Στην Κίνα ο Σαμαράς,προσκεκλημένος του κινέζου πρωθυπουργού

Στην Κίνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang ,ταξιδεύει την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

stin-kina-o-samarasproskeklimenos-tou-kinezou-prwthupourgou
SHARE THIS
0
SHARES

Στην Κίνα ως επίσημος προσκεκλημένος του κινέζου πρωθυπουργού  Li Keqiang ,ταξιδεύει την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του Δ.Σ της Cosco κ. Xu Lirong, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής της Κίνας κ. Wu Hailong καθώς και με ανωτάτους αξιωματούχους του ΚΚ Κίνας.

Οι δυο άνδρες είχαν συνεργαστεί στενά επί πρωθυπουργίας Σαμαρά για την επένδυση της Cosco στο Λιμάνι και ο κινέζος πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί τον Ιούνιο του 2014 την Ελλάδα επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας. Κατά την επίσκεψή του τότε είχαν βρεθεί μαζί από την Ακρόπολη μέχρι τις εγκαταστάσεις του λιμανιού στον Πειραιά και είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας των δυο χωρών. 

Η πρόσκληση ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού ,και μάλιστα μιας μεγάλης χώρας όπως η Κίνα, σε έναν πρώην πρωθυπουργό δεν είναι συνήθης και εκτός από προσωπική τιμή στον Α.Σαμαρά δείχνει και τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες.     

Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην πόλη Kubuqi στην περιοχή της Κινεζικής Μογγολίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook