Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Πετσίτη

Κατάθεσε αίτημα προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθεί η πρόεδρος της επιτροπής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση Πετσίτη

Στη Βουλή φέρνει το θέμα Πετσίτη η ΝΔ μετά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν καθώς κατάθεσε αίτημα προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθεί η πρόεδρος της επιτροπής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος .

Η Νέα Δημοκρατία ζητεί από την Άννα Ζαΐρη να καταθέσει τις γνωρίζει για το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διερευνούσε την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί και είναι ενδιαφέρον πως θα αντιμετωπίσει το αίτημα η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπουλου.

ΝΔ: Το ενημερωτικό σημείωμα - Τρία ερωτήματα σε Τσίπρα, Παππά

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία έθεσε προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη, τρία ερωτήματα:

· Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά;

· Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο;

· Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα: «Οι δύο αυτές ενέργειες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς, ενώ τα κομμάτια του παζλ στο σκάνδαλο Πετσίτη - Παππά - Αρτεμίου - Λαυρεντιάδη συμπληρώνονται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παριστάνοντας ότι δεν διαβάζει τις αποκαλύψεις που δημοσιεύονται. Οι δε δικαιολογίες που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα τόσο από τον κ. Παππά, όσο και από τον κ. Τζανακόπουλο είναι φαιδρές, καθώς ο κ. Πετσίτης δεν ήταν και δεν είναι ούτε “απλά ένας ιδιώτης” ούτε πόσο μάλλον “άγνωστος” στην παρέα του Μαξίμου, όπως επιχειρούν να τον παρουσιάσουν εκ των υστέρων.

Ο κ. Πετσίτης, πρώην σερβιτόρος στο επάγγελμα, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου ήδη από τις αρχές του 2015, και εμφανίζεται από το 2016 να παρέχει και “εξειδικευμένες” υπηρεσίες στον κ. Λαυρεντιάδη, και να εκπροσωπεί τον κολλητό φίλο του κ. Παππά και γκουρού των off-shore εταιρειών κ. Αρτέμη Αρτεμίου.

Ο κ. Αρτεμίου από την πλευρά του, αφού συνταξίδεψε με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα δήθεν για να προωθήσουν το εμπόριο ζαρζαβατικών, άρχισε και εκείνος να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να διαχειρίζεται εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Και όλα αυτά… όλως τυχαίως, συνέβαιναν ενώ η κυβέρνηση, επιχειρούσε να απαλλάξει την ELFE (συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη στην οποία εργαζόταν ο κ. Πετσίτης) από χρέη δεκάδων εκατομμυρίων προς τη ΔΕΠΑ.

Ακολουθεί αναλυτικά το χρονικό με αδιαμφισβήτητα γεγονότα που συνδέουν τον κ. Παππά, τον κ. Πετσίτη, τον κ. Λαυρεντιάδη και όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση:

Καλοκαίρι 2013. Ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από τον κ. Αρτεμίου βρέθηκαν για άγνωστο λόγο στη Βενεζουέλα και επισκέφθηκαν με λίαρ τζετ αμφιλεγόμενου προσώπου, το νησί Μαργαρίτα, που θεωρείται παράδεισος των Offshore. Ο σκοπός του ταξιδιού δεν εξηγήθηκε ποτέ και, σύμφωνα με όσα είπε εκ των υστέρων ο κ. Παππάς, πήγαν για να προωθήσουν την αγορά ζαρζαβατικών!

Ιανουάριος 2015. Ο “Μανόλο του Παππά”, όπως ήταν ήδη γνωστός στους Συριζαϊκούς κύκλους, αποκτά ελευθέρας στο Μαξίμου. Μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, ενώ συνοδεύει ακόμη και τον κ. Τσίπρα στις πρώτες του εμφανίσεις ως πρωθυπουργός, όπως στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η επίσημη ιδιότητά του, όπως έχει υποστηρίξει επανειλημμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν διευθυντής του Νίκου Παππά, εξ ου και του κουβαλούσε διαρκώς την τσάντα του.

Ιούλιος 2015 Ο Αρτεμίου αναλαμβάνει τις Κυπριακές εταιρείες της ELFE και αρχίζει έτσι επισήμως τη συνεργασία του με το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σεπτέμβριος 2015. Το πόσο κοντά είναι ο Πετσίτης στην παρέα του Μαξίμου δηλαδή όχι μόνον με Παππά αλλά και τον Τσίπρα αποδεικνύει το περιβόητο τεφτέρι στο οποίο οι τρεις τους μαζί με τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Σακελλαρίδη είχαν γράψει τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα την καλύτερη πρόβλεψη την έκανε ο Πετσίτης, εξ ου και του έμεινε το παρατσούκλι ο “άχαστος”.

