Σόιμπλε: Δεν μας αρέσει η προσέγγιση Τσίπρα – Ρωσίας

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη προσέγγιση Αθήνας - Μόσχας εξέφρασε ο γερμανός υπουργός.Από τη Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις ρωσικού δανείου

soimple-den-mas-aresei-i-proseggisi-tsipra--rwsias
SHARE THIS
0
SHARES

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία εξέφρασε ο γερμανός υπουργός οικονομικών. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters εάν προκαλεί ανησυχία η προσέγγιση της κυβέρνησης Τσίπρα με τη Μόσχα και ο γερμανός υπουργός απάντησε : «Δεν μας αρέσει αυτό. Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Το μεσημέρι, από τη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για δανειοδότηση από τη Μόσχα.

«Βρισκόμαστε σε μια ουσιαστική διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και με όσους έχουν δανείσει τη χώρα μας. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία άλλη σκέψη στο τραπέζι.» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρώτος και αποκλειστικός στόχος μας είναι να καταλήξουμε με τους εταίρους μας σε μια αμοιβαίως αποδεκτή και επωφελή λύση στα θέματα της διαπραγμάτευσης που αυτήν την στιγμή είναι ανοικτά»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook