Σταϊνμάγερ: Ανησυχώ λιγότερο μετά την συνάντηση με τον Κοτζιά

Συμφωνα με πηγή του Βερολίνου, ο γερμανός υπ. εξ. δήλωσε ότι ανησυχεί λιγότερο για τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της Ρωσίας μετά την συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά

SHARE THIS
0
SHARES

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του νέου υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον γερμανό ομόλογό του Φράνκ Βάλτερ Στάινμάγερ στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου των υπουργών εξωτερικών στις Βρυξέλλες με θέμα τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters, ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι ανησυχεί λιγότερο πλέον για τις θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα της Ρωσίας.

Νωρίτερα ο Υπουργός εξωτερικών προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής δήλωσε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και συγχρόνως για την αποφυγή ρήξης μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

Βερολίνο: Μην ασκήσετε βέτο

Στο Βερολίνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει το βέτο της για τις κυρώσεις στη Ρωσία ως διαπραγματευτικό χαρτί για το μνημόνιο, σύμφωνα με το Reuters. «Πρέπει να σταματήσει πριν καν αρχίσει κάθε προσπάθεια να συνδεθούν αυτά τα δύο πεδία πολιτικής» δήλωσε στο διεθ8νές πρακτορείο ο Νορμπερτ Ρέτγκεν. 

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε στις Βρυξέλλες συνάντηση και με τον Ουκρανό ομόλογό του Pavlo Klimkin. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία του για την αστάθεια στην Ανατολική Ουκρανία και, ιδίως, στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιούν Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Οκ. Klimkin απηύθυνε στον Υπουργό Εξωτερικών πρόσκληση για  να επισκεφθεί το Κίεβο το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook