Follow us

Σπυρόπουλος: Οσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές πλέον, τόσο καλύτερα - Τι είπε για τις συνεργασίες

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μέσω του γραμματέα του Ανδρέα Σπυρόπουλου σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τις αδυναμίες του.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανδρέας Σπυρόπουλος

Στην εκπομπή της ΕΡΤ "Στο Κέντρο", με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, τόνισε ότι "όπως και όταν ρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης αν μπορεί να κυβερνήσει με τον κ.Βελόπουλο, και απάντησε ότι ‘’εγώ δεν μπορώ να προεξοφλήσω την απόφαση του ελληνικού λαού και δεν μπορώ να μιλήσω για εκλογές έναν χρόνο πριν’’ ασχέτως αν τις κάνει πολύ πιο γρήγορα, έτσι λοιπόν δεν μπορείτε να κάνετε συνέχεια σ’ εμάς το ίδιο ερώτημα, όταν και ο κ. Τσίπρας δεν απαντά. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού. Εμείς δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινωνική αλλαγή που θα φέρει καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία, ένα διαφορετικό κοινωνικό κράτος. Μιλήσαμε πρώτοι για την κοινωνική στέγη".

Στη ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα έμπαινε σε μια κυβέρνηση με τον Γ. Βαρουφάκη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε:

"Θεωρώ ότι η πολιτική σταδιοδρομία του κ. Βαρουφάκη και οι πολιτικές του επιλογές έχουν κριθεί από τον ελληνικό λαό. Κι ανήμερα της επετείου του κλεισίματος των τραπεζών και των capital controls, επειδή ξέρω πολύ καλά, ήμουν τότε ελεύθερος επαγγελματίας με μια εταιρεία στα πρώτα της βήματα, τι βιώσαμε όλο εκείνο το εξάμηνο για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι τόσο εμείς όσο και πάρα πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Άρα, λοιπόν, ο ελληνικός λαός θυμάται και δεν θέλει να επανέλθει στα ίδια. Γι’αυτό εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε η παράταξη, πέρα από τη μεγάλη της άνοδο – δημοσκοπική αλλά και κοινωνική – να έχουμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα με προτάσεις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες για την επόμενη ημέρα της χώρας. Το πώς θα λύσουμε βασικές αδυναμίες της οικονομίας. Να ανοιχτούμε στη νέα γενιά και να τις δώσουμε νέες και καλές θέσεις εργασίας, με καλούς μισθούς και όχι μισθούς των 600 και 700 ευρώ. Και κυρίως να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης που αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων ανθρώπων αλλά και ολόκληρου του πληθυσμού και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα".

Ως προς την παρατεταμένη εκλογολογία και την δημόσια εικοτολογία για την ημερομηνία των εκλογών ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε:

"Ο πρωθυπουργός λέει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και όλοι οι υπουργοί του κάνουν προεκλογική εκστρατεία διαρρέοντας ότι θα πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Βλέπουμε λοιπόν μια κυβέρνηση σε παράλυση. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί βασικές αδυναμίες της και να δώσει λύση στα προβλήματα του κόσμου. Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο. Και όσο γρηγορότερα πάμε σε εκλογές πλέον, τόσο καλύτερα", σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και πρόσθεσε ότι "ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί σιγά σιγά να διαχειριστεί τις αδυναμίες του. Την κακή οικονομική διαχείριση που έκανε – σπατάλησε 43 δισεκ., τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στην αρχή της πανδημίας – και τώρα έχει μείνει χωρίς χρήματα και χωρίς δεδομένα για να μπορεί να ενισχύσει αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη και χωρίς πολιτικό θάρρος να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει".

Διαβάστε Επίσης

"Εμείς απ’ ότι ξέρετε πολύ καλά δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική του κ. Τσίπρα που δεν δίνει τη δυνατότητα – όπως γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης – να υπάρχει ένα διάστημα διερευνητικών εντολών ώστε να μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις προγραμματικά να κάνουν συγκλίσεις. Άφησε τις τρεις ημέρες γιατί μάλλον είχε συνηθίσει να σχηματίζεται κυβέρνηση το ίδιο βράδυ και απλά να μοιράζονται υπουργεία, όπως έκανε με τον κ. Καμμένο. Εμείς δεν είμαστε αυτής της κουλτούρας. Είμαστε της άποψης ότι θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας σημαντικών αλλαγών και τομών που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια και όχι μόνο για την επόμενη τετραετία. Και να μπορέσουμε να δούμε συγκλίσεις", τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

"Εμείς είπαμε ότι παρότι δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική, τιμούμε το Σύνταγμα. Τι σημαίνει αυτό; Θεωρούμε ότι είναι καταστρατήγηση του Συντάγματος να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει ότι στην ουσία πάμε κατευθείαν στις δεύτερες κάλπες. Δηλαδή ο ελληνικός λαός ψηφίζει την πρώτη Κυριακή για τι; Για να του λέει ο πρωθυπουργός ότι ‘’ανεξάρτητα από το ποιο είναι το αποτέλεσμα, το βλέπω σαν σκαλοπάτι για να πάω να πάρω την αυτοδυναμία μου στις δεύτερες εκλογές;’’ Όχι, εμείς σεβόμαστε το Σύνταγμα. Άρα, λοιπόν, σεβόμαστε το αποτέλεσμα που θα δώσει ο ελληνικός λαός, θα το δούμε το βράδυ των εκλογών. Πιστεύω ότι η ενίσχυση του κόμματός μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που βλέπουμε σήμερα", τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη για το αν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να πει ότι "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά", ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι "το είπε ο κ. Ζαχαριάδης ενώ ο κ. Τσίπρας και τα υπόλοιπα στελέχη αγκαλιάζονταν με τον κ. Καμμένο κι έκαναν αυτή την κυβέρνηση; Πιο δεξιά και ακροδεξιά από τον κ. Καμμένο με τις ιδέες και τις αντιλήψεις που είχε έχουν περάσει από την ελληνική πολιτική σκηνή;", υπογραμμίζοντας ότι "εμείς μιλάμε για πρόοδο και συντήρηση βάσει πολιτικών επιλογών που κάναμε. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Δεν θεωρούμε ότι εφάρμοσε προοδευτικές πολιτικές όταν είχε την εξουσία στα χέρια του. Εκεί πρέπει να τον κρίνουμε".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ "ΝΕΑ" 13 Αυγ 2022 | 11:51

Πυρά Φλωρίδη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Πάσχει από αγχώδη και πληθωριστική πολιτικοποίηση - Η αιχμή για το ΠΑΣΟΚ

Ο κίνδυνος που "βλέπει" για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Φλωρίδης και η σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ 12 Αυγ 2022 | 18:07

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τον Γεωργιάδη: Σάλος με τη δήλωση στους New York Times για Ρωσία και Τουρκία

Η δήλωση Γεωργιάδη στους New York Times που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 12 Αυγ 2022 | 06:39

Οι παρακολουθήσεις, το αυτογκόλ Αθανασίου και η αλλαγή ατζέντας από το Μαξίμου

Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου για την νέα εστία αντιπαράθεσης που προκάλεσε ο βουλευτής Λέσβου με αφορμή τις παρακολουθήσεις.

"Η ΧΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" 11 Αυγ 2022 | 15:46

Ανδρέας Λοβέρδος για παρακολουθήσεις: Δεν τίθεται θέμα εκλογών για την υπόθεση των υποκλοπών [Ηχητικό]

"Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές για άλλους λόγους. Είναι όμως σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας" δήλωσε για τις παρακολουθήσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ 10 Αυγ 2022 | 17:29

Κυβέρνηση για δήλωση Ανδρουλάκη: Η συνέχεια στη Βουλή - Δεν συνεχίζουμε τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων

Απάντηση στη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση

ΣΤΑ 62 ΤΟΥ 09 Αυγ 2022 | 09:44

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ 09 Αυγ 2022 | 06:25

Παρακολουθήσεις: Συνεχείς πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση

Τρόπους αλλαγής του κλίματος εξετάζουν στο Μαξίμου και λαμβάνουν μέτρα για την αυστηροποίηση των νόμιμων επισυνδέσεων

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 08 Αυγ 2022 | 11:41

Κατρίνης: Φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης - Διεθνής ο διασυρμός της χώρας

Πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 07 Αυγ 2022 | 18:16

Νίκος Ανδρουλάκη για υποκλοπές: Στελέχη ΝΔ μαζί με ακροδεξιά σταγονίδια αποδεικνύουν τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους

Επίθεση Νίκου Ανδρουλάκη σε στελέχη της ΝΔ για πολιτικό εκτσογλανισμό σε σχέση με τις υποκλοπές.

07 Αυγ 2022 | 10:43

Αύριο η παρέμβαση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις - "Ναι" σε εξεταστική επιτροπή

Αύριο η τοποθέτηση Μητσοτάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων. Οι αντιδράσεις των κομμάτων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 05 Αυγ 2022 | 20:28

Παρακολουθήσεις: Ναι στην Εξεταστική και στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την κυβέρνηση

Θετικά ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, με φόντο τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέωντα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΕΣ 05 Αυγ 2022 | 19:27

Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν απαντά στα τηλεφωνήματα του Γιώργου Γεραπετρίτη

Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη δια του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν ανταποκρίθηκε.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 05 Αυγ 2022 | 19:01

Υπόθεση υποκλοπών: Πολιτικές ευθύνες ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης - "Δεν περίμενα ποτέ να με παρακολουθεί η κυβέρνηση"

Σε δήλωση που έκανε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ζητά άμεσα τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση των υποκλοπών