Στα κάγκελα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την Χρυσή Αυγή

Η απόφαση για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έστειλε στα... κάγκελα την Ζωή Κωνσταντοπούλου – Αντιδράσεις και από Γλέζο

sta-kagkela-i-zwi-kwnstantopoulou-gia-tin-xrusi-augi
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ...υπερ-οργάνου (κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) να τάχθηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έντονη, από την άλλη, ήταν η διαφωνία όσων, λίγων, είπαν «όχι» σε αυτήν.

Τα δύο πιο ηχηρά «όχι» στην άρση της ασυλίας της Χρυσής Αυγής ήταν του Μανώλη Γλέζου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πάντως, τα δυο πιο ηχηρά «όχι» προήλθαν από δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μετέχουν, τυπικά, στο διευρυμένο όργανο: τον Μανώλη Γλέζο -ποιος θα του ...απαγόρευε την είσοδο;- και την Ζωή Κωνσταντοπούλου (είχαν κληθεί στη συνεδρίαση νομικοί, βουλευτές και μη).

Ο πρώτος εμφανίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπής με την πρόσφατη κοινοβουλευτική παρουσία του, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχε καταψηφίσει την πρόταση για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Στάση που είχε εξηγήσει τότε, λέγοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «δεν μπορώ να αποστώ από τις αρχές μου. Τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν».

«Καταπέλτης» η Ζωή

Σε υψηλούς τόνους, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε, παραπέμποντας σε συγκεκριμένα εδάφια του εισαγγελικού πορίσματος, ότι δεν μπορεί να ζητείται η δίωξη ατόμου μόνο και μόνο επειδή είναι βουλευτής. Αυτό ισοδυναμεί με πολιτειακή εκτροπή, φέρεται να υποστήριξε, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι δεν υπάρχει κατηγορούμενος χωρίς δικαιώματα -και στους σχεδιασμούς αυτούς δεν γίνεται να συναινεί η Αριστερά.

Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα

Στον αντίποδα, η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Π.Γ. και του προεδρείου της Κ.Ο. -είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε συναίνεση από τον... Αλέξη Τσίπρα ως τον... Παναγιώτη Λαφαζάνη- ψήφισαν «ναι» στην άρση ασυλίας, ως πράξη διευκόλυνσης του έργου της Δικαιοσύνης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως την επόμενη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η στάση που θα τηρήσουν και άλλοι βουλευτές, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος και η Σοφία Σακοράφα, αν και πηγές της Κουμουνδούρου προϊδέαζαν ότι οι αντιρρήσεις θα περιοριστούν εν τέλει στο μικρότερο δυνατό αριθμό.

Φωτογραφία: FOSPHOTOS / Αγγελική Παναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook