Follow us

Στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική για λίστες Πέτσα και δημοσκοπήσεις [live]

Η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεται στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει σε λίγη ώρα η συζήτηση της πρότασης του προέδρου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τη διερεύνηση της "επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος".

"Η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, και ήδη ακόμη και σήμερα, χωρίς σταματημό σχεδιάζει και εκτελεί μια στρατηγική ποδηγέτησης του Τύπου, βάσει της οποίας παχυλά πακέτα χρηματοδότησης και κρατικής διαφήμισης χρησιμοποιούνται ως όπλο κατά των αντιπολιτευτικών δημοσιογραφικών φωνών και ως επιβράβευση για τις φίλιες προς την κυβέρνηση ή τις βολικά σιωπηλές δημοσιογραφικές πένες", ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρότασή του και έκανε λόγο για πολιτική αξιοποίηση της πανδημίας για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Ακριβώς αυτήν την καταγγελία αναμένεται να διατυπώσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ανέβουν στο βήμα για να αναλύσουν και να αιτιολογήσουν την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με την πρότασή της, έχει ζητήσει εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει "όλες τις περιπτώσεις ανάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που πραγματοποιήθηκαν κατ' επίκληση της υλοποίησης εκστρατείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και της συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι αρχές της διαφάνειας και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και συγκεκριμένα η "Λίστα Πέτσα Νο1", η "Λίστα Πέτσα Νο2", η καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό, καθώς και η παραπάνω αναφερθείσα ανάθεση στην ENTERPRISE GREECE". Επίσης, έχει ζητήσει να διερευνηθεί "κάθε σπατάλη δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση προς τη δημοσκοπική εταιρεία "Opinion Poll", που διενεργεί δημοσκοπήσεις πέραν κάθε δεοντολογίας με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της κυβέρνησης και τη χειραγώγηση των πολιτών, καθώς και η τυχόν ύπαρξη άλλων δημοσκοπικών εταιρειών, των οποίων οι ιδιοκτήτες διατηρούν παράλληλη δραστηριότητα μέσω της οποίας άμεσα ή έμμεσα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατατεθεί με βάση το άρθρο 68 του Συντάγματος, που ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση τουλάχιστον δέκα βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας.

Διαβάστε Επίσης

Κίνημα Αλλαγής: Όλα στο φως

Υπό τον τίτλο "όλα στο φως" από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε χθες Πέμπτη 11.11.2021, με αντικείμενο συζήτησης την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής, που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, και αποφάσισε:

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά και διαχρονικά προσηλωμένο στη γραμμή της πλήρους διαλεύκανσης όλων των υποθέσεων για τις οποίες ζητείται διερεύνηση.

Διαφάνεια για τους πάντες και τα πάντα, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, όπως έχει πράξει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις ως σήμερα.

Επιπλέον, το Κίνημα Αλλαγής, όπως είχαμε δηλώσει, θα υπερψήφιζε την πρόταση που είχε προαναγγείλει ότι θα κατέθετε η Νέα Δημοκρατία για την επέκταση της χρονικής περιόδου διερεύνησης του αντικειμένου της επιτροπής.

Όλα στο φως!".

Πηγές ΝΔ: Απομονωμένος και εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του ο ΣΥΡΙΖΑ

Το αίτημα της χρονικής διερεύνησης του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής από το 2015 που έθεσε η ΝΔ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης και η απόρριψή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάστηκε από πηγές της πλειοψηφίας, που ανέφεραν:

"Απομονωμένος και εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με την άρνησή του να διευρυνθεί χρονικά ο έλεγχος χρηματοδότησης στα Μέσα και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων σε μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο, όπως είχε προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής και ουσιαστικά αποδέχθηκαν σήμερα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την πρόταση του κ. Μητσοτάκη- που είχε τότε δεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε- επανέφερε με παρέμβασή του επί της διαδικασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης στη συζήτηση "για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος".

Η τυφλή άρνηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ριχθεί άπλετο φως στη διακυβέρνηση της δικής του περιόδου δημιουργεί ερωτηματικά που ζητούν απαντήσεις. Τι έχει να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τολμά τον έλεγχο; Τι φοβάται και αρνείται την έρευνα;"

Κατρούγκαλος: Προφανής σκοπιμότητα χειραγώγησης των ΜΜΕ

Υπήρξε προφανής πολιτική σκοπιμότητα ενίσχυσης εκείνων των σταθμών που κατά τη συνείδηση της κυβέρνησης μπορούσαν να χειραγωγηθούν, όπως σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ανέβηκε ως πρώτος ομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Ολομέλειας για να αιτιολογήσει την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Για αντίστοιχη επιχείρηση χειραγώγησης, της κοινής γνώμης, μίλησε και για το δεύτερο σκέλος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την εταιρεία Opinion.

"Δεν υπάρχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία η υπόθεση της λίστας Πέτσα-Μητσοτάκη. Πήραν χρήματα μέσα που έκλεισαν ή που δεν υπάρχουν", είπε ο κ. Κατρούγκαλος και ανέφερε ενδεικτικά ότι ο ραδιοσταθμός Βήμα FM χρηματοδοτήθηκε, αν και δεν είχε πρόγραμμα. "Συνολικά 239 ιστότοποι έλαβαν χρήματα ενώ δεν περιλαμβάνονταν στο μητρώο on line των ΜΜΕ που έχει συσταθεί ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, για να υπάρχει διαφάνεια ως προς τη δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών των μέσων. Υπήρχαν περιπτώσεις πρωτοφανούς φαιδρότητας. Χρηματοδοτήθηκε το site Εν Λευκώ, που είναι ιστότοπος καταστήματος λευκών ειδών, γιατί παρεξηγήθηκε ως ιστότοπος του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ", τόνισε ο βουλευτής και μίλησε για τη χρηματοδότηση δύο σελίδων του κ. Μένιου Φουρθιώτη, οι οποίες "δεν είχαν καν ενημέρωση" την ίδια ώρα που δεν χρηματοδοτήθηκε καθόλου, όπως είπε, το site του κ. Σεραφείμ Κοτρώτσου. "Χτυπητή περίπτωση παρόμοιας αναντιστοιχίας χρηματοδότησης με βάση την εμβέλεια του μέσου είναι η Εφημερίδα των Συντακτών που έλαβε 30.000 για την έντυπη μορφή της και μόλις 10.000 ευρώ για ιστοσελίδα της, ενώ μια άλλη ιδιαίτερα φιλική εφημερίδα προς την κυβέρνηση που είχε ιστότοπο, ο Φιλελεύθερος, έλαβε 60.000 για την εφημερίδα και 120.000 ευρώ για την ιστοσελίδα", επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι ο Φιλελεύθερος έκλεισε μετά από αυτήν τη χρηματοδότηση, για να καταδείξει ότι η χρηματοδότηση δεν διέσωσε μέσα που δεν είχαν απήχηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρατήρησε ότι δόθηκαν χρήματα σε έναν πίθο Δαναϊδων, σημείωσε πως μόλις 1% της χρηματοδότησης δόθηκε σε μέσα της αντιπολίτευσης και αυτό ενώ ο κ. Πέτσας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία με ποια κριτήρια δόθηκαν αυτά τα χρήματα, λέγοντας ότι ανατέθηκε σε μία ιδιωτική εταιρεία η πλούσια διανομή στους ημετέρους. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της εφημερίδας Documento για να τονίσει ότι ο ίδιος ο κ. Πέτσας έχει συνομολογήσει, ουσιαστικά, ότι η εφημερίδα δεν χρηματοδοτήθηκε για λόγους γραμμής της.

Σε σχέση με τo σκέλος της πρότασης για την "Opinion Poll", ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει θέσει ζήτημα αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η εταιρεία λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά χαρακτήριζε την κριτική της αναληθή, ασυνάρτητη. "Η πρότασή μας θέλει να εξεταστεί αυτή η περίπτωση αλλά από την άλλη επιτρέπει απεριόριστα προς τα πίσω, εφόσον αυτό αποφασιστεί από την εξεταστική επιτροπή, να εξεταστούν και πριν το 2015, όπως ζητάει το ΚΚΕ, το Κίνημα Αλλαγής, και δεν έχουμε καμία αντίρρηση", είπε ο κ. Κατρούγκαλος και υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να ερευνηθεί η περίπτωση της "Opinion Poll", καθώς και η τυχόν ύπαρξη άλλων δημοσκοπικών εταιρειών, των οποίων οι ιδιοκτήτες διατηρούν παράλληλη δραστηριότητα και μέσω αυτής -έμμεσα ή άμεσα- λαμβάνουν χρηματοδότηση από τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, δημοσκοπήσεις πρέπει να γίνονται, όμως είναι ζήτημα δημοκρατίας εάν αυτές γίνονται με τρόπο που επιχειρούν τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και αυτό είναι θέμα που πρέπει να εξετάσει η Βουλή.

Τα κόμματα επέκριναν την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος, με την έναρξη της συνεδρίασης και πριν αρχίσουν οι τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν στην αντιπρόταση της ΝΔ για τη διεύρυνση του χρόνου της εξέτασης και την αφαίρεση των χαρακτηρισμών μέσα από την πρόταση εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ. "Ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός έχει αντιπροτείνει τη διεύρυνση του χρόνου της επιτροπής από το 2015 και η εντολή στην επιτροπή να είναι με γλώσσα ουδέτερη", ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Υποκριτική που επιχειρεί να υπονομεύσει την ουσία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν την παρέμβαση του κ. Θεοχάρη τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μολονότι Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 επανέλαβαν τη θέση τους για εξέταση της περιόδου και προ του 2019.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε πως η ΝΔ αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τον τόπο, στα θέματα της οικονομίας και της πανδημίας, αλλά επικίνδυνη και στα θέματα της δημοκρατίας. Ο βουλευτής καταλόγισε στη ΝΔ δυσανεξία στην αλήθεια και τόνισε ότι η ΝΔ φοβάται, γι' αυτό υπήρξε αυτή η τοποθέτηση από την πλευρά του κ. Θεοχάρη.

Κεγκέρογλου: Διαφάνεια παντού και για όλους

Την "πάγια πολιτική θέση του Κινήματος Αλλαγής, να βγουν όλα στο φως" εξέφρασε ο εισηγητής του κόμματος Βασίλης Κεγκέρογλου. Ευθύς εξαρχής καθιστούμε σαφές ότι, (1) θα ψηφίσουμε, με το δικό μας σκεπτικό, υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση,(2) θα ψηφίζαμε και την πρόταση που είχε προαναγγείλει η ΝΔ, ότι θα κατέθετε, και απορούμε γιατί δεν είπε καμία κουβέντα γιατί δεν τη κατέθεσε τελικά, για τη διεύρυνση του χρονικού διαστήματος, και(3)θα είμαστε θετικοί στην επιτροπή, εφόσον προκύπτει η ανάγκη διεύρυνσης των ορίων.

Όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, η στάση του Κινήματος Αλλαγής υπαγορεύεται από την πολιτική μας θέση των τελευταίων ετών για "όλα στο φως", ψηφίζοντας και εξεταστικές που αφορούν ακόμα και δικές μας περιόδους και στελέχη μας, σε αντίθεση με τη ΝΔ όπως απέδειξε σήμερα, και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που "αρνούνται τη διαφάνεια κρυπτόμενοι πίσω από γκρίζες δικαιολογίες. Έλεος πια με τους δυο σας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι "δεν χωρούν πλέον τακτικισμοί, αλλά ξεκάθαρες τοποθετήσεις".

ΚΚΕ: Συμφωνεί αλλά χωρίς προσδοκίες

Τη σύμφωνη γνώμη του ΚΚΕ στη σύσταση εξεταστικής, εξέφρασε ο εισηγητής του κόμματος Γιάννης Γκιόκας, "χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες ότι κάτι θετικό θα βγει από αυτή την επιτροπή, όπως (δεν βγήκε) και στο παρελθόν".

Όπως είπε ο κ. Γκιόκας, "αυτό που μένει από τις εξεταστικές επιτροπές, είναι οι ατέρμονες συνεδριάσεις και οι καυγάδες, που δίνουν τροφή για αναπροσανατολισμό, κουτσομπολιό και σόου στις τηλεοράσεις, και στο τέλος, πορίσματα-σούπα, που κουκουλώνουν υποθέσεις ή αναδεικνύουν επιφανειακά ζητήματα, αλλά συγκαλύπτουν την ουσία της διαπλοκής, που υπάρχει ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέρος των οποίων είναι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ".

Εκτιμούμε, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και τώρα. Όπως σημείωσε, την εκτίμηση αυτή δεν τη στηρίζουμε μόνο στο κακό προηγούμενο προηγούμενων επιτροπών, αλλά και στη στάση που κράτησαν τα υπόλοιπα κόμμα στη νομοθετική παρέμβαση του ΚΚΕ, εδώ και 1,5 χρόνο: Αυτό που ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και που συμφωνούμε για τη διερεύνηση της "λίστας Πέτσα", το ΚΚΕ το είχε ζητήσει τροπολογία του που έθετε το ζήτημα του ελέγχου της διαφημιστικής δαπάνης για την πανδημία, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξαν και "τραγελαφικές καταστάσεις" χρηματοδότησης και ανύπαρκτων σάιτ" είπε ο κ. Γκιόκας

"Ποια ήταν η τύχη της τροπολογίας του ΚΚΕ; Την απέρριψε και η κυβέρνηση όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα" κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως στην Ιπποκράτους υπάρχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μανάβικα της Αθήνας

Και το αντίθετο: Εκεί λοιπόν θα πας για βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και για τον -πολύ καλό- καφέ σου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΤΙ ΕΙΠΕ 02 Οκτ 2025 | 20:19

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν αισθάνθηκα ποτέ παρέμβαση από τον Μάκη Βορίδη" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Θεοφάνης Παπάς

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (11/2020-3/2021), Θεοφάνης Παπάς, εξέφρασε την αγωνία του "ότι δυστυχώς και σήμερα, αυτός που πλήττεται είναι ο πραγματικός αγρότης και ο πραγματικός κτηνοτρόφος"

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

"ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ" 02 Οκτ 2025 | 13:09

Βουλή - Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης - Θα προστεθούν κι άλλοι μάρτυρες"

"Κλείνοντας τον κύκλο 2019 - 2025, θα δούμε ξανά τον κατάλογο των μαρτύρων, και είναι δεδομένο ότι, δεν θα προστεθεί μόνο ο κ. Μυλωνάκης" είπε ο Μ. Λαζαρίδης.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει ο Σημανδράκος για τον Αυγενάκη, το Μαξίμου και τις πιέσεις για να πληρωθεί ο "φραπές"

"Κακώς διαπομπεύτηκε η 73χρονη με τα €800.000- Ορθώς της καταβλήθηκαν" υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 25 Σεπ 2025 | 19:01

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μπαμπασίδης για Τυχεροπούλου - "Ανοίξαμε την ντουλάπα της με αλυσοπρίονο, βρέθηκαν 13 προσφυγές"

"Όταν αποχώρησε, δεν παρέδιδε το ερμάριο με τα έγγραφα των έλεγχων, παρότι της ζητήθηκε" είπε για την Παρασκευή Τυχεροπούλου ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ - "Καμία παράνομη πράξη και καμία πληρωμή που να μην είναι νόμιμη δεν έγινε"

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 25 Σεπ 2025 | 13:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη

Για έωλη πρόταση με "fake news" έκανε λόγο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 24 Σεπ 2025 | 19:40

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Με καρατόμησε το Μαξίμου - Καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας από Ευρωπαϊκή Εισαγγελία" είπε ο Σαλάτας

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Νίκος Σαλάτας, κατέθεσε στην Εξεταστική και εξαπέλυσε επίθεση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου που έδωσε στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Σεπ 2025 | 20:20

ΗΠΑ: Τέλος στην ανεξαρτησία του Τύπου βάζει το Πεντάγωνο - Ζητά να ελέγχει κάθε δημοσιεύμα και ρεπορτάζ

Το Πεντάγωνο θα φιλτράρει κάθε είδηση που το αφορά - Για "επίθεση εναντίον της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας" κάνουν λόγο δημοσιογραφικές ενώσεις στις ΗΠΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ 19 Σεπ 2025 | 10:58

Πολιτική δίνη στις ΗΠΑ μετά το "κόψιμο" του Κίμελ: Ο πόλεμος του Τραμπ στα ΜΜΕ γίνεται με τη στρατηγική του Όρμπαν

Πρωτοβουλία των Δημοκρατικών για να προστατευθεί η ελευθερία του λόγου - Ανάλυση CNN: Πώς ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα ΜΜΕ ακολουθώντας τα βήματα του Όρμπαν

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 17:19

Βουλή: Την Τετάρτη οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ολος ο κατάλογος με τα ονόματα

Πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική, ο νυν πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Καββαδάς όπως και ο τέως επικεφαλής του Οργανισμού, Νίκος Σαλάτας.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Σεπ 2025 | 16:56

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα κόμματα συμφωνούν στο 70% με την πρότασή μας για τους μάρτυρες

"Οφείλουμε να προστατέψουμε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής από όσους επιθυμούν να τις δώσουν χαρακτηριστικά "προανακριτικής"", αναφέρουν οι πηγές ΝΔ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 15 Σεπ 2025 | 15:12

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτό είναι το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής

Από τα πρώτα θέματα της Επιτροπής θα είναι η κατάρτιση του καταλόγου μαρτύρων που θα προτείνουν τα κόμματα, καθώς και των εγγράφων που θα ζητήσουν να κατατεθούν.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13 Σεπ 2025 | 19:59

89η ΔΕΘ: Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 11 Σεπ 2025 | 17:39

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συγκροτήθηκε η εξεταστική επιτροπή - Ποιοι βουλευτές θα μετέχoυν από κάθε κόμμα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των βουλευτών που θα συγκροτήσουν την εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

«ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ» 09 Σεπ 2025 | 16:44

"Προβλέψιμος, αδέξιος, απομονωμένος": Τα γαλλικά ΜΜΕ αποδομούν τον Φρανσουά Μπαϊρού μετά την ηχηρή πτώση του

Η πτώση Μπαϊρού ερμηνεύεται ως σύμπτωμα χάους και ερασιτεχνισμού στην εξουσία από τα γαλλικά ΜΜΕ.

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 23:03

"Έλεος με τα fake news": Η κόρη του Κ. Μητσοτάκη Σοφία απαντά για τα εισιτήρια, το ποπ κορν και την coca cola στη Βοστώνη

Τι προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Μητσοτάκη και την απάντηση στα social media.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 04 Οκτ 2025 | 19:54

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πάνο Ρούτσι: "Δώστε εντολή τώρα - Σταματήστε την ύβρη"

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το Σύνταγμα

ΙΣΡΑΗΛ 04 Οκτ 2025 | 19:20

Το χρονοδιάγραμμα απέλασης των 27 Ελλήνων του στολίσκου για τη Γάζα - Οι 11 κάνουν απεργία πείνας

Η Ελληνίδα πρέσβης στο Ισραήλ θα επισκεφθεί πάλι την Κυριακή το κέντρο κράτησης Κετσιότ στην έρημο Νεγκέβ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 04 Οκτ 2025 | 18:53

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Άδωνι Γεωργιάδη: "Επιτελεί τον ρόλο του αποπροσανατολισμού"

Στα όσα είπε για εκείνη και για τον Πάνο Ρούτσι ο κ. Γεωργιάδης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ 04 Οκτ 2025 | 18:37

Μετωπική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και "πράσινο" στέλεχος που δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στη Θεσσαλία - Ο Χάρης Δούκας ζητά διαγραφές

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ΚΥΔ και να δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στην Κάρλα στη Θεσσαλία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Οκτ 2025 | 16:34
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Οκτ 2025 | 16:16

Αβραμόπουλος: "Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, δεν είναι πολιτικό ή νομικό ζήτημα αλλά ανθρώπινο και ηθικό"

"Το δικαίωμα ενός γονιού να γνωρίζει την αλήθεια και να βρει γαλήνη μέσα από αυτήν είναι ιερό", ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" 04 Οκτ 2025 | 15:56

Βελόπουλος: Οσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, από όπου και αν προέρχονται, πρέπει να πάνε φυλακή

"Όλοι όσοι έκλεψαν και όσοι ενεπλάκησαν, από όποιο κόμμα και αν προέρχονται, πρέπει να πάνε φυλακή και να δημευθεί η περιουσία τους", είπε.

04 Οκτ 2025 | 15:46

Μητσοτάκης από Αμοργό: Τα Θαλάσσια Πάρκα σε νότιο Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες, άσκηση κυριαρχίας της πατρίδας μας

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία της δράσης "Αμοργόραμα" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε δηλώσεις που έκανε.

04 Οκτ 2025 | 15:03

Ο Τσίπρας απάντησε σε φοιτητές της Σορβόννης για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας γίνεται ερήμην του.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Οκτ 2025 | 13:58

Τσουκαλάς: Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωσης

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή εργαλειοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε ότι "υπάρχουν δομικά προβληματικές πρόνοιες του άρθρου 86 που επιτρέπουν στην πλειοψηφία να κουκουλώσει".

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ 04 Οκτ 2025 | 13:32
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 04 Οκτ 2025 | 13:23

Πυρά Αδωνι κατά γιατρών Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου - "Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν πολιτικά παιχνίδια"

Τις ανακοινώσεις του νοσοκομείου Νίκαιας και των γιατρών που παρακολουθούν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι σχολίασε o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 04 Οκτ 2025 | 12:49

Στα βόρεια της Λέσβου το τουρκικό ερευνητικό "Πίρι Ρέις" - Η Αθήνα παρακολουθεί την πορεία του

Η Αθήνα είχε αντιδράσει με έκδοση αντι-navtex από τον σταθμό της Λήμνου - Πηγές από την Αθήνα υπενθυμίζουν ότι το Πίρι Ρέις δεν διαθέτει δυνατότητες έρευνας στον βυθό.

ΔΗΛΩΣΗ 04 Οκτ 2025 | 12:14

Μητσοτάκης: Σημαντικό βήμα προόδου η δήλωση της Χαμάς - Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση που ανήρτησε τόνισε ότι πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι του Ισραήλ αμέσως και να σταματήσουν οι εχθροπαξίες.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 12:11

Σδούκου για Ρούτσι: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να σταματήσει να υποβάλλει τον εαυτό του σε αυτή τη δοκιμασία

Η Αλεξάνδρα Σδούκου είπε πως θα ήθελε και εκείνη να μάθει τη συνέβη το βράδυ του Φεβρουαρίου όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 04 Οκτ 2025 | 11:00

Επετειακό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας για τα 51 χρόνια από την ίδρυσή της

Η Νέα Δημοκρατια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επετειακό βίντεο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Οκτ 2025 | 10:45

Γεωργιάδης κατά των γιατρών του Ρούτσι: "Αν θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του και πάθει κάτι, θα έχουν την ποινική ευθύνη"

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τη γιατρό του Πάνου Ρούτσι, κ. Κοσμοπούλου, ότι "χρησιμοποιεί την ιατρική της ιδιότητα για πολιτικά παιχνίδια".

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

03 Οκτ 2025 | 22:30

Αλέξης Τσίπρας από Σορβόννη: Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με λάθος ηγεσία

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας "προοδευτικής στροφής" τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

GLOBAL SUMUD FLOTILLA 03 Οκτ 2025 | 19:29

Στολίσκος για Γάζα: Εντονο διάβημα του ΥΠΕΞ για "απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά Ισραηλινού υπουργού"

Καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες πολίτες, που συμμετείχαν στον στολίσκο "Global Sumud Flotilla" και βρίσκονται σε κέντρο κράτησης

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 03 Οκτ 2025 | 16:06

Λατινοπούλου: Το αίτημα Ρούτσι θα έπρεπε να γίνει δεκτό από την πρώτη στιγμή - Η Καρυστιανού ας κάνει ό,τι τη φωτίσει ο Θεός

Ερωτηθείσα τι στάση πιστεύει ότι θα πρέπει να κρατήσουμε στο παλαιστινιακό ζήτημα, απάντησε: "1000% είμαστε με το Ισραήλ"

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 03 Οκτ 2025 | 15:36

Κατάθεση Ιωάννη Κουρδή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδύνατη κάθε παρέμβαση ή ανάμειξη υπουργού στη διαδικασία πληρωμών και ελέγχων

"Κανείς υπουργός δεν θα μπορούσε να παρακάμψει υπαλλήλους", είπε στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή ο Ιωάννης Κουρδής

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 03 Οκτ 2025 | 15:30

Κυρανάκης: Σχεδιάζεται επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με εισοδηματικά κριτήρια

"Ένα από αυτά τα οποία σχεδιάζουμε είναι και το leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων με χαμηλότερο κόστος", ανέφερε ο Κώστας Κυρανάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 03 Οκτ 2025 | 15:10

Ανδρουλάκης: Είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα να εμποδίζεις τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει υπουργούς;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε το γεγονός ότι εξαιτίας του άρθρου 86 δεν προχώρησε η διερεύνηση πολιτικών προσώπων σε αλλεπάλληλες δικογραφίες, όπως είπε η Λάουρα Κοβέσι.

"Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 03 Οκτ 2025 | 15:09

Μαρινάκης: Τα δύο βασικά "όπλα" της αντιπολίτευσης γκρεμίστηκαν από την κ. Κοβέσι

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση, πρώτη απ' όλους, έκανε παραδοχές.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 03 Οκτ 2025 | 14:55

Εδειρε τη δικηγόρο της πρώην γυναίκας του μέσα σε δικαστήριο: "Με έβρισε χυδαία, με χαστούκισε και με γρονθοκόπησε"

Η άγρια επίθεση σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση δίκης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 03 Οκτ 2025 | 13:43

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Google: "Μας απασχολεί η προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο"

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ψηφιακού εθισμού.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 12:45

Κοβέσι στο Politico: "Η εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν οργανωμένη, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων"

Η Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ότι ορισμένες υποθέσεις προσκρούουν σε πιθανή πολιτική εμπλοκή, καθιστώντας ακόμη πιο περίπλοκη τη διερεύνησή τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Οκτ 2025 | 12:10

Μαρινάκης: "Ό,τι είπε ο Δένδιας για τον Ρούτσι, το έχουμε πει και άλλοι - Αρέσει πολύ ο τίτλος περί διαφοροποίησης"

"Όσο και αν ο Νίκος Δένδιας είπε ότι ανθρώπινα στεκόμαστε δίπλα, [...] δεν πρόκειται ποτέ η ΝΔ να παρέμβει στη δικαιοσύνη", είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 03 Οκτ 2025 | 12:01
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 03 Οκτ 2025 | 11:42

Συμφωνεί με τον Δένδια και ο Μαρκόπουλος: Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι πρέπει να ικανοποιηθεί - Δεν είναι αντίπαλός μας η Κοβέσι

"Πρέπει να χτιστεί γέφυρα με αυτούς τους γονείς, κακώς τους έχουμε αφήσει βορά στα χέρια του κάθε ριζοσπάστη, του κάθε λαϊκιστή", τόνισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Οκτ 2025 | 11:21

Ο Δένδιας ήπιε το νερό του... Φάμελλου στη Βουλή και ο Κουτσούμπας πέταξε σπόντα [βίντεο]

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τον διάλογο που είχαν οι Νίκος Δένδιας και Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Οκτ 2025 | 10:40

Τσίπρας για Γάζα: "Γεράκι του πολέμου" ο Μπλερ - Διεθνής πειρατεία κόντρα στους ακτιβιστές της ειρήνης"

"Να εγκαταλείψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την παθητική τους στάση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 03 Οκτ 2025 | 10:27

Πλεύρης: "Ο Πάνος Ρούτσι έχει δικαίωμα να διερευνήσει ό,τι θέλει για το παιδί του - Ο Δένδιας είπε το αυτονόητο"

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Παρασκευής, για το θέμα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 10:19

Η κοινή φωτογραφία Μπακογιάννη - Τσίπρα στο Στρασβούργο: "Μία από τις καλύτερες ομάδες"

Η κ. Μπακογιάννη έγραψε ότι οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Κύπρου χαρακτηρίστηκαν "ως μία από τις καλύτερες ομάδες του Συμβουλίου".

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:41

Nέα Navtex της Τουρκίας για έρευνες του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο - Με αντι-Navtex απαντά η Αθήνα

Μένει να φανεί πλέον αν το ερευνητικό θα εξέλθει του κόλπου της Σμύρνης ή αν πρόκειται για μια ακόμη ανταλλαγή Navtex – αντι-Navtex.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 09:10

Έρευνα Progressive Lab: Τι είναι προοδευτικό σήμερα - Το προφίλ και οι απόψεις για κράτος, φορολογία, δικαιώματα

Η έρευνα απαντά στο ερώτημα "τι θεωρείται προοδευτικό σήμερα", ενώ παράλληλα ρίχνει φως στο προφίλ όσων αυτοχαρακτηρίζονται ως προοδευτικοί.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Οκτ 2025 | 23:23

"Άχου και δεν μας νοιάζει": Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απαντά ειρωνικά στον Ιάσονα Αποστολόπουλο [βίντεο]

"Συγκινήθηκα, ας σας κρατήσουν εκεί μέχρι να βάλετε μυαλό" απαντά η Αφροδίτη Λατινοπούλου στο βίντεο του Ιάσονα Αποστολόπουλου, που ανέβασε μετά τη σύλληψή του από τον στρατό του Ισραήλ

ΤΙ ΕΙΠΕ 02 Οκτ 2025 | 20:19

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν αισθάνθηκα ποτέ παρέμβαση από τον Μάκη Βορίδη" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Θεοφάνης Παπάς

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (11/2020-3/2021), Θεοφάνης Παπάς, εξέφρασε την αγωνία του "ότι δυστυχώς και σήμερα, αυτός που πλήττεται είναι ο πραγματικός αγρότης και ο πραγματικός κτηνοτρόφος"