Follow us

Στα άκρα η σχέση Πολάκη-ΣΥΡΙΖΑ: "Με… πηγές δεν ανοίγω διάλογο, θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία"

"Υπάρχουν διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα με υψηλότατα ποσοστά" τονίζει ο Παύλος Πολάκης στη νέα του ανάρτηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Νέα ανάρτηση με… σπόντες από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος στάθηκε στο γεγονός ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάρτησή του στο Facebook με φωτογραφίες δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών ήρθε μέσω… πηγών του κόμματος.

Εκεί στέκεται λοιπόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο οποίος προχώρησε σε νέα ανάρτηση, την 3η κατά σειρά, τονίζοντας πως "θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή.

Με "πηγές" δεν θα ανοίξω διάλογο.

Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.

Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο".

Διαβάστε Επίσης

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση

Σκληρή ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, μετά την -εκτός γραμμής- παραληρηματική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, για το τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε "την άλλη φορά να είναι αλλιώς", και προειδοποιεί ότι "όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει την δική του πολιτική έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης".

Ο Παύλος Πολάκης, στην ανάρτησή του, βλέπει "βαθύ κράτος" και βάζει στο στόχαστρο γνωστούς δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος, της διοίξησης της ΑΑΔΕ, αλλά και τραπεζικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του.Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης".

Η ανάρτηση Πολάκη που προκάλεσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ "ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ"…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

Διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζητάει η ΝΔ

"Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης, αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππα", είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Η τροχιά ρήξης Τσίπρα-Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολάκης βρίσκεται σε τροχιά ρήξης με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εκβιασμό που επιχείρησε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή ο ψηφοδέλτιο των Χανίων.

Ο βουλευτής Χανίων επιχειρώντας να αποκτήσει πλήρη έλεγχο στα Χανιά, εκβίαζε την Κουμουνδούρου πως εάν δεν συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο ο φίλος του Μ. Χαιρετάκης, προκειμένου να κόψει ψήφους από τον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη που κατεβαίνει στον ίδιο νομό, θα αποχωρήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας του είχε απαντήσει grosso modo: "Στο καλό", όπερ και πράττει σήμερα.

Τσίπρας Πολάκης

ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Η στοχοποίηση και οι απειλές δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία

Καυστική ανακοίνωση για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: ""Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου [...] Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

"Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου.

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά "είτε με το καλό είτε με το άγριο", αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν.

Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος. Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας. Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Επανήλθε με νέα ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης

Σε μια νέα ανάρτηση προέβη ο Παύλος Πολάκης, λίγη ώρα μετά το ξεκάθαρο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος ''επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός ψηφοδελτίων και εκτός κόμματος''.

Ο βουλευτής, ο οποίος βρίσκεται στα Σφακιά για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook μία αιχμηρή ανάρτηση συνοδευόμενη από φωτογραφίες με τη σύζυγό του Δώρα.

Διαβάστε Επίσης

"Βόλτα στα Σφακιά σήμερα, στην Ανωπολη με τη Δώρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες, καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους (χωριό της μάνας μου) Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ' αυτά που έγιναν εδώ το 2010-14", έγραψε στο Facebook.

Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται πως υπαινίσσεται ότι οι σύντροφοί του δεν του φέρθηκαν όπως συμπεριφέρονται οι λεβέντες άνθρωποι και του περιορίζουν τους ορίζοντες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 29 Μαρ 2023 | 19:09

Γιάννης Δραγασάκης: "Ουδεμία φορολογία προανήγγειλα" - Ti απαντά στον Γιάννη Οικονόμου

Σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης διαψεύδει πως αναφέρθηκε στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΣΗΜΟ 29 Μαρ 2023 | 18:23

Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα "κατέβει" στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας.

«ΦΘΗΝΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ» 29 Μαρ 2023 | 17:17

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Γιάννης Ραγκούσης - Αυτή είναι η πολυσυζητημένη βίλα στην Πάρο [Εικόνες]

"Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Political", καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους" αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

ΟΔΗΓΟΣ 29 Μαρ 2023 | 16:42

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές - Πού ψηφίζουμε, οι νέοι ψηφοφόροι, η εμπλοκή με τους ετεροδημότες και οι διερευνητικές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική

"ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ" 29 Μαρ 2023 | 14:01

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος"

"Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Η παραμονή Καππάτου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ απλά επιβεβαιώνει ότι ο Πάτσης δεν ήταν "λάθος".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 29 Μαρ 2023 | 13:22

Άναψε φωτιές ο Δραγασάκης με τον φόρο στις γονικές παροχές - Οικονόμου: Αδιόρθωτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αιχμηρή απάντηση της κυβέρνησης έφερε η δήλωση Δραγασάκη για τη φορολογία σε γονικές παροχές και μερίσματα

ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Μαρ 2023 | 13:20

Πόλεμος Χατζηνικολάου- Πολάκη: Τον κατηγορεί ότι χρωστάει 32,5 εκατ. ευρώ σε εφορία και ΕΦΚΑ, η απάντηση του δημοσιογράφου

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε τα χρέη των εταιριών του εκδότη σε εφορία και ΕΦΚΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Μαρ 2023 | 12:31

ΝΔ για βίλα Ραγκούση: Σε κανονικό κόμμα θα είχε δηλώσει παραίτηση, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά Τετάρτη

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Γιάννη Ραγκούση ζητά η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Political.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ 29 Μαρ 2023 | 12:18

Τι συνέβη την τελευταία φορά που ψηφίσαμε με απλή αναλογική στην Ελλάδα: Το "μπάχαλο" των τριπλών εκλογών έως την αυτοδυναμία

Οι εκλογές του Ιουνίου του '89 έγιναν από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και στην πρώτη θέση ήρθε το κόμμα της ΝΔ - με το υψηλό ποσοστό του 44,28%- αλλά χωρίς αυτοδυναμία.

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 29 Μαρ 2023 | 10:15

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για τα γαλλικά του Κουτσούμπα: "Απ’ ό,τι είδα έχει και πολύ καλή προφορά" [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε μιλήσει σε άπταιστα γαλλικά μπροστά σε εργαζομένους στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μον Παρνάς, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκθειάζει χτες την προφορά του.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ 29 Μαρ 2023 | 08:42

Αύξηση φόρου σε γονικές παροχές και μερίσματα προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του αφορολόγητου ορίου που ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 29 Μαρ 2023 | 07:24

Εκλογές 2023: Η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, η "προοδευτική κυβέρνηση" Τσίπρα και ο "άγνωστος Χ" πρωθυπουργός του Ανδρουλάκη

Η αυτοδυναμία είναι αδύνατη από την πρώτη Κυριακή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέτει την διερευνητική εντολή αμέσως μόλις την πάρει στα χέρια του.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 29 Μαρ 2023 | 00:11

Ντόρα Μπακογιάννη: "Θα έλεγα κατηγορηματικά όχι για την πρωθυπουργία - Είμαι περήφανη για τον Κυριάκο"

"Είναι η πρώτη φορά, που δεν βλέπω ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης" τόνισε στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη.