1923 και σαφώς ορίζει ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι μουσουλμανική, σε αντίθεση με τη μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη που ορίζεται Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Δεν προκαλεί ασφαλώς εντύπωση η παρουσία στο πάνελ των ομιλητών του Παναγιώτη Δημητρά, του ανύπαρκτου πλέον "Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι", ο οποίος πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να μηνύσει την Ελληνική Ακτοφυλακή γιατί φυλάει τα ελληνικά σύνορα", επισημαίνει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επίσης, σημειώνει ότι "εντύπωση προκαλεί η παρουσία στο ίδιο πάνελ της κ. Μαρίας Γιαννακάκη, τέως βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην γενικής γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) την περίοδο 2016-2019".

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο κ. Κεφαλογιάννης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι:

"Βρυξέλλες 1η Ιουνίου 2021

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

σας στέλνω αυτήν την επιστολή για να εκφράσω τις ανησυχίες μου και να διαμαρτυρηθώ έντονα, με την ευκαιρία μίας εκδήλωσης, που διοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή Francois Alfonsi (Πράσινοι / EFA), με τη λεγόμενη "Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης".

Tο θέμα της εκδήλωσης είναι εντελώς δυσφημιστικό και ανακριβές για την Ελλάδα, ενώ σηματοδοτεί ένα στρεβλωτικό μήνυμα σχετικά με τη στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από τη μία πλευρά αναφέρεται σε ένα φερόμενο μακροχρόνιο πρόβλημα μη εκτέλεσης των αποφάσεων του ΕΔΔΑ από τη χώρα μου, ενώ η Ελλάδα, με απόλυτη επιμέλεια, τιμά, όλες τις σχετικές δεσμεύσεις της.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει μία εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από μία ένωση, η οποία υπονομεύει και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους και περιφρονεί τις Διεθνείς Συνθήκες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η λεγόμενη "Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης" έχει ως έμβλημα δύο νομούς της Θράκης που είναι χρωματισμένοι με πράσινο, ως προφανή αξίωση κατά της ελληνικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία συνήφθη το 1923, δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλά μουσουλμανική.

Η τουρκική προπαγάνδα αμφισβητεί συστηματικά τις διατάξεις της Συνθήκης και χρησιμοποιεί κάθε μέσο, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τη Θράκη και να αυξήσει την ένταση στις διμερείς μας σχέσεις.

Είμαι πεπεισμένος ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τέτοιες πρακτικές εναντίον των μελών του και απορρίπτει κάθε απόπειρα υπονόμευσης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο βασίζομαι στις εύλογες αντιδράσεις σας και ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

08 Ιουν 2021 | 12:01

Το ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid υπερψηφίζεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Την υπερψήφιση της συμφωνίας για το ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid ζήτησαν από τους ευρωβουλευτές ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέϊντερς και ο Χουάν Φερνάντο Λόπεζ.

ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 03 Ιουν 2021 | 17:24

Χαμός με τη Μαρία Γιαννακάκη- Της υπέκλεψαν το μήνυμα που ακύρωνε τη συμμετοχή της σε πάνελ με "Τούρκους της Δυτικής Θράκης"

Στο ηλεκτρονικό έγκλημα προσφύγει η Μαρία Γιαννακάκη ύστερα από την υποκλοπή της ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας

01 Ιουν 2021 | 08:04

Γιατί επιμένουν με τη Θράκη...

Με τον ίδιο τρόπο που ένας Έλληνας αξιωματούχος μπορεί να επισκεφθεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ή τη χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο μπορεί και κάθε Τούρκος αξιωματούχος να επισκεφθεί τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 31 Μαϊ 2021 | 16:29

Αμεση Ανάλυση: Τι προέκυψε από τις επαφές Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη και Δένδια

Το κλίμα στις επαφές Τσαβούσογλου στην Αθήνα ήταν θετικό και εποικοδομητικό και επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 30 Μαϊ 2021 | 17:02

Το ΥΠΕΞ απαντά στον Τσαβούσογλου για τα περί "τουρκικής μειονότητας": Η Τουρκία να σεβαστεί τη Συνθήκη της Λωζάνης

Οι αναφορές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί "τουρκικής μειονότητας" στην Θράκη προκάλεσε την απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 30 Μαϊ 2021 | 16:51

Ο Τσαβούσογλου στην Θράκη: Επίσκεψη στο γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ και στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, λίγο πριν αναχωρήσει για Αθήνα

Το μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής και τον τάφο του πολιτικού Αχμέτ Σαδίκ επισκέφτηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ 30 Μαϊ 2021 | 10:53

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου με το που έφτασε στη Θράκη: Επιμένει να μιλά για τουρκική μειονότητα

Για σκληρό διπλωματικό μπρα ντε φερ προετοιμάζεται η Αθήνα, με φόντο την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ. 30 Μαϊ 2021 | 08:06

Στη Θράκη ο Τσαβούσογλου εν μέσω προκλήσεων: "Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση της Ελλάδας στα 12 μίλια" – Θετικός για προσφυγή στη Χάγη

Στις 11 το πρωί η άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αλεξανδρούπολη της Θράκης - Καμία ανησυχία στην Αθήνα.

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 29 Μαϊ 2021 | 08:14

"Σύννεφα" παραμονή της επίσκεψης Τσαβούσογλου: Με "στρατό" δημοσιογράφων στην Θράκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ – Ψυχραιμία από την Αθήνα

Πυρετός συσκέψεων στη Βασιλίσσης Σοφίας που ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Αντιδράσεις στα Πομακοχώρια για την επίσκεψη Τσαβούσογλου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Μαϊ 2021 | 21:19

Με πλήθος δημοσιογράφων η ιδιωτική επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη - Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Άγκυρα

Ο Τσαβούσογλου θα προσγειωθεί το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη και μαζί του θα βρίσκεται μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΞΑΝΑ 27 Μαϊ 2021 | 15:44

Μητσοτάκης - Σασόλι: Ο Πίνατ έκλεψε την παράσταση με την κόκκινη μπαντάνα στο Μαξίμου [Εικόνες]

Φορώντας κόκκινη μπαντάνα στο λαιμό ο Πίνατ υποδέχτηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Νταβίντ Σασόλι στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 27 Μαϊ 2021 | 13:49

Πελώνη: Ιδιωτική η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη - Ούτε απαγορεύεται, ούτε έχουμε κάτι να φοβηθούμε

Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και να κρύψουμε, δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.