Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών

Νέα έκκληση για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς από τους ΜΕΤΑρυθμιστές παρουσία Θεοδωράκη και της «κίνησης των τριών».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι Αννα Διαμαντοπούλου Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Ραγκούσης ( της κίνησης των τριών) βρέθηκαν μαζί στο ακροατήριο της εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού οι ΜΕΤΑρυθμιστές της Αριστεράς και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία και εκλήθη δεν παρέστη επικαλούμενη ανειλημμένη υποχρέωση.

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 2

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 3

«Η προοδευτική παράταξη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει μέλλον, αν κοιτάζει το μέλλον» είναι το αντικείμενο της εκδήλωσης με ομιλητές τον Σπύρο Λυκούδη και τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη.

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 4

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 5

Παρόντες και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, η πρώην βουλευτής Μαρία Ρεπούση , Αθηνά Δρέτα, και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Πέτρος Κουναλάκης αλλά και ο Νίκος Μπίστης.

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 6

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 7

Εκ μέρους των ΜΕΤΑρυθμιστών ο Σπύρος Λυκούδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει το τρένο και μπορούν να ανασυνταχτούν. Ενώ αίσθηση προκάλεσε και η επιλογή της Αννας Διαμαντοπούλου να κάνει παρέμβαση κατά την εκδήλωση.

«Τίποτα δεν έχει χαθεί. Το μέλλον ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις εάν το προετοιμάσουν με προσοχή κι αν παλέψουν γι αυτό. Χρειάζεται να δώσουμε λύσεις και Όραμα για το μέλλον, ιδιαίτερα στις νέες γενιές» ανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης. Διαφορετικά προειδοποίησε «η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία το τίμημα της αργοπορημένης αφύπνισης από την πολιτική απάτη των λαϊκιστών ήταν βαρύτατο, με εκατόμβες θυμάτων και ποταμούς αίματος».

Η καταστροφή θα έχει την υπογραφή τους και οι ευθύνες δεν θα είναι μόνο πολιτικές

Για την κατάσταση της χώρας ο κ. Λυκούδης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε και πάλι στην κόψη του ξυραφιού.

Ας μην παίζουν με την τύχη της χώρας. Η καταστροφή της θα έχει την υπογραφή τους. Και οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο πολιτικές

«Πάλι ενώπιον του φάσματος του Grexit και της οριστικής χρεοκοπίας. Πρόσφατα μάλιστα ανακινήθηκε και το θέμα της δραχμής, που δήθεν δεν έχουμε συζητήσει. Δεν είναι τυχαίο» είπε και το δικαιολόγησε: το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 50% των ΑΝΕΛ υποστηρίζουν την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Δεν γνωρίζουν οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της παραφροσύνης ότι δεν υπάρχει δημοκρατία, ασφάλεια, προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας εκτός του ευρώ και της Ευρώπης; Το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι τα μεγάλα θύματα θα είναι οι άνεργοι, οι φτωχοί, οι αδύναμοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι. Είναι ανόητες οι ιστορικές αναλογίες. Ας μην παίζουν με την τύχη της χώρας. Η καταστροφή της θα έχει την υπογραφή τους. Και οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο πολιτικές.

Οι αξίες της προοδευτικής παράταξης πρέπει να κατακτήσουν τη διανόηση και τη νέα γενιά

Συμπέρανε απαισιόδοξα πως ο ορθολογικός λόγος δεν αρκεί και πρέπει να οι αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης να βρουν το δρόμο για την καρδιά ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, της διανόησης και των νέων γενιών.

Πρέπει να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα νέο ηγεμονικό συνασπισμό εξουσίας

« Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο ορθολογικός μας λόγος δεν επαρκεί. Δεν μπορεί να διασπάσει το σκληρό περίβλημα του λαϊκισμού.Εάν δεν καταφέρουμε οι αξίες και οι ιδέες της Προοδευτικής Παράταξης να κατακτήσουν το νου και την καρδιά ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων, της διανόησης και των νέων γενιών δεν βλέπω κανένα Μέλλον ούτε για την Παράταξη ούτε για τη χώρα μας» σημείωσε ο κ.Λυκούδης.

Και ως διέξοδο υπέδειξε: «Πρέπει να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα νέο ηγεμονικό συνασπισμό εξουσίας».

Ο ομιλητής κατέθεσε εκ νέου τον στρατηγικό στόχο των «ΜΕΤΑρρυθμιστών» της Αριστεράς» την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.

«Τη δημιουργία ενός νέου και Ενιαίου πολυτασικού πολιτικού φορέα που να ενώσει και να στεγάσει όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις.
Χωρίς προκαταλήψεις. Με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του καθενός αλλά υπό τον απαράβατο όριο της δέσμευσης για κοινή πορεία. Βεβαίως χωρίς να εκβιάζουμε τα πράγματα, αλλά με δέσμευση ότι προχωράμε».

Τα πολιτικά σχήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα που υπάρχουν στον χώρο δεν έχουν μέλλον στη μοναξιά τους. Είναι καταδικασμένα σύντομα να γίνουν εύκολη λεία και βορά του διπολισμού

Εμείς σεβόμαστε πλήρως τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους συναγωνιστές με ή χωρίς πολιτική στέγη, που υπάρχουν στο χώρο.
Πρέπει όμως να πούμε στους δημοκρατικούς πολίτες ότι τα πολιτικά σχήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα που υπάρχουν στον χώρο δεν έχουν μέλλον στη μοναξιά τους. Είναι καταδικασμένα σύντομα να γίνουν εύκολη λεία και βορά του διπολισμού. Με δική τους μάλιστα ευθύνη. Χωρίς κανένα δικαιολογητικό. Διότι, η συνταγή του δικομματικού διπολισμού και της ακραίας πόλωσης είναι δοκιμασμένη και αποδοτική.

Σταύρος και «κίνηση των τριών» στη σύναξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών - εικόνα 8

Ο οδικός χάρτης για την συγκρότηση νέου και ενιαίου φορέα

Ο κ. Λυκούδης παρέθεσε και τον οδικό χάρτη για την συγκρότηση του αναγκαίου νέου και ενιαίου φορέα.

Δημόσια πολιτική δήλωση όλων για την στόχευση συγκρότησης νέου και ενιαίου φορέα.

Προσωρινό Πολιτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των επικεφαλής κομμάτων, κινήσεων, στελεχών του χώρου κτλ. Δεν συγκροτείται στη βάση συσχετισμών πλειοψηφιών και μειοψηφιών γιατί δεν είναι όργανο αποφάσεων πολιτικών. Είναι κίνηση συμβολική μεν, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικής πολιτικής σημασίας.

Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές συγκεντρώσεις για να περάσουμε το μήνυμα της ενότητας, της αποφασιστικότητας, της ελπίδας και της προοπτικής.

Εκλογή ηγεσίας από τη βάση με συμπεφωνημένες διαδικασίες και με τη σαφή δέσμευση όλων ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και θα συμμετάσχουν στο Νέο Φορέα.

Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου Φορέα, Καταστατικό, έγκριση Κυβερνητικού Προγράμματος και τα συναφή.

Ιωακειμίδης:«Να υπερασπιστούμε την Ευρώπη ως προοδευτικές δυνάμεις»

Ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης σημείωσε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον της Ε.Ε. που αν καταρρεύσει, το μέλλον θα είναι ζοφερό. «Είναι πρόκληση ως προοδευτικές δυνάμεις να υπερασπιστούμε την Ευρώπη», είπε. Ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει προοπτική για την Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και πώς δεν πρέπει να υπάρχει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.« Μόνο αν είναι τρίτος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει προοπτική για τη χώρα», είπε.

Για την συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών, υπογράμμισε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή για την χώρα είναι η συγκρότηση ενός ανανεωτικού, προοδευτικού μεταρρυθμιστικού σοσιαλδημοκρατικού πολιτικού φορέα με ομοσπονδιακό χαρακτήρα και χρονοδιάγραμμα, για την ενοποίησή του. Μέχρι τότε πρότεινε οδικό χάρτη για εκλογή ηγεσίας από τη κοινωνία και την διεξαγωγή συνεδρίου όπου θα αποφασιστούν τα πάντα.

Διαμαντούλου:«Κοινή πορεία στον προοδευτικό χώρο»

Παρέμβαση έκανε η Άννα Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας την ανάγκη συμφωνίας για κοινή πορεία στον προοδευτικό χώρο. Τόνισε ότι, όλοι θέλουν να γίνουν αρχηγοί βουλευτές ή υπουργοί, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει.«Το 2009 σ’ αυτόν τον χώρο υπήρχαν 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, τώρα έχουν μείνει μόνο 400.000» υπογράμμισε. «Το ζήτημα δεν είναι να υπάρχει ένας αρχηγός κόμματος και από κάτω ακόμα ένα αρχηγός. Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε και να πάμε όλοι μαζί», είπε. Στόχος της συμπόρευσης, θα πρέπει να είναι η δημιουργία χώρου και προοπτικών για την νέα γενιά. Η Α. Διαμαντοπούλου είπε ότι, πρέπει να διοργανωθούν debate με ανοικτούς διαλόγους σ’ ολόκληρη την Ελλάδα για όλα τα θέματα, ακόμα και το θέμα της κυβερνητικής συνεργασίας, λέγοντας για παράδειγμα «δεν θέλω να υπάρξει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλα πρέπει να υπάρξει ένα κοινό πλαίσιο θέσεων και κοινών απόψεων όλων».

Μπίστης:«Οι προοδευτικές δυνάμεις κινούνται προς τα Αριστερά»

Παρέμβαση έκανε και ο Νίκος Μπίστης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τίθεται από τώρα ζήτημα αναστολής της λειτουργίας των υφιστάμενων κομμάτων και υποστήριξε ότι, σ’ ολόκληρη την Ευρώπη οι προοδευτικές δυνάμεις κινούνται προς τα Αριστερά.

Τα ερωτήματα έθεσαν οι δημοσιογράφοι Παντελής Καψής και Αγγελική Σπανού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ 13 Οκτ 2020 | 13:29

Ο Φλωρίδης "βγάζει φάουλ" τον Ρουπακιώτη για τη Χρυσή Αυγή: Αλλα δήλωνε τότε, άλλα δηλώνει σήμερα

Στον κ. Ρουπακιώτη που άφησε αιχμές για τον Σαμαρά και τη Χρυσή Αυγή απάντησε αιχμηρά ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 13 Οκτ 2020 | 13:20

"Κεντροαριστερή" έκπληξη από Μητσοτάκη: Προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ

"Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης- Για πρώτη φορά η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 27 Οκτ 2020 | 11:36

Κορονοϊός: Θετικός ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 27 Οκτ 2020 | 10:24

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Αθήνα: Τι θα συζητηθεί

Σήμερα η τριμερής συνάντηση Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ των υπουργών Εξωτερικών, Δένδια, Χριστοδουλίδη και Ασκενάζυ.

ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΛΙ ΡΟΤΑ ΤΟ ORUC REIS 27 Οκτ 2020 | 07:32

Ερντογάν: Το ισλαμιστικό παραλήρημα κατά Μακρόν "ξύπνησε" την Ευρώπη

Άλλαξε πάλι ρότα το Oruc Reis, αλλά παραμένει εντός της παράνομης τουρκικής Navtex - Υπό την πίεση ομοβροντίας αποδοκιμασιών ευρωπαΐων ηγετών ο Ερντογάν.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ 27 Οκτ 2020 | 00:09

Αποκλιμάκωση στον ορίζοντα: Απομακρύνεται από τα νησιά το Oruc Reis, πλέει προς Αίγυπτο

Αν και βρέθηκε σε απόσταση ακόμη και 13 μιλίων από τις ακτές της Ρόδου, το Oruc Reis άλλαξε ρότα και απομακρύνεται από τα ελληνικά νησιά

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Οκτ 2020 | 20:56

Fake news άρθρο της Αυγής ότι Μητσοτάκης και Μαρέβα ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού

Άκυρο το δημοσίευμα της "Αυγής" ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και συγκεκριμένα του βουλευτή Έβρου, Σταύρου Κελέτση

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 26 Οκτ 2020 | 20:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με ισραηλινό ΥΠΕΞ - Στο τραπέζι οι τουρκικές προκλήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Gabi Ashkenazi αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία

ΝΕΑ NAVTEX ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 26 Οκτ 2020 | 20:03

Εξελίξεις: Μετά την τουρκική Navtex ακυρώθηκε και η ελληνική για το πεδίο βολής "Καράβια" στο Μυρτώο

Ακύρωση της Navtex για την ενεργοποίηση του πεδίου βολής "Καράβια" στο Μυρτώο πέλαγος την 29η Οκτωβρίου.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΑΤΑΡ 26 Οκτ 2020 | 19:07

Θράσος Ερντογάν: Θα επισκεφτεί τα Κατεχόμενα και θέλει να πάει για "πικ νικ" στα Βαρώσια

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στα Κατεχόμενα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προτείνει στον Ερσίν Τατάρ να κάνουν πικ νίκ στα Βαρώσια.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ 26 Οκτ 2020 | 19:05

Πέτσας για σποτ ΣΥΡΙΖΑ: Κατρακύλησαν σε νέα πολιτική αθλιότητα - Έχουν το θράσος να ζητούν και τα ρέστα

Ο Στέλιος Πέτσας, μετά το βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική αθλιότητα

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 26 Οκτ 2020 | 18:37

Μητσοτάκης σε Λαβρόφ: Η Τουρκία σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα - Επιθετική δράση με θρησκευτικό μανδύα

Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η Ελλάδα τάσσεται σταθερά με το μέρος του διεθνούς δικαίου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 26 Οκτ 2020 | 17:54

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τη νέα κάρτα μέλους της ΝΔ παρέλαβε ο πρωθυπουργός [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη νέα κάρτα μέλους της ΝΔ από τα χέρια του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπρατάκου.