Τηλεοπτική εμφάνιση έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Αταίριαστοι", και ως πρώην υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε για τις ευθύνες που μπορεί να είχε και ο ίδιος αλλά και το κόμμα του, για την τραγωδία στα Τέμπη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε όμως πως δεν αισθάνεται ότι φταίει κάπου ο ίδιος, αλλά ούτε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη. Ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας: "Όλες αυτές τις ημέρες ρωτάει ο κόσμος πού είναι ο Σπίρτζης. Με ζήτησε κανείς και κρύφτηκα; Έχω λόγο να κρυφτώ;" ενώ συμπλήρωσε:
"Αν έχουμε ευθύνες, ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις πάρουμε. Το "όλοι φταίνε", δεν ισχύει. Πιστεύω ότι δεν φταίμε. Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει. Ούτε εγώ προσωπικά".
Τόνισε μάλιστα: "Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα γινόταν, αν ίσχυαν σήμερα οι ρυθμίσεις που ίσχυαν μέχρι το 2019 και το 2020 στον ΟΣΕ. Δεν θα γινόταν αυτό".
Όσα ισχυρίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στο Twitter, με τους χρήστες της πλατφόρμας να τον κάνουν trend από τα tweets που έγραψαν.