Στην Αθήνα αύριο ο Σίσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα το τριήμερο από 10 -12 Νοεμβρίου λόγω της επίσημης επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το τριήμερο από 10 έως και 12 Νοεμβρίου, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην Αθήνα αύριο ο Σίσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου

Δένδιας: Κρίσιμη πτυχή των σχέσεων ΕΕ-αραβικού κόσμου, η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο

Την πεποίθηση πως η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στις θεμελιώδεις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ είναι κρίσιμη πτυχή και το σταθερό πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν αναπτυχθεί οι σχέσεις ΕΕ και αραβικού κόσμου σήμερα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στην 5η Ευρω-Αραβική Σύνοδο.

Μιλώντας στις εργασίες της διήμερης συνόδου, που πραγματοποιείται ψηφιακά, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε εισαγωγικά στους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς Ευρώπης και αραβικού κόσμου. Συνέχισε πως σήμερα οι κοινωνίες, οι πολιτισμοί και οι οικονομίες της Ευρώπης και του αραβικού κόσμου είναι αλληλένδετοι και ότι αυτό έχει επιτρέψει να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι ισχυροί διμερείς δεσμοί και να έχει αυξηθεί περαιτέρω η συνεργασία τους, βάσει αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε πως εν μέσω των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας, η πολυμέρεια αποτελεί βασική παράμετρο για την εδραίωση της διεθνούς τάξης βάσει κανόνων και την πρόληψη των περιφερειακών εντάσεων. Ως χώρα της οποίας η εξωτερική πολιτική είναι αγκυροβολημένη στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ /Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ελλάδα ανέκαθεν τόνιζε την ανάγκη συμπεριφοράς μεταξύ των περιφερειακών παραγόντων στη βάση αρχών, σημείωσε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Δένδιας προσδιόρισε με σαφήνεια πως στόχος της χώρας μας είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας για όλες τις χώρες και τους λαούς στην κοινή μας γειτονιά. Για το σκοπό αυτό, διαμήνυσε, η Ελλάδα καταδεικνύει συνεχώς τη δέσμευσή της να δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας και εταιρικής σχέσης με όλες τις χώρες της περιοχής.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ασφάλεια των εταίρων μας είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της δικής μας ασφάλειας" αποκρυστάλλωσε περαιτέρω και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα την ανάγκη σε όλους τους περιφερειακούς εταίρους να εργαστούν για μια κοινή κατανόηση των σημερινών προκλήσεων, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπισή τους.

1

Εστιάζοντας στις σημερινές προκλήσεις μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου, σκιαγράφησε πως είναι κοινές και όχι πάντα παραδοσιακές. Ενδεικτικά ανέφερε τη διεθνή τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό, το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών, τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των συνόρων και την ασφάλεια στη θάλασσα, την ανάγκη διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την έλλειψη πόρων.

Στο σημείο αυτό, επισήμανε πως τόσο η ΕΕ όσο και ο αραβικός κόσμος κατανοούν ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν προϋποθέσεις για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

Από την πλευρά της ΕΕ, διευκρίνισε, αυτό αντικατοπτρίζεται σαφώς στην παγκόσμια στρατηγική της, η οποία στοχεύει να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της ευρύτερης γειτονίας της, μέσω της ενίσχυσης των εταίρων της και προσδιόρισε πως στόχος είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση απέναντι στις συγκρούσεις και τις κρίσεις, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης προειδοποίησης και της αντίδρασης σε κρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στο δίκτυο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας που έχουν αναπτύξει η Ελλάδα και η Κύπρος με πολλές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση την περιφερειακή σταθερότητα και του τομείς της οικονομίας και της ενέργειας. Αυτά τα τριμερή σχήματα συμβάλλουν σημαντικά στην περιφερειακή σταθερότητα εν μέσω συνεχών προκλητικών ενεργειών από ορισμένους δρώντες που επιθυμούν να επιβάλουν μονομερώς και με τη βία την ατζέντα τους στην περιοχή μας, επισήμανε επιπλέον ο κ. Δένδιας προτάσσοντας την πρόληψη από την ανάγκη αντιμετώπισης μιας κρίσης.

"Έχουμε δει πολλές φορές τις τραγικές συνέπειες που προκύπτουν όταν αποτυγχάνουμε να αποτρέψουμε τις κρίσεις" συμπλήρωσε και ανέφερε ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Κυπριακό. Μετά από 46 χρόνια και παρά μια σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ακούραστων προσπαθειών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η τουρκική κατοχή σχεδόν του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται, σημείωσε και προσέθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τις κρίσεις στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.

"Αυτές οι συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην τραγική απώλεια αμέτρητων ζωών και διαιωνίζουν τη δυστυχία των πληθυσμών που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επίλυση αυτών των συγκρούσεων, είναι ακόμη ανοιχτές. Ως αποτέλεσμα, έχουν προκαλέσει άλλες μεγάλες προκλήσεις, όπως τα αντίστοιχα κύματα μετανάστευσης και την άνοδο του εξτρεμισμού" επισήμανε. Στο σημείο αυτό έσπευσε να αντιτάξει πως απαιτείται επαγρύπνηση, αυξημένος συντονισμός και ετοιμότητα για λήψη γενναίων και έγκαιρων αποφάσεων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΕ, προτρέποντας πως πρέπει να εστιάσει τις πολιτικές της στην πρόληψη των κρίσεων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των ριζικών αιτίων όπου είναι δυνατόν. Η ΕΕ φιλοδοξεί να είναι ένας αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας, μέσω των αποστολών της, αλλά και μέσω μιας ευρείας ποικιλίας εργαλείων πολιτικής και χρηματοοικονομικών μέσων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου εύρους προκλήσεων, σημείωσε.

Περαιτέρω, χαρακτήρισε ως ουσιαστικής σημασίας την "ιδιοκτησία", "τον σεβασμό της κυριαρχίας", "την απόρριψη της εξωτερικής επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις", "τις ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις", αλλά και την προώθηση της κοινής κατανόησης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της μισαλλοδοξίας. Έσπευσε να υπογραμμίσει πως αυτά πρέπει πάντα να συμβαδίζουν με τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περαιώνοντας τον χαιρετισμό του στην ευρω-αραβική σύνοδο, ο κ. Δένδιας ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου. Επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μοναδική θέση να συνδυάσει τα 40 χρόνια συμμετοχής της στην ΕΕ με μια βαθιά γνώση των φιλοδοξιών των λαών των αραβικών χωρών και σημείωσε πως, διατηρώντας στενές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, η Ελλάδα ήταν και είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων σε υπάρχοντα προβλήματα ή διαμάχες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ 23 Νοε 2020 | 14:07

Στον ανακριτή ο 27χρονος τζιχαντιστής - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί [εικόνες]

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε από τον ανακριτή ο 27χρονος από την Συρία που έχει παραδεχθεί πως ήταν μαχητής του ISIS.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 Νοε 2020 | 14:42

Κορονοϊός-Σύψας: Αν δεν είχαμε lockdown τα κρούσματα θα έφταναν καθημερινά τις 6.000

Αν δεν υπήρχε το lockdown θα είχαμε 5.000 με 6.000 κρούσματα κορονοϊού καθημερινά, υποστήριξε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ 20 Νοε 2020 | 08:02

Ξεκινούν και πάλι από σήμερα Παρασκευή τα δρομολόγια του τραμ από και προς το Σύνταγμα

Η επανέναρξη των δρομολογίων του τραμ από και προς το Σύνταγμα εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση.

19 Νοε 2020 | 18:38

Αυτός είναι ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα: Ομολόγησε πως δολοφονούσε κόσμο στο όνομα του ISIS [Βίντεο]

Ο 27χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διέμενε στη Δομή του Ελαιώνα

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ 19 Νοε 2020 | 18:04

Κορονοϊός: Σοκ στην Αθήνα με διασωληνωμένο 27χρονο χωρίς υποκείμενα νοσήματα - Διασωληνώθηκε και άλλος 27χρονος

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τους δύο 27χρονους που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό

Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΟΣ 19 Νοε 2020 | 15:38
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ 18 Νοε 2020 | 19:43

Μητσοτάκης για ΗΑΕ:" Στρατηγική συμμαχία στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική"

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Sheikh Zayed Grand Mosque και στο Κέντρο Hedaya

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 18 Νοε 2020 | 09:29

Πολυτεχνείο: Καταγγελίες για αστυνομική βία σε Πετράλωνα, Σεπόλια, Εξάρχεια - Μπαράζ προσαγωγών

Επεισόδια με πρόστιμα, συλλήψεις και προσαγωγές σημειώθηκαν χθες, στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ 18 Νοε 2020 | 07:49

Δεύτερη ημέρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον πρωθυπουργό - Οι συναντήσεις και η ατζέντα

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Άμπου Ντάμπι έφθασε αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 17 Νοε 2020 | 19:45

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης: Διεύρυνση συμμαχιών με τον Αραβικό κόσμο

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 17 Νοε 2020 | 12:29

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ποιοι τον συνοδεύουν - Τι θα συζητήσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τρίτης θα μεταβεί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Άμπου Ντάμπι.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ 17 Νοε 2020 | 10:29

Πολυτεχνείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι και ποιοι σταθμοί μετρό έχουν κλείσει

Ποιες οδικές αρτηρίες της Αθήνας και ποιοι σταθμοί μετρό έχουν κλείσει.

Η ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ 16 Νοε 2020 | 19:00

Μαγιορκίνης: Αν η Αττική είχε το επιδημικό φορτίο Θεσσαλονίκης θα είχε καθημερινά 2.200 κρούσματα

Το επιδημικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι πενταπλάσιο σε σχέση με την Αττική, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.