Στις 30 Ιουνίου κρίνεται η τύχη του Προεδρικού Διατάγματος

Το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο η χώρα θα βρίσκεται λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές, αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά

stis-30-iouniou-krinetai-i-tuxi-tou-proedrikou-diatagmatos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την τακτική που είχε ακολουθήσει με την Ξένη Δημητρίου πιθανότατα θα πράξει και τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τότε είχε υπογράψει το προεδρικό διάταγμα μόλις ολοκληρώθηκε η θητεία της Ευτέρπης Γκουτζαμάνη στις 30 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο είχε επιλέξει για νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου την Ξένη Δημητρίου.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο Προκόπης Παυλόπουλος να υπογράψει το επίμαχο προεδρικό διάταγμα την 1η Ιουλίου, την ημέρα δηλαδή που θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου Ειρήνη Καλού. Ωστόσο το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο η χώρα θα βρίσκεται λίγα 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές, αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά για το τι θα πράξει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Πηγές ΠτΔ: Όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ωστόσο, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση για το τι θα πράξει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook