Στην Επιτροπή Θεσμών συζητείται ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου

H Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάζει για το διορισμό της Βασιλικής Θάνου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

stin-epitropi-thesmwn-suziteitai-o-diorismos-tis-basilikis-thanou
SHARE THIS
0
SHARES

H Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να διατυπώσει γνώμη στην πρόταση της κυβέρνησης για το διορισμό της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στην Επιτροπή Θεσμών έχει προγραμματιστεί και η ακρόαση των Νίκου Ζευγώλη, Παναγιώτη Φώτη, Ιωάννη Παύλοβιτς και Ιωάννη Στεφάτου, πρόσωπα που προτείνονται για τις θέσεις των εισηγητών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Στην ακρόαση παρίσταται και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ζήτημα για την κυβερνητική πρόταση διορισμού της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έχει θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αποστείλει επιστολή προς την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, Μαγκρέιτε Βέστεϊγιερ. Την επιστολή κοινοποίησε και στον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Θεσμών αναφέρεται, επίσης, και συζήτηση της έκθεσης πεπραγμένων του έτους 2017 του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ακρόαση του προέδρου, Αθανασίου Κουτρουμάνου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook