Σόιμπλε: Δεν έχουμε συμφωνήσει στον στόχο για το πλεόνασμα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί ο μεσοπρόθεσμος στόχος για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα

soimple-den-exoume-sumfwnisei-ston-stoxo-gia-to-pleonasma
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του λίγο πριν το Ecofin σημείωσε εκ νέου ότι δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας το χρέος αλλά οι μεταρρυθμίσεις.

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει επέλθει συμφωνία για τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους για μετά το 2018, όταν και λήγει το πρόγραμμα στήριξης ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη περαιτέρω παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό αν όχι τώρα λίγο αργότερα.

«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα», δήλωσε, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και στο φορολογικό σύστημα και τα εργασιακά.

«Δεν μιλήσαμε πολύ για το θέμα της Ελλάδας» χθες στο Eurogroup, αλλά «σημειώθηκε πρόοδος», εξήγησε ο ίδιος. «Οι θεσμοί συμφώνησαν σε μια κοινή θέση», επεσήμανε ο Σόιμπλε, και τόνισε πως «υπήρξε συμφωνία μεταξύ θεσμών και Ελλάδας επί της αρχής για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μόνο επί της αρχής».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook