X

Σόιμπλε: Καλό το κλίμα, αλλά χωρίς επί της ουσίας αλλαγή στο Eurogroup

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin o Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν σημειώθηκε επί της ουσίας αλλαγή στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Γράφει: TheToc team

«Η βελτίωση του κλίματος στις συνομιλίες Αθήνας - δανειστών δεν συνοδεύεται με κάποια αλλαγή επί της ουσίας» ανέφερε σε δηλώσεις του εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους, είπε ότι η χθεσινή δήλωση του Eurogroup για την Ελλάδα δεν χαιρετίζει την πρόοδο στην ουσία των διαπραγματεύσεων, αλλά την πρόοδο στη διαδικασία.

«Εχει σπαταληθεί πολύς χρόνος»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας και θεσμών, ο Β. Σόιμπλε τόνισε ότι έχει σπαταληθεί πολύς χρόνος, χωρίς να έχει γίνει τίποτα. Παρατήρησε, δε, ότι συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, το γεγονός ότι οι Έλληνες υπουργοί θέλουν να μιλούν μόνο με υπουργούς και όχι με τεχνικά κλιμάκια.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο που διαπιστώθηκε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση διόρθωσε απλώς ένα πισωγύρισμα.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο εκταμίευσης σε μικρές δόσεις,των χρημάτων που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα,ο Β. Σόιμπλε είπε ότι αν το Eurogroup αποφάσιζε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ζητήσει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.