Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την Ελλάδα ως άγκυρα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στα δυτικά Βαλκάνια.

steit-ntipartment-pulwnas-statherotitas-i-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις , Γουές Μίτσελ δήλωσε σήμερα σε μια εκδήλωση στην αμερικανική πρωτεύουσα στην οποία παρουσίασε την στρατηγική της αμερικανικής κυβέρνησης για την Ευρώπη, ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την Ελλάδα ως άγκυρα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στα δυτικά Βαλκάνια.

Ο Μίτσελ σημείωσε παράλληλα ότι συνεργαζόμαστε με την Κύπρο η οποία χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή της Δύσης ενώ συνεχίζεται η διαδικασία προς μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν μπορεί να είμαστε σιωπηλοί ενώ οι ηγέτες της Τουρκίας περιορίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου, έχουν μια επεκτατική ρητορική ή επιδιώκουν πολιτικές που προκαλούν αναστάτωση στους γείτονες της Άγκυρας και στους στενούς φίλους και συμμάχους μας.

φωτο αρχειου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook