Σταικούρας για συλλαλητήριο:Εύλογη αντίδραση στους χειρισμούς στο Σκοπιανό

Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι αν οι χειρισμοί της ήταν σοβαροί δεν θα χρειάζονταν το συλλαλητήριο.

staikouras-gia-sullalitirioeulogi-antidrasi-stous-xeirismous-sto-skopiano
|
SHARE THIS
0
SHARES

Υπέρ του συλλαλητηρίου τάσσεται ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πληρώνει ουσιαστικά τους χειρισμούς της σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα. « Όταν οι Κυβερνητικοί χειρισμοί είναι σοβαροί, η ενημέρωση Κομμάτων και κοινωνίας επαρκής και η διαπραγματευτική θέση της χώρας ενιαία και στιβαρή, δεν υφίσταται και ουσιαστικός λόγος πραγματοποίησής τους. Γιατί διαμορφώνεται εθνική γραμμή στο εσωτερικό, με ομοψυχία του λαού. Το είδαμε αυτό κατά την περίοδο 2007-2008.» αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα» χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» την κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για μυστική διπλωματία.  

 «Η κοινωνία εύλογα δυσπιστεί και αντιδρά όταν βλέπει μία Κυβέρνηση όπως η σημερινή, να αντιμετωπίζει το θέμα επιπόλαια και αλαζονικά, ανεύθυνα και διχαστικά, χωρίς ενιαία θέση, με διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στους κόλπους της, ασκώντας – επί μακρόν – μυστική διπλωματία, λειτουργώντας με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, απορρυθμίζοντας αντί να σφυρηλατεί το εσωτερικό μέτωπο, μη θέτοντας ρητά και δημόσια ως προϋπόθεση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης την αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος, διαθέτοντας πολλά στελέχη τα οποία υπονόμευαν – κατά το παρελθόν – τον διαπραγματευτικό αγώνα της χώρας αποδεχόμενα τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία.»

Παράλληλα και απαντώντας στο Μαξίμου τονίζει πως δεν μπορεί να ταυτιστεί ο πατριωτισμός με τον ακραίο εθνικισμό. «Το αποτέλεσμα αυτής της ανεύθυνης Κυβερνητικής διαχείρισης του θέματος είναι τα σημερινά συλλαλητήρια, στα οποία πολίτες εκφράζουν τις ευαισθησίες και εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους, αμφισβητώντας τις δυνατότητες της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον. Και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να ταυτίζουν αυτές τις ευαισθησίες με ορισμένες ακραίες αντιδράσεις. Γιατί ο γνήσιος πατριωτισμός δεν ταυτίζεται με τον ακραίο εθνικισμό.»  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook