Σόιμπλε: Τι είχα πει με τον «Ευάγγελο»

Αποκαλύπτει τι είχε πει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου- Απευθύνει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές

soimple-ti-eixa-pei-me-ton-euaggelo
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκλείει κατηγορηματικά νέο κούρεμα,- «ήταν μοναδική περίπτωση» υπογραμμίζει.

Σόιμπλε: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε και ο κ. Παπανδρέου

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα για την κάλυψη, αν χρειαστεί, του χρηματοδοτικού κενού. Αποφεύγει όμως να προσδιορίσει το ύψος του κενού, ενώ σημειώνει ότι οι «όροι ενός νέου προγράμματος θα είναι είναι σίγουρα λιγότερο επιβαρυντικοί»

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθύνει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω...Γιώργου Παπανδρέου. Λέει χαρακτηριστικά:« Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε και ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες».

Ο κ. Σόιμπλε αποκαλύπτει όμως και το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- «Ευάγγελο» όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί- μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο γερμανός αξιωματούχος επισημαίνει ότι το Βερολίνο θα σεβόταν « την κυρίαρχη απόφαση του λαού, είτε με δημοψήφισμα είτε από τη βουλή» και προσθέτει: «Δεν είμαι επιστάτης άλλων χωρών, είμαι απλώς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Είμαστε εταίροι και μάλιστα ισότιμοι. Τηρώ τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Αυτά είχα συζητήσει με τον Ευάγγελο. Κι εκείνος μου είπε: “Οχι, θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη”. Θεωρώ, επίσης πως αυτή ήταν η σωστή απόφαση»


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook