Σόιμπλε στο TheTOC: Είμαι πολύ μεγάλος τώρα για να μάθω ελληνικά

Το αστείο του Θάνου Δημάδη προς τον Σόιμπλε για τα μαθήματα ελληνικών και την ηλικία του. Τα σημεία αυτοκριτικής και τα σχόλια για τα ελληνικά και γερμανικά MME.

SHARE THIS
0
SHARES

Η χθεσινή παρουσία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον έβγαλε πολλές ειδήσεις και είχε πολλά παραλειπόμενα. Ένα από αυτά ήταν όταν ο Σόιμπλε δέχτηκε να του τεθεί μία ερώτηση από έναν από τους Έλληνες δημοσιογράφους που κάλυπταν εκείνη την στιγμή την εκδήλωση στην αμερικανική πρωτεύουσα επιλέγοντας τον ανταποκριτή του ALPHA και συνεργάτη του TheTOC στις ΗΠΑ, Θάνο Δημάδη. 

Ο δημοσιογράφος έθεσε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών μία πιο προσωπική ερώτηση ζητώντας να του απαντήσει στο αν νιώθει πως έχει δαιμονοποιηθεί από μέλη της σημερινής κυβέρνησης και μερίδα του ελληνικού τύπου ως ο εκτελεστής σκληρών πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα.

Η απάντηση του Σόιμπλε ήρθε σε εξίσου προσωπικό τόνο και μάλιστα με σημεία αυτοκριτικής παραδεχόμενος ότι και ο ίδιος έχει μπει πολλές φορές στον πειρασμό να το παίξει σκληρός για προεκλογικούς λόγους. 

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε μερίδα των γερμανικών μίντια που όπως είπε λένε και γράφουν πολλές φορές «βλακείες» για τους Έλληνες, οι οποίες τον φέρνουν και τον ίδιο σε δύσκολη θέση πολλές φορές σαν Γερμανό πολίτη. Ο Β. Σόιμπλε αναφέρθηκε στα ελληνικά μίντια λέγοντας ότι δυστυχώς δεν ξέρει ελληνικά για να μπορεί να διαβάσει τι γράφουν οι ελληνικές εφημερίδες γι' αυτόν. 

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο είναι που ο Θάνος Δημάδης πήρε ξανά τον λόγο και απευθυνόμενος προς τον Σόιμπλε του είπε αστειευόμενος: 

«Μπορείτε όμως να μάθετε μέχρι το 2020 που προβλέπεται να γίνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο!». 

Η ανταπάντηση του Σόιμπλε ήρθε σε εξίσου χαλαρό ύφος επικαλούμενος τον περιορισμένο χρόνο που έχει στη διάθεσή του λόγω της ηλικίας του! 

«Όχι... Κοίτα, είμαι ήδη 72 χρονών, δεν έχω χρόνο να μάθω ελληνικά...» είπε ενώ στο ακροατήριο επικρατούσαν γέλια και χειροκροτήματα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΔΗΜΑΔΗ ΛΕΠΤΟ 1.09.50
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ 1.12.01
 

* Ο Θάνος Δημάδης είναι ανταποκριτής του ALPHA στην Ουάσινγκτον 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook