Follow us

Στη Δικαιοσύνη ο Νίκος Παπαθανάσης κατά του Κώστα Βαξεβάνη: Για τη "συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία"

Στη Δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευμα στο Documento προσφεύγει ο Νίκος Παπαθανάσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παπαθανάσης - Documento

Μαίνεται η κόντρα Παπαθανάση - Κώστα Βαξεβάνη - Documento και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας, το οποίο και εμφανίζει τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να του έχει γίνει χαριστικό κούρεμα σε δάνειο.

Ο κ. Παπαθανάσης γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter την απόφασή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:

"Για την συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος μου και την βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς μου από τον κ. Βαξεβάνη δηλώνω ότι τον λόγο πλέον θα τον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη".

"Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα – Ψευδές είναι το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά ταμεία"

"Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η αθλιότητα του Documento και υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να χτίσει ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα, χρησιμοποιεί στοιχεία που αφορούν στην μεταβίβαση ακινήτου ενός γονέα στα τρία του παιδιά πριν από δεκατρία χρόνια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Παπαθανάσης και συνεχίζει:

"Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά.

Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια.

Ουδέποτε έχω καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψευδές είναι επίσης το ότι οφείλω σε ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο.

Τέλος, να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη αγωγή, ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά".

Διαβάστε Επίσης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κάνει λόγο για "ξεχασιάρη" υπουργό αλλά και δόλιο κακοπληρωτή.

"Ο κ. Παπαθανάσης εκτός από δόλιος κακοπληρωτής είναι και "ξεχασιάρης".

Αφού χρωστούσε 1,8 εκ. ευρώ, έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει και έχασε το δικαστήριο για καταδολίευση δανειστών, χθες είπε ότι τάχα δεν θυμάται σε τι συμβιβασμό ήρθε με την τράπεζα.

Μήπως σήμερα θυμάται να μας ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento, σύμφωνα με το οποίο πέτυχε κούρεμα 96% για χρέη 2 εκατ. και πλήρωσε μόλις 50.000 ευρώ; Θα δώσει το διακανονισμό του στη δημοσιότητα;

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κουρεύει τα χρέη των βουλευτών της και επιτρέπει να βγαίνουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες αδύναμων δανειοληπτών ακόμη και μέσω άλλων βουλευτών της όπως ο κ. Καππάτος, που εκπροσωπούν τράπεζες και funds.

Η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης, οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες.

Θα συνεχίσουν να βάζουν σε επίπονες περιπέτειες και να κρατούν σε αγωνία τα ευάλωτα νοικοκυριά;

Θα κρατήσουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια τον υπουργό κ. Παπαθανάση που φαίνεται πως πλήρωσε μόνο 50.000 για να κουρέψει οφειλή ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ;

Στο πλευρό του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ξεκάθαρα στο πλευρό του Νίκου Παπαθανάση τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως προς την υπόθεση του δημοσιεύματος.

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ανάρτηση στο Twitter, στην οποία παρέθεσε στοιχεία για την υπόθεση του "κουρέματος" δανείου στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων ανέφερε ότι "ψευδώς γράφτηκε ότι του έγινε κούρεμα -97% σε δάνειο 1,8 εκ στο οποίο ήταν εγγυητής", ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά στο δάνειο.

"Τα πραγματικά περιστατικά. Το δάνειο το πήρε εταιρία, εξυπηρετείτο κανονικά για χρόνια, ο Νίκος ήταν και παραμένει συνεγγυητής μαζί με πολλούς άλλους και με πολλά ακίνητα υποθηκευμένα. Ο συμβιβασμός αφορά μόνον στην μεταβίβαση του μισού ενός διαμερίσματος αντικειμενικής αξίας 180.000€ – 90.000€ στο οποίο είχε 1η υποθήκη άλλη Τράπεζα αυτή που έδωσε το Στεγαστικό", ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ... ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ 25 Μαϊ 2023 | 18:21

Χαμένοι στη... μετάφραση: Τι απάντησε ο Μητσοτάκης στην Αμανπούρ, τι κατάλαβε ο Βαξεβάνης και τι έγινε στο Twitter

Μια απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN προκάλεσε σύγχυση σε ορισμένους: Τελικά τι συνέβη;

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 14 Μαϊ 2023 | 14:52

Κόντρα Βαξεβάνη-ΠΑΣΟΚ: "Ανήσυχος ο Ανδρουλάκης με όσα έγραψαν οι κοριοί" - "Χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη"

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε σε ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, μετά τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις υποκλοπές σε συνέντευξη στη Νατάσα Γιάμαλη

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Μαϊ 2023 | 23:55

Εκλογές 2023- Δεξιά σύμπραξη από Εμφιετζόγλου, Μπογδάνο, Βόβολη - Το όνομα του νέου κόμματος "Πατριωτικός Συνασπισμός"

Στόχος του κόμματος που δημιουργήθηκε από 9 άλλα "να προασπίσουμε τα εθνικά μας θέματα, να βοηθήσουμε τις νέες μητέρες να κάνουν παιδάκια και να μη γεμίσουμε λαθρομετανάστες".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Μαϊ 2023 | 23:06

Εκλογές 2023 - Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε το πρόγραμμά του από το σάιτ - Για ποιο λόγο αποσύρθηκε;

"Για ποιον λόγο αποσύρθηκε το πρόγραμμα; Μήπως γιατί πλέον δεν ισχύουν όσα υπόσχονταν πριν από λίγους μόλις μήνες;" αναρωτιέται ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης

31 Μαϊ 2023 | 22:37

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Καστανίδης δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν στην Πολίχνη τοπικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Χάρης Καστανίδης.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΓΙΩΡΓΗ ΒΑΡΛΑΜΟΥ» 31 Μαϊ 2023 | 21:55

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το πρωί αποτρέψαμε 10 πλειστηριασμούς - Είναι μια πολύ παραγωγική μέρα

Ο πολιτισμός είναι στοιχείο όλης της εργατικής λαϊκής πάλης, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

ΤΙ ΕΙΠΕ 31 Μαϊ 2023 | 21:29

Στον Θέρισο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μαντινάδα με νόημα για τις εκλογές - "Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω..." [Εικόνες - Βίντεο]

"Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 31 Μαϊ 2023 | 20:41

Πορτοσάλτε: "Ο Τσίπρας δεν έρχεται σε εμένα για συνέντευξη, φοβάται"- Το ερώτημα που του υπέβαλε

Ο Άρης Πορτοσάλτε ανέφερε μάλιστα ότι "ο Τσίπρας προσέβαλε τους πολίτες".

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 31 Μαϊ 2023 | 20:29

Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι τρεις γάμοι, τα πέντε παιδιά και η μάχη με τα κιλά - Η επική ατάκα στον διαιτολόγο του

Με τις τρεις γυναίκες της ζωής του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέκτησε 5 παιδιά: την Αριάδνη Παγκάλου - Λυμπέρη, τον Λύσανδρο Πάγκαλο - Καυταντζόγλου και τους Ανδρέα, Θεόδωρο και Γεωργία Παγκάλου - Χριστοφάκη

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31 Μαϊ 2023 | 20:26

Νίκος Ανδρουλάκης: Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη - Δεν θα μας κάμψουν τα fake news της Ν.Δ.

Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου απευθύνθηκε, όπως είπε, στους δημοκράτες και προοδευτικούς Έλληνες

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 31 Μαϊ 2023 | 20:23

Αλέξης Τσίπρας: "Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όρθιοι"

"Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι "εμείς όχι μόνο θα την δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε"

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ 31 Μαϊ 2023 | 19:39

Πάγκαλος: "Έζησα μαζί του πράγματα που ούτε σε δύο ζωές δεν μπορείς να ζήσεις", λέει η η πρώην διευθύντρια του γραφείου του

"Ως άνθρωπος ήταν πολύ σκληρός, αλλά είχε ευαισθησίες" - Συγκινημένη η πρώην διευθύντρια του γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 31 Μαϊ 2023 | 19:30

ΝΔ για Μάντζο-ΠΑΣΟΚ: "Επικίνδυνη άγνοια και προχειρότητα από κόμμα που θέλει να παριστάνει τη "σοβαρή" αντιπολίτευση"

"Επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών" απαντάει η ΝΔ στον κ. Μάντζο.