Αρχές 2016. Ο Μανώλης Πετσίτης αρχίζει ξαφνικά να πληρώνεται πλουσιοπάροχα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς εμφανίζεται να εργάζεται για την εταιρεία του τελευταίου ELFE, με αμοιβές άνω των 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το χρέος της ELFE στη ΔΕΠΑ στα 74 εκ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα το χρέος υπερβαίνει τα 130 εκ ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 80%. Υπογραμμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο πρώην στέλεχος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος τοποθετήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2015 στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, ενώ παλιότερα εργαζόταν στην ELFE ως γενικός διευθυντής της και επομένως υπήρχε προφανής σύγκρουση συμφερόντων.

Οκτώβριος 2016. Στις σκοτεινές αυτές σχέσεις μπαίνει και ο κ. Αρτεμίου, που φιγουράρει στη λίστα των Panama Papers. Ο φωτογραφικός φακός τον συλλαμβάνει να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Η Κυβέρνηση επί δύο εβδομάδες δεν βγάζει άχνα για το σκοπό της επίσκεψης, μέχρι που ο ίδιος ο Αρτεμίου ομολογεί ότι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για λογαριασμό πελάτη του.

2017. Ο Μανώλης Πετσίτης, σύμφωνα με τα φορολογικά του στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, εξακολουθεί να πληρώνεται αδρά για να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την ELFE.

Αυγουστος 2018. Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ασκείται δίωξη για αδικήματα απάτης κατ’ εξακολούθηση, και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ELFE, και συγκεκριμένα για την απόπειρα παράνομης διαγραφής χρέους μέσω ανταλλαγής δεσμευμένων από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ακινήτων και για την εκτόξευση του χρέους της ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

Nοέμβριος 2018. Ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Κιτσάκου και άλλων στενών συνεργατών του Λ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπόθεση των χρεών της ELFE. Είχε προηγηθεί συνέντευξή του Κιτσάκου στην οποία υποστήριξε ότι όλοι στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν τι συνέβαινε μεταξύ Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ, ενώ δημοσιοποιούνται και mails του ίδιου προς υπουργούς, καθώς και τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ από τα οποία επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του. Παράλληλα ο Κιτσάκος καταγγέλλει και τον ρόλο του Πετσίτη για τον οποίο αναφέρει ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, όπως προκύπτει και από το παρουσιολόγιο της ΔΕΠΑ.

Δεκέμβριος 2018. Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πετσίτης εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα τον κ. Αρτεμίου, μέσω των δύο συνεταίρων του κ. Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Ο ίδιος “αναχωρεί” για την Κύπρο, όπου παραμένει μέχρι στιγμής. Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραδέχεται ότι ήταν συμμαθητής του, αλλά αρνείται δημοσίως οποιαδήποτε άλλη σχέση μαζί του.

Ιανουάριος 2019. Μετά από μήνυση της Alpha Bank ασκείται νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE.

Ιανουάριος 2019. Ύστερα από νέα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Πετσίτη να μπαινοβγαίνει στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και παράλληλα να διάγει αδικαιολόγητα πολυτελή βίο, διαμένοντας σε βίλα που δεν έχει καν μισθώσει, διατάσσεται έρευνα σε βάρος του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μάρτιος 2019. Στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη εντοπίζονται αναιτιολόγητες πληρωμές και μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει λάβει από την εταιρεία του Αρτ. Αρτεμίου στην Κύπρο. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απομακρύνεται από τη θέση του από την πρόεδρο της Αρχής κ. Άννα Ζαΐρη, ενώ είχε μόλις καταθέσει έκθεση για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη- Πετσίτη.

1η Απριλίου 2019. Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει ότι “ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν”. (Και αυτό δεν είναι το πρωταπριλιάτικο ψέμα της κυβέρνησης).

Η συνέχεια... επί της οθόνης ή και των δικαστηρίων».

Τζανακόπουλος για Πετσίτη: Έκανε τις επιλογές του και θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη

Μιλώντας στον ρ/σ «News 247», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον κ. Πετσίτη, είπε ότι έκανε τις δικές του επιλογές και θα ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη. Όπως είπε, ο φιλικός Τύπος της ΝΔ «παράγει περισσότερα fake news από όσα μπορεί η ΝΔ να καταναλώσει», προσθέτοντας ότι οποτεδήποτε η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση σε σχέση με τους δικούς της «σκελετούς στις ντουλάπες», κατασκευάζει είδηση για να καλυφθεί.

Τι λέει η Αρχή

Με ανακοίνωσή της η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ουσιαστικά επιβεβαιώνει την ύπαρξη των ερευνών για το θέμα Πετσίτη και ΔΕΠΑ, αναφερόμενη όμως στα δημοσιεύματα κάνει λόγο για διαστρεβλωμένες πληροφορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχής:

«Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια. Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις, που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

Φωτο: INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ 29 Οκτ 2020 | 16:57

Κορονοϊός: Συναγερμός και στη Βουλή: Λιγότεροι βουλευτές στην Ολομέλεια, παγώνουν οι συνεδριάσεις των επιτροπών

Η Βουλή αποφάσισε νέα πιο αυστηρά μέτρα για την λειτουργία του κοινοβουλίου μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 26 Οκτ 2020 | 19:38

"Πέρασε" ο πτωχευτικός κώδικας με 158 θετικές ψήφους από τη Βουλή - Τι είπε ο Σταϊκούρας μετά την ψήφισή του

Με 158 "ναι" πέρασε ο πτωχευτικός κώδικας για τον οποίο έγινε πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Οκτ 2020 | 21:52

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα με 158 "όχι"

Η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών, λόγω των μέτρων. Οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετέχουν με επιστολικές ψήφους

25 Οκτ 2020 | 21:04

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. "Εσείς καταργήσατε την προστασία της α' κατοικίας"

"Υποβάλλατε πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή, κάνατε δυο λάθη μαζί" είπε ο πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 25 Οκτ 2020 | 19:20

Επιμένει ο Τσίπρας: Ασκήστε το κυριαρχικό μας δικαίωμα των 12 μιλίων στην Κρήτη

"Τι θα κάνετε όμως αν αύριο έρθει γεωτρύπανο νότια ή ανατολικά της Κρήτης; Τι θα κάνετε αν διεξαχθούν έρευνες εντός της οριοθετημένης πρόσφατα ΑΟΖ με την Αίγυπτο;" αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

25 Οκτ 2020 | 17:11

Ο Τσακαλώτος το παραδέχτηκε: Έγιναν πλειστηριασμοί επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι α’ κατοικίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι, έγιναν μεν πλειστηριασμοί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 25 Οκτ 2020 | 16:19

Πρόταση μομφής: Live η κόντρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή - Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του ΥΠΟΙΚ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Οκτ 2020 | 14:13

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: "Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της - Εχουμε ισχυρή αποτρεπτική ισχύ "

"Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα, γίνεται, είτε για εντυπώσειςκαι δεν συνδράμει σε αυτή την κρίσιμη καμπή" δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 25 Οκτ 2020 | 13:45

Ηχηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις

Η εξωτερική μας πολιτική, είπε ο υπουργός Νίκος Δένδιας "δεν είναι φοβική, δεν είναι πολιτική μιας περίκλειστης Ελλάδας, μιας ανασφαλούς Ελλάδας"

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2020 | 21:43

Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρες κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη περί "εθνικισμού των 12 μιλίων"

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει προ της ευθύνης του τον κ. Μητσοτάκη και ή θα ανακαλέσει, ζητώντας συγνώμη ο κ. Χρυσοχοϊδης, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει.

24 Οκτ 2020 | 20:34

Τσακαλώτος προς ΝΔ: Η λογική σας είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός - Xτυπάτε τον πυρήνα της δημοκρατίας

"Η λογική σας είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός. Η επιβίωση του ισχυρότερου", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ» 23 Οκτ 2020 | 21:18

Σταϊκούρας: Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας - Άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή με Λυσία

ο Χρήστος Σταϊκούρας μνημόνευσε τον Λυσία στο προοίμιο του λόγου του "Υπέρ του Αδυνάτου" στην έναξη τηςλία του.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 23 Οκτ 2020 | 20:55

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18% της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Επτά στους 10 ανησυχούν για τις τουρκικές προκλήσεις

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 23 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα - Μεγάλη απόσταση και της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