Follow us

Στη δικαιοσύνη πετά ο ΣΥΡΙΖΑ το μπαλάκι για τα δάνεια των κομμάτων και ΜΜΕ

Στην τακτική Δικαιοσύνη ρίχνει τώρα το μπαλάκι η κυβέρνηση για την εξεύρεση πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στη δικαιοσύνη πετά ο ΣΥΡΙΖΑ το μπαλάκι για τα δάνεια των κομμάτων και ΜΜΕ

Στην τακτική Δικαιοσύνη ρίχνει τώρα το μπαλάκι η κυβέρνηση για την εξεύρεση πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην δανειοδότηση ΜΜΕ και κομμάτων.

Το πόρισμα της εξεταστικής υπερψηφίστηκε από τα 18 μέλη της που ανήκουν σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν 8 βουλευτές-μέλη της που ανήκουνσε ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ. Υπήρξαν και 2 "ΠΑΡΩΝ" από τους βουλευτές του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Με ευρεία πλειοψηφία - 18 από 23 μέλη - αποδέχθηκαν την πρόταση της συμπολίτευσης να αποσταλεί το πόρισμα της Επιτροπής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θα κινήσει εάν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο διαδικασίες διερεύνησης ορισμένων υποθέσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων.

Κατά τάχθηκαν οι 5 βουλευτές της ΝΔ, με την επισήμανση ότι θεσμικά πρέπον θα ήταν να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής επί της αποστολής αυτής ή όχι.

Μαξίμου:

Σε πολυσέλιδο non paper που εξέδωσε το Μαξίμου σήμερα το απόγευμα λίγη ώρα πριν κλείσει τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή το μπαλάκι είχε ήδη σταλεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Κατά τα λοιπά στο πολυσέλιδο κείμενο υπάρχουν εκτενείς αναφορές για τον κ. Μητσοτάκη και τον Κήρυκα Χανίων, αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Θέμο Αναστασιάδη. Δεν λείπουν δε οι βολές και κατά του Σταύρου Ψυχάρη τον οποίο επικρίνουν για «όργιο δανειοδότησης» με τα χρήματα να γίνονται μέχρι και βίλες πολυτελείας στο Πόρτο Χέλι.

Τι αναφέρει το Non Paper του Μαξίμου

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το Γενάρη του 2015, η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα.

Χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες και οι καταθέσεις – ομολογίες των ίδιων των πρωταγωνιστών για να καταρριφθούν τα ψέματα δεκαετιών και να πέσει φως στις υπόγειες συνδιαλλαγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα Μέσα Ενημέρωσης και τις τράπεζες.

Αποδείχθηκε σε όλο το πανελλήνιο ότι βασικός πυλώνας της παραγωγής πολιτικής ήταν επί δεκαετίες η ίδια η διαπλοκή με τις τράπεζες να έχουν μετασχηματιστεί σε κουμπαρά για την εξυπηρέτηση των κοινών τους συμφερόντων.

Τι ανέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή;

1)Ότι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.

2) Τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

3) Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

4) Ότι για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων

5) Ότι ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα. Και αυτό διότι εάν κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που θα πυροδοτήσει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, οι αρμόδιοι εισαγγελείς ή ανακριτές θεωρήσουν ότι υπάρχει εμπλοκή τέτοιων προσώπων σε οποιαδήποτε πιθανή παράνομη πράξη, θα πρέπει αμελλητί να διαβιβάσουν τις συναφείς δικογραφίες στην Βουλή, ώστε να υπάρξει, αν το αποφασίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα πρόσωπα αυτά.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία έχει το θράσος και επιμένει ότι μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν υπήρχε διαπλοκή, και αδυνατώντας να απαντήσει στους πολίτες, εφευρίσκει τη «διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ»!

Το λέει αυτό το κόμμα του κ. Μητσοτάκη που χρωστάει στις τράπεζες 221 εκατ. ευρώ και δεν έχει πει ακόμη πώς και πότε θα τα ξεπληρώσει! Συντάσσεται ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση του Αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη πως τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες πρέπει να διαγραφούν; Έτσι θα «εξυγιάνει» τα οικονομικά του κόμματός του;

Το λέει αυτό ο κ. Μητσοτάκης που δανείστηκε για τον Κήρυκα Χανίων δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και εδώ και 11 χρόνια δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ!

Το λέει αυτό ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε ρύθμιση του δανείου του - όταν αποκαλύφθηκε από την Εξεταστική και 11 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύναψή του - με το σύστημα balloon ώστε να μην αποπληρώσει ποτέ το κυρίως ποσό του χρέους που ανέρχεται σε 649.000 ευρώ!

Πραγματικά αναρωτιόμαστε κ. Μητσοτάκη, τολμάτε και κουνάτε το δάχτυλο, τη στιγμή που τόσο το κόμμα σας, όσο και εσείς χρωστάτε σε όποιον μιλάει ελληνικά;

Το ίδιο ερώτημα φυσικά ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχοντας πάρει δάνεια 199 εκατ. ευρώ και με τα σημερινά του εκλογικά ποσοστά θα αποπληρώσει τα χρέη του σε μερικές εκατοντάδες χρόνια!

Για όλα αυτά αλλά και για πολλές ακόμα έκνομες πρακτικές πλέον θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία παραπέμπεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως ονόματος ή θεσμικού ρόλου, θα λογοδοτήσουν επιτέλους στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες καλούνται να επιτελέσουν δίχως καθυστερήσεις και πρακτικές του παρελθόντος το έργο τους.

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ επί εννιά μήνες δεν έχουν διαπιστώσει τίποτα μεμπτό στη σκανδαλώδη δανειοδότηση των ΜΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1) Το σύστημα «μπάμπουσκα» του κ. Αναστασιάδη, δανειζόταν από τις τράπεζες για να αγοράζει μετοχές μιας εταιρείας που ανήκε στον ίδιο και τους συνεταίρους του. Και αυτό δεν έγινε μία φορά, αλλά τουλάχιστον τρεις. Οι εταιρείες «φαντάσματα» των ιδιοκτητών του Πρώτου Θέματος είναι νόμιμες και προβλεπόμενες πρακτικές σύμφωνα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν αρθρώσει λέξη;

2) Το όργιο δανεισμού των τραπεζών στον Σταύρο Ψυχάρη και το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, το οποίο κατέληξε να γίνει μέχρι και βίλα πολυτελείας στο Πόρτο Χέλι.

Φυσικά από την επιλεκτική μνήμη που έχουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαφεύγουν οι μνημειώδεις παραδοχές που διατυπώθηκαν στις μαρτυρικές καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή και οι οποίες αποτελούν ιστορική δικαίωση των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει ποτέ την γεμάτη οίηση και αλαζονεία κατάθεση του Ψυχάρη, που ένορκα κατέθεσε ότι πήρε 15 εκατ. ευρώ δάνειο, με «ΑΕΡΑ», χωρίς καμία εγγύηση και εξασφάλιση.

Ή ποιος θα ξεχάσει την κατάθεση Αλαφούζου ότι όλα τα κανάλια δεν πληρώνουν δόσεις, ότι αυτά έχουν μεταβληθεί σε γραφεία εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων των ιδιοκτητών τους. Ότι οι μεγαλοεκδότες καθόριζαν ακόμα και τις συνθέσεις των κυβερνητικών σχημάτων. Ότι υπήρχε διαπλοκή επιβεβαιωμένη από έμπειρους εκδότες και καναλάρχες. Ή ότι καλώς η κυβέρνηση θέλει να βάλει τάξη στα τηλεοπτικά πράγματα.

Ή την δήλωση Κουρτάκη ότι ασφαλώς και υπάρχει το τρίγωνο της διαπλοκής, διαπλοκής δηλαδή κομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζικού πυλώνα, το οποίο όμως για να λειτουργεί απρόσκοπτα χρειάζεται και τέταρτο παράγοντα, το δικαστικό σύστημα.

Ακολουθούν αναλυτικά παραρτήματα

α) Ο Κήρυκας Χανίων του κ. Μητσοτάκη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διαπλοκής δεν είναι άλλο από τα δάνεια στην ίδια την οικογένεια Μητσοτάκη για την εφημερίδα «ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων». Η εφημερίδα, της οποίας μέτοχος είναι ο σημερινός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε ένα ακραία επισφαλές δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς τον Απρίλιο του 2005, ύψους 300.000 ευρώ, κατά παράβαση όλων των πιστοληπτικών κανόνων. Από τότε και μέχρι την 1/11/2016 ουδέποτε οχλήθηκε από την τράπεζα και ουδέποτε κατέβαλε τις δόσεις ως όφειλε. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν στρατηγικός κακοπληρωτής εκ πεποιθήσεως, διότι δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Υπό την πίεση της Εξεταστικής Επιτροπής και ενώ το ποσό οφειλής είχε εκτοξευθεί στις 718.000 ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε το Νοέμβριο του 2016 σε ρύθμιση με την τράπεζα, η οποία ωστόσο αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο! Και τούτο, διότι προβλέπει για χρέος 718.000 ευρώ 23 μηνιαίες δόσεις των 3.000 ευρώ (69.000 ευρώ συνολικά) και στον 24ο μήνα, δηλαδή το Νοέμβριο του 2018 την καταβολή της τελευταίας δόσης των 649.000 ευρώ! Δηλαδή επί της ουσίας το σύνολο του δανείου θα εξοφληθεί στο τέλος του χρόνου ρύθμισης, μάλιστα με δικαίωμα του δανειολήπτη για νέα ρύθμιση!

Από τη σκανδαλώδη ρύθμιση, στην οποία εξαναγκάστηκε λόγω της Εξεταστικής Επιτροπής ο στρατηγικός κακοπληρωτής κ. Μητσοτάκης εξάγονται δύο συμπεράσματα:

Πρώτον ότι επί έντεκα ολόκληρα χρόνια δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ αλλά σύμφωνα με τα όσα συνάγονται από τη ρύθμιση balloon, θα έχει τη δυνατότητα το Νοέμβριο του 2018 να καταβάλει το αστρονομικό ποσό των 649.000 ευρώ!

Το δεύτερο ωστόσο συμπέρασμα, πολιτικού χαρακτήρα, είναι ότι η καταβολή των 649.000 ευρώ παραπέμπεται εντέχνως από τον κ. Μητσοτάκη σε βάθος χρόνου, δηλαδή στα τέλη του 2018. Μήπως ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν τρέφει φρούδες ελπίδες πως μέχρι τότε θα έχουν προκηρυχθεί εκλογές, θα έχει καταφέρει να ρίξει την σημερινή κυβέρνηση και εν συνεχεία θα μπορέσει να «ρυθμίσει» ευνοϊκά το χρέος του από θέση ισχύος;

Όπως αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή ωστόσο το εν λόγω δάνειο δεν αποτελούσε το μοναδικό και το μεγαλύτερο του κ. Μητσοτάκη. Τον Φεβρουάριο του 2007 και ενώ η δανειολήπτρια εταιρία είχε διακόψει την εκδοτική της δραστηριότητα ήδη από τον Ιούνιο του 2006, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ενέκρινε στον Κήρυκα Χανίων 12ετές δάνειο 1.300.000 ευρώ για την ανέγερση τετραώροφου κτηρίου στο κέντρο των Χανίων. Αν και θα έπρεπε να εκταμιεύεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο του έργου, μέχρι το 2008 είχε εκταμιευθεί 1.144.000 ευρώ ενώ το έργο είχε προχωρήσει μόλις κατά 30%. Τον Απρίλιο του 2008 η ίδια τράπεζα ενέκρινε και δεύτερο, 25ετές αυτή τη φορά, δάνειο 850.000 ευρώ για την αποπεράτωση του κτηρίου. Ο συνολικός δανεισμός του Κήρυκα Χανίων ανήλθε σε 2.150.000 ευρώ και σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, ποσόν τουλάχιστον 554.000 ευρώ σίγουρα δεν κατευθύνθηκε στην κατασκευή, χωρίς να είναι γνωστό πού πήγε! Στην ίδια έκθεση σημειώνεται με ευκρίνεια πως οι διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης απείχαν της συνήθους τραπεζικής πρακτικής!

β) Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη, όπως προέκυψε από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, ακολούθησε διαφορετικό πλην εξίσου νομικά ελεγχόμενο «μονοπάτι» αναφορικά με τις αλλεπάλληλες δανειοδοτήσεις της.

Ο Όμιλος Πρώτο Θέμα είναι χαρακτηριστική περίπτωση που «ξεκίνησε» και «στήθηκε» με «περίεργα» τραπεζικά δάνεια, παραβιάζοντας τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και το σύνολο των τραπεζικών κανόνων και κυρίως των κανονισμών πιστοδοτήσεων και πίστης.

Παρά το γεγονός ότι στην κατάθεσή του ο κ. Αναστασιάδης θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εμφανιζόμενος ως τηλεδιασκεδαστής στην εκπομπή του και διατεινόμενος πως ο δανεισμός του Πρώτου Θέματος είναι καθ’ όλα νόμιμος, η πραγματικότητα είναι ότι οι αγοροπωλησίες μεταξύ των τριών εταιρειών των ίδιων μετόχων (δηλαδή ο δανεισμός για αγοροπωλησίες μετοχών από τους εαυτούς τους), πιστοποιούν στην προκειμένη περίπτωση ότι επιλέχθηκε το «φαινόμενο» διαδοχικά αναδυόμενων εταιρειών («Μπάμπουσκα»).

Ουσιαστικά, οι ίδιοι μέτοχοι, δημιουργούν 3 εταιρείες, την «Πρώτο Θέμα», «Αναπτυξιακή» και το «Νέο Θέμα», εξαγοράζοντας η μία τις μετοχές της άλλης, με τη λήψη δανείων, τα οποία είναι απλήρωτα. Σήμερα, οι συγκεκριμένοι μέτοχοι, οφείλοντας το συνολικό ποσό των 44 εκ. ευρώ, έχουν και τα χρήματα και τις εταιρείες. Για την πρακτική αυτή ρωτήθηκε πολλές φορές ο κ. Αναστασιάδης όταν εξετάστηκε ενώπιον της Επιτροπής ως μάρτυρας και έδωσε την, πρωτοφανή εξήγηση, ότι επιλέχθηκε η μέθοδος αυτή γιατί ήταν μία μορφή έμμεσης χρηματοδότησης! Πάντως με όρους κοινής λογικής και διαφάνειας, δεν εξήγησε ποτέ κανείς γιατί, μετά την ίδρυση της εταιρίας που εξέδωσε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την επιτυχημένη κυκλοφορία της, ιδρύθηκαν δύο νέες εταιρίες η «Αναπτυξιακή» και το «Νέο Θέμα» που δεν είχαν πραγματική δραστηριότητα και συνακόλουθα χρηματορροές (εισπράξεις), ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνειά εκατομμυρίων που είχαν πάρει από την Τράπεζα Πειραιώς, δεν είχαν συγκεκριμένη έδρα, δεν είχαν εργαζόμενους και υπό γενική έννοια δεν είχαν αυτοτελές εταιρικό και επιχειρηματικό αντικείμενο. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκαν από πολλά μέλη της Επιτροπής ως εταιρίες «φάντασμα».

Η κατάσταση αυτή από μόνη της, δηλαδή ο δανεισμός για αγοραπωλησίες μετοχών εταιρειών από τους ίδιους μετόχους, αποτελεί μία τουλάχιστον ερευνητέα, από κάθε άποψη, πρακτική, διότι πρόκειται για αμφίβολης νομιμότητας χρηματοδότηση. Και παρά το γεγονός ότι οι οικονομικοί δείκτες της εταιρίας ήταν αρνητικοί η δανειοδότηση και η αύξηση των πιστοδοτικών ορίων της εταιρίας συνεχίζονταν.

Μάλιστα, παρότι τη διετία 2010-2011 η επιχείρηση αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα λόγω της επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών και της μείωσης κατά 40 % των εσόδων από την κυκλοφορία της εφημερίδας, η στήριξη της εταιρίας από την τράπεζα συνεχίστηκε με τους ίδιους όρους. Εκείνο που εκπλήσσει είναι το ότι οι δεσμευμένοι λογαριασμοί των Θ. Αναστασιάδη και Α. Καραμήτσου, ύψους 4,5 εκ. ευρώ, που είχαν δοθεί ως ενέχυρο προς εξασφάλιση πληρωμής των δόσεων και τόκων (CashCollateral) ήρθησαν στις 17.1.2009, χωρίς να δοθούν ανάλογης βαρύτητας εξασφαλίσεις.

γ) Τα δάνεια στον Σταύρο Ψυχάρη και τον ΔΟΛ


Σύμφωνα με την ειδική Έκθεση της ΤτΕ, η δανειοδότηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των θυγατρικών εταιριών του Οργανισμού από τις τράπεζες, έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις στα όρια ή και κατά παράβαση του κώδικα πιστοδοτήσεων που οι ίδιες οι τράπεζες έχουν θεσπίσει. Μάλιστα, για την περίπτωση δανεισμού του Ομίλου από την “ALPHA BANK” μετά από έγγραφο του τότε υπουργού Παναγιώτη Νικολούδη, το έτος 2015, προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, έγινε ποινική διερεύνηση της δανειοδότησης του ΔΟΛ και των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου. Η ποινική διερεύνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος δέκα (10) στελεχών της Τράπεζας ‘ALPHA BANK”, ήτοι των Ε.Α. Πετράκη, Μ.Σ.Γιαννόπουλου, Ε. Ι.Αρζινού , Κ.Ρ. Δορκοφίκη, Α.Α. Πιλάβιου, Σ.Α.Ανδρονικάκη, Γ.Κ.Αρώνη, Α.Χ.Θεοδωρίδη. Σ. Φιλάρετου, και Δ.Π.Μαντζούνη, για κακουργηματική απιστία (390ΠΚ) και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Κατόπιν τούτου ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, η οποία έχει ήδη ασκηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Δανεισμός προς τον Όμιλο και τις θυγατρικές εταιρίες, έγινε από τις Τράπεζες: α) Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, β) Τράπεζα Πειραιώς, γ) ALPHA BANK, και δ)EUROBANK. Η συνολική δανειακή οφειλή του ανέρχεται στα 179.000.000 ευρώ. Στις 30-04-2016, η οφειλή της ΔΟΛ Α.Ε., των συνδεδεμένων με την ΔΟΛ εταιριών και του Σταύρου Ψυχάρη προσωπικά προς την “ALPHA BANK”, ανήρχετο στο συνολικό ποσό των 95.500.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα δάνεια εγκρίθηκε προς την προσωπική εταιρία του Σταύρου Ψυχάρη, BRIONTE LTD, ύψους 3.500.000 ευρώ για να φτιάξει πολυτελή κατοικία στο Πόρτο Χέλι!

Από το δάνειο αυτό εκταμιεύθηκε ολόκληρο το ποσό χωρίς να εγγράφεται προσημείωση στο ακίνητο, κάτι που έγινε μόλις πρόσφατα, όμως β΄ προσημείωση, γιατί ήδη είχε ήδη εγγράψει α΄ προσημείωση άλλη τράπεζα για άλλο δάνειο. Για το δάνειο αυτό σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ, δεν έγινε ποτέ τεχνικός έλεγχος και δεν προσκομίστηκαν δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν την εκτέλεση των εργασιών, που αποτελούσαν το αντικείμενο της χρηματοδότησης και ότι αυτό δεν συνάδει με τον κανονισμό Πιστοδοτήσεων. Η ως άνω δανειακή σύμβαση δεν εξελίχθηκε ομαλά, αφού παρατάθηκε επτά φορές, με τελευταία παράταση στις 12.05.2015 και καταβάλλονταν μόνο οι τόκοι.

Επιπλέον, από την Εξεταστική Επιτροπή επιβεβαιώθηκε πως δόθηκαν δάνεια για αγορά μετοχών του ΔΟΛ προσωπικά στον Σταύρο Ψυχάρη, αρχικά για την αγορά του 21% και με διαδοχικά δάνεια μέχρι την απόκτηση του 100% των μετοχών του ΔΟΛ. Και παρά την αδυναμία του οφειλέτη να τηρήσει το πρόγραμμα αποπληρωμής του δανείου, στις 25-5-2010 εγκρίθηκε η μη ρευστοποίηση των καλυμμάτων, ενώ στη συνέχεια έχουμε συνεχείς παρατάσεις της διάρκειας των δανείων, ενώ στις 30-09-2011 έγινε κεφαλαιοποίηση των τόκων μέχρι τον Αύγουστο του έτους 2013. Στις 07-11-2011 δόθηκε νέα παράταση του δανείου κατά τρία έτη και νέα κεφαλαιοποίηση των τόκων, μέχρι τον Μάιο του έτους 2014.

Ενώ εκκρεμούσε η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους του ως άνω δανείου, στις 02-05-2012 χορηγήθηκε νέο δάνειο στο Σταύρο Ψυχάρη, ποσού 14.800.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσει το (υπόλοιπο) 71% των μετοχών της ΔΟΛ . Ως εξασφάλιση δόθηκε εγγύηση του Παναγιώτη Ψυχάρη, μέχρι του ποσού των 15.000.000 ευρώ χωρίς να αναφέρεται σε τι ακριβώς συνίσταται η συγκεκριμένη εγγύηση. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Ψυχάρης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή, είπε ότι η εγγύηση συνίσταται σε «αέρα». Ο δανεισμός του ΔΟΛ από την ALPHA BANK ήταν προβληματικός, κατά μία άποψη σκανδαλώδης και ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δ/ντος Συμβούλου της τράπεζας με ηθικό αυτουργό τον Σταύρο Ψυχάρη.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ, η ΕΤΕ παρείχε διαχρονική στήριξη στον ΔΟΛ με παροχή ρευστότητας, ειδικά την περίοδο της αρνητικής πορείας της εταιρίας, μετά το 2009, ενώ αναγνωρίζονται σχετικές πλημμέλειες, με δεδομένο, ότι η Τράπεζα δεν επεδίωξε τον περιορισμό των ακαλύπτων απαιτήσεών της, καθώς και τη σταδιακή απεμπλοκή από τον Όμιλο, όταν η μητρική ΔΟΛ ΑΕ, απέτυχε να στηρίξει αποτελεσματικά το πλήθος των θυγατρικών.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων του ΔΟΛ, μεταξύ της εταιρίας και τριών εκ των δανειστριών Τραπεζών, (ΑLPHΑ ΒΑΝΚ, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ), Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο (ΚΟΔ) ονομαστικής αξίας 96.817.889 ευρώ. Οι συμβαλλόμενες Τράπεζες ALPHA, ΕΤΕ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ, κάλυψαν τις εκδοθείσες ομολογίες, σε ποσοστό 31% , 47% και 22%, αντίστοιχα. Στην προκειμένη περίπτωση, από την πορεία δανεισμού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των θυγατρικών εταιριών του Οργανισμού, προκύπτει ότι σε πλείστες περιπτώσεις η χρηματοδότηση έγινε κατά παράβαση των κανονισμών πιστοδοτήσεων, που οι ίδιες οι Τράπεζες έχουν θεσπίσει και ισχύουν για όλους τους δανειολήπτες. Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής προτείνει τη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη πληθώρας περιπτώσεων με ποινικό ενδιαφέρον, οπότε η συνέχεια αναμένεται εξόχως ενδιαφέρουσα...

δ) Τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ οφείλουν σήμερα στις τράπεζες 420,4 εκατ. ευρώ, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό που εξυπηρετείται κανονικά. Από αυτά η Νέα Δημοκρατία οφείλει 221,3 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 199,1 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό των πιέσεων αλλά και των εξελίξεων που δρομολόγησε η κυβερνητική πρωτοβουλία για Εξεταστική είναι το γεγονός ότι μία μόλις ημέρα μετά την κατάθεση της πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για πρώτη φορά οι τράπεζες ξεκίνησαν να καταγγέλλουν τα κόκκινα δάνεια των κομμάτων, τα οποία για να εξοφληθούν με τα σημερινά δεδομένα απαιτούνται μερικές εκατοντάδες χρόνια!

Εξίσου ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις των υπευθύνων για τα οικονομικά των κομμάτων, που υπέδειξαν οι σημερινές ηγεσίες τους, δεν δόθηκε καμία απολύτως πειστική απάντηση για το χρόνο και τον τρόπο εξόφλησης των δανείων ύψους 420 εκατ. ευρώ! Εκτός και εάν οι σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων συμμερίζονται την δημόσια κατατεθείσα πρόταση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη για διαγραφή των δανείων. Καλό θα είναι να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό.

Οι πρακτικές που ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον δανεισμό τους με την διπλή και τριπλή εκ των προτέρων εκχώρηση της ίδιας απαίτησης για μελλοντική κρατική χρηματοδότηση, μάλιστα με παροχή έγγραφων διαβεβαιώσεων σε διαφορετικές τράπεζες για τη διασφάλιση αλλεπάλληλων δανείων, θα απασχολήσει πλέον την τακτική Δικαιοσύνη, αφού εντοπίζονται δεκάδες κακουργηματικές πράξεις.

Όσον αφορά στις ευθύνες της ηγεσίας αλλά και πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το «πάρτι» με τα θαλασσοδάνεια, μέχρι στιγμής παραμένουν πολιτικές, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να αποκλείσει η δικαστική διερεύνηση να εντοπίσει στην πορεία και τυχόν ποινικές ευθύνες ακόμα και σε ανώτατο επίπεδο.

Εξάλλου, για τη δανειοδότηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγινε Εισαγγελική έρευνα και συντάχθηκε το γνωστό Πόρισμα του Εισαγγελέα Καλούδη, στο οποίο περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των δύο πολιτικών κομμάτων, που κατάφερναν να αιτούνται και να λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες με μοναδική εγγύηση την εκχώρηση των μελλοντικών τους χρηματοδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το πόρισμα Καλούδη αποτελεί αναμφισβήτητα ισχυρή βάση προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν από τις τράπεζες (Attica Bank, Eurobank, Marfin, Τράπεζα Πειραιώς) προς τα πολιτικά αυτά κόμματα.

Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της, προτείνεται η ανάσυρση της δικογραφίας Καλούδη από το αρχείο και η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας από το σημείο που βρισκόταν τον Απρίλιο του 2013, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ δημοσιεύθηκε ο Ν. 4146/2013, που αποτέλεσε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των κομμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 78 του εν λόγω νόμου απαλλάσσονταν των ευθυνών τους όσοι τραπεζικοί υπέγραψαν τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν παράνομα την περίοδο 2000 – 2011, βάζοντας έτσι στο συρτάρι το πόρισμα του Εισαγγελέα Καλούδη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΠΗΓΕΣ 04 Νοε 2025 | 18:25

Κατάθεση Τσιάρα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σχέδιο και διαφάνεια" βλέπει η κυβέρνηση, "τα έκανε σαλάτα" λέει η αντιπολίτευση

"Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτη φορά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει σε τροχιά διαφάνειας, αξιοπιστίας και θεσμικής ανασυγκρότησης", αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 04 Νοε 2025 | 14:52

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οι αριθμοί που βρήκα ξεπερνούσαν κάθε όριο" κατέθεσε ο Τσιάρας - Τι είπε για τον Σαλάτα

"Ο έλεγχος που έγινε κατέδειξε χιλιάδες δικαιούχους με παράνομα πλαστά πιστοποιητικά" κατέθεσε στην Εξεταστική ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

“ΚΡΟΥΕΤΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΥΡΕΣ" 03 Νοε 2025 | 18:54

Σκέρτσος: Ανοιχτός στο να κληθεί στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"

"Κρούετε ανοικτές θύρες, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, κάνοντας λόγο για παρανόηση των δηλώσεών του που σκοπίμως αναπαράγονται και ανακυκλώνονται

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 03 Νοε 2025 | 15:56

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ουδέποτε άσκησα πίεση για έκνομες πράξεις", κατέθεσε ο πρώην γ. γ. του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

"Για τις επισυνδέσεις, που αναφέρεται το όνομά μου είμαι σίγουρος ότι θα ερωτηθώ και θα τα συζητήσουμε στη συνέχεια" είπε ο κ. Στρατάκος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΠΗΓΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική: Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ-Cognitera-Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι "από την κατάθεση προκύπτει ότι οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ - Cognitera - Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 30 Οκτ 2025 | 17:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η διοίκηση Μπαμπασίδη κωλυσιεργούσε", κατέθεσε ο CEO της Cognitera SA

Ο Σπυρίδων Καραμπλιάνης, διευθύνων σύμβουλος της Cognitera SA, άφησε αιχμές σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκου Μπαμπασίδη, για τις επίμαχες πληρωμές του 2022 και του 2023

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ 29 Οκτ 2025 | 16:26

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν χωράγανε τα ζώα στις εκτάσεις", κατέθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Neuropublic

Η διευθύνουσα σύμβουλος της "Neuropublic ΑΕ", Ρόζα Γαργαλάκου, κατέθεσε στην Εξεταστική ότι "συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στην Κογκνιτέρα, τη ΓΑΙΑ Επιχειρείν και τη Neuropublic δεν υπάρχουν"

ΒΟΥΛΗ 29 Οκτ 2025 | 16:25

Γεωργιάδης: Δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία η άποψη που εξέφρασε ο Δρυμιώτης για τους Αριστερούς

"Ο κ. Δρυμιώτης δεν είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας Έλληνας πολίτης, έχει όποια άποψη θέλει. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία", σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Οκτ 2025 | 18:17
ΤΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ 27 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ομοβροντία" της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Καϊμακάμη - "Παραδοχή ενοχής της κυβέρνησης"

Ο κ. Καϊμακάμης επικαλείται προσωπικούς λόγους, ωστόσο η απόφασή του έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 15:13

"Δεν έχουμε χρήματα για να ζήσουμε": Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε "Αυγή" και "Κόκκινο"

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Οκτ 2025 | 18:49

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βόμβες" από Τυχεροπούλου - Φοβόμουν τον "Φραπέ", πήρε στο σπίτι μου και μίλησε με τα παιδιά μου

"Έχω στείλει μέιλ με τις δεσμεύσεις για τα κτηνοτροφικά και μέσα σε αυτές είναι το ΑΦΜ του κ. Ξυλούρη. Τώρα, πώς από τις δεσμεύσεις βρέθηκε να πληρώνεται..."

ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ 23 Οκτ 2025 | 18:43

Πηγές ΝΔ για την κατάθεση Τυχεροπούλου: "Χωρίς στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις"

"Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάθεσή της προκάλεσε περισσότερα ερωτήματα από όσα έλυσε", αναφέρουν πηγές

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 15:32

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος για Αυγενάκη οι καταγγελίες Τυχεροπούλου - Την πίεζαν να πληρώσει παρανόμως τον "Φραπέ"

Η κατάθεση της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΥΜΑΤΑ 22 Οκτ 2025 | 18:06

Πιτσιλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος 2025 θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα 1,1 δισ. ευρώ

Οι έλεγχοι στη Κρήτη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ολοκληρωθεί, τόνισε στην Εξεταστική Επιτροπή ο Γιώργος Πιτσιλής

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Οκτ 2025 | 12:45

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οχι" της αντιπολίτευσης στο αίτημα της ΝΔ για τεχνικούς ελέγχους από την ΑΑΔΕ στον οργανισμό

"Δεν μπορεί ελεγκτής και ελεγχόμενος να είναι το ίδιο πρόσωπο", υποστηρίζει η αντιπολίτευση

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 19:50

Φάμελλος για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αντισυνταγματική και ντροπιαστική η τροπολογία - Ρεντίκολο η κυβέρνηση"

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές διαμαρτυρίες

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 17:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Υποστελέχωση" του Οργανισμού κατήγγειλε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων

Στην Ελλάδα έχουμε έναν ελεγκτή για 1.268 αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στη Γαλλία έναν προς 141 εκμεταλλεύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

15 Οκτ 2025 | 20:50

Πηγές ΝΔ: "Με εντολή Τυχεροπούλου πληρώθηκαν 6.000 δεσμευμένα ΑΦΜ, μεταξύ αυτών και του 'Φραπέ'", είπε η Στ. Κουρέντζα

Η διευθύντρια Τεχνικών Ελέγχων Σταυρούλα Κουρμέντζα άφησε σοβαρές αιχμές κατά της πρώην διευθύντριας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, Π. Τυχεροπούλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 15 Οκτ 2025 | 17:18

Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική: "Υπάρχουν ευρήματα που επιβεβαιώνουν αστοχίες και πράγματα που δεν έχουν γίνει"

"Πρέπει να ξαναειδωθούν οι πιστοποιήσεις των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων" τόνισε, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο νυν αντιπρόεδρος του οργανισμού, Γ. Ζαλίδης

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 14 Οκτ 2025 | 19:51

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Ζερβού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η σιωπή του είναι παραδοχή ενοχής"

"Η σιωπή του κ. Ζερβού είναι παραδοχή ενοχής. Δεν πρόκειται να δραπετεύσει από την οφειλόμενη στην κοινωνία και στους έντιμους αγρότες λογοδοσία", ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 14 Οκτ 2025 | 18:52

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ζερβός - Διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση

Κληθείς από τη Μιλένα Αποστολάκη να σχολιάσει συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Ζερβός είπε ότι "Δεν έχω λάβει αυτούς τους διαλόγους. Δεν τους γνωρίζω"

ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 16:57

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Καμία πολιτική παρέμβαση δεν είχα στα 6 χρόνια θητείας μου", κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Καπρέλης

"Στον διάδοχό μου τον κ. Βάρρα, το 2019, παρέδωσα και το πόρισμα με τους ελέγχους αναφέροντάς του ότι φαίνεται να είναι λίγο τσιμπημένα και να προχωρήσει σε περαιτέρω έλεγχους" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Θανάσης Καπρέλης

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ 10 Οκτ 2025 | 15:42

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αίτημα αναβολής της εξέτασής της κατέθεσε η Παρασκευη Τυχεροπούλου

"Το αμέσως επόμενο διάστημα, υποχρεούμαι να παρίσταμαι ως μάρτυρας σε τρεις δίκες" αναφέρει η Παρασκευή Τυχεροπούλου στο αίτημά της για αναβολή

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 19:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου κυκλώματα παρανομίας" κατέθεσε η Ρέππα

Η Αθανασία Ρέππα, διευθύντρια τεχνικών ελέγχων Οργανισμού, υπεύθυνη για την κατανομή εθνικού αποθέματος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι "παντού υπάρχουν λίγες παραβατικές συμπεριφορές με δόλο, μένει να αποδειχθούν"

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων