Στο ίδιο θρίλερ θεατές:Αθήνα - Βρυξέλλες σε χαρακώματα

Νέα αγκάθια ,πλην των πλειστηριασμών και των ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αναφύονται ελάχιστες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στο ίδιο θρίλερ θεατές:Αθήνα - Βρυξέλλες σε χαρακώματα

Νέα αγκάθια ,πλην των πλειστηριασμών και των ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αναφύονται ελάχιστες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα και ενώ επιχειρήθηκε σε τηλεδιάσκεψη υπουργών και Τρόικας να κλείσουν οι εκκρεμότητες.

Πλειστηριασμοί και κόκκινα δάνεια, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία, και τα γενόσημα φάρμακα είναι τα μέτωπα που πρέπει να επέλθει συμφωνία ώστε να υπάρξει η πιθανότητα το Eurogroup να συζητήσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.ευρώ.

Προστασία πρώτης κατοικίας και κόκκινα δάνεια

Στην τηλεδιάσκεψη με τους τροϊκανούς η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε νέα πρόταση για τις προϋποθέσεις προστασίας των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού.

Στη νέα πρόταση της Αθήνας το ετήσιο εισόδημα του δανειολήπτη από τα 35.000 ευρώ πέφτει στα 32.000 ευρώ και το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου από τις 200.000 ευρώ στις 180.000 ευρώ αξία.

Ωστόσο η απόσταση από την πρόταση και την επιδίωξη των δανειστών είναι ακόμη μεγάλη. Οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες προτείνουν ετήσιο εισοδηματικό όριο του δανειολήπτη στο επίπεδο των 8.000 ( όριο της φτώχειας) και της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου στις 120 χιλιάδες ευρώ.

Συνεχίζεται το φιάσκο με τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις κυβερνητικών στελεχών ότι σήμερα θα είχαν ανακοινώσει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τίποτα τέτοιο δεν συνέβη.

Η νέα εκδοχή που κυκλοφορεί για τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση περιλαμβάνει επιβολή «τέλους» και όχι φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ για να ξεπεραστούν τα προβλήματα τα οποία ανακάλυψαν ότι προκύπτουν !

Κι αυτό διότι ο ΟΠΑΠ, δεν είναι κρατική επιχείρηση.

Είναι ιδιωτικοποιημένος οργανισμός και οι όροι της ιδιωτικοποίησης διέπονται από τη σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο.

Θα μπορούσε το ελληνικό δημόσιο να επιφέρει μονομερώς δυσμενή αλλαγή στους όρους της σύμβασης (σ.σ διότι πρακτικά η φορολόγηση στα παιχνίδια του οργανισμού με όποιον τρόπο και αν γίνει θα οδηγήσει σε μείωση των εσόδων του) χωρίς να προκαλέσει την νομική αντίδραση από την πλευρά των επενδυτών του ΟΠΑΠ;

Ακόμη και να επιχειρήσει να προχωρήσει στο μέτρο η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το ρίσκο η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με γενναία πρόστιμα στο μέλλον, είναι και το ζήτημα της εισπραξιμότητας.

Παραμένουν δε οι έντονες ενστάσεις σχετικά με το κατά πόσο τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να αποφέρουν φορολογικά έσοδα της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ επιπλέον μέσα στο 2016 τη στιγμή που από μόνος του ο ΟΠΑΠ αποφέρει ήδη στο ελληνικό δημόσιο περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ μόνο από φόρους.

Εμπλοκή πάλι με τις 100 δόσεις

Στο τραπέζι είναι για μια ακόμη φορά και η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία με τις 100 δόσεις. Οι εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν αυτόματη έξοδο από τη ρύθμιση όσων καθυστερούν έστω και μια μέρα την καταβολή της δόσης ενώ αυτό που έχει ψηφίσει πρόσφατα η κυβέρνηση προβλέπει αυτό να γίνεται σε 30 ημέρες.

Μεγαλύτερες μειώσεις στα Γενόσημα

Στο μέτωπο των γενοσήμων, οι δανειστές επιμένουν σε μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των και άμεσο περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και βλέπουν ως πολύ... «λίγες» τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας.

Για τους δανειστές, οι ελάχιστες τιμές των φαρμάκων αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που θα κρίνει και την συμφωνία για τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι μειώσεις στις τιμές των γενοσήμων έχουν αποφασιστεί, δεν υπάρχει συμφωνία με το αν θα υπάρξει προστασία των φθηνών φαρμάκων, δηλαδή αυτών που έχουν τιμή χαμηλότερη των 12 ευρώ ή οι μειώσεις θα αφορούν όλα ανεξαιρέτως τα φάρμακα.

Συγκεκριμένα η προστασία αφορά πρωτότυπα που δεν ξεπερνούν τα 12 ευρώ ή κόστος ημερήσιας θεραπείας μέχρι 0,40 ευρώ και γενόσημα που δεν ξεπερνούν τα 7,8 ευρώ ή κόστος ημερήσιας θεραπείας μέχρι 0,26 ευρώ και ίσχυε προκειμένου να προστατευθούν τα σκευάσματα με πολύ χαμηλή αξία, τα οποία αποτελούν βασικό κομμάτι για πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και πολυεθνικές.

Πότε θα γίνει το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γιούνκερ

Από την έκβαση των συνεχών διαβουλεύσεων υπουργών και τροϊκανών θα κριθεί πότε θα γίνει και το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γιούνκερ προκειμένου αν δεν υπάρξει συμφωνία έως τη Δευτέρα να «αιτηθεί» πολιτική λύση για να δώσει το Eurogroup πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης. Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείεται ο κ.Τσίπρας να επιδιώξει να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες και με Μέρκελ και Ολάντ.

Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο Bloomberg το μεσημέρι της Παρασκευής είχε εκφράσει την την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως την Δευτέρα.

Ωστόσο πηγές στις Βρυξέλλες είχαν αντίθετη εκτίμηση για τη δυνατότητα να κλείσουν όλα αυτά τα ανοικτά μέτωπα μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 53 26 Σεπ 2020 | 11:15

Καζάνι που "βράζει" ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνει πίσω ο Τσίπρας στο εσωκομματικό "αντάρτικο"

Το πραγματικό "μπρα ντε φερ" είναι μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 15:11

Ξαναχτύπησε η Ζαννέτ Τσίπρα μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις"

Σε νέα ανάρτησή η Ζαννέτ Τσίπρα τονίζει ότι "δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά".

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ 25 Σεπ 2020 | 13:05

Επίσκεψη Τσίπρα στον Ευαγγελισμό: "Η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική αμέλεια στο ΕΣΥ" [εικόνες - βίντεο]

Toν φόβο ότι "με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση το ΕΣΥ πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί" εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ευαγγελισμό

25 Σεπ 2020 | 11:40

Και όμως, ο Ευκλείδης έχει δίκιο

Το βαθύ πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνεται με ύβρεις σε αντιπάλους ή διώξεις εσωκομματικών επικριτών.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 10:51

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πολιτικό νεκροταφείο, αλλά ο καθένας να εκπέμπει το σωστό στίγμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις. Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο, δηλώνει ο Κ. Ζαχαριάδης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 25 Σεπ 2020 | 10:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης έχει νεύρα - "Πρόεδρος είμαι εγώ", φώναξε στον Τσακαλώτο - Στο "πειθαρχικό" όσοι του κάνουν κριτική

Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 25 Σεπ 2020 | 07:51

Κορονοϊός: Γιατί παγώνουν τα σενάρια για άμεσο lockdown - Το μήνυμα Μητσοτάκη και οι αντοχές της οικονομίας

Οι προβλέψεις για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς σε βασικούς οικονομικούς δείκτες δεν ενσωματώνουν την πρόβλεψη για ένα δεύτερο "λουκέτο" στην ελληνική οικονομία.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Σεπ 2020 | 14:47

Καρφιά της αδελφής Τσίπρα Ζαννέτ, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- "Οποιος έχει πρόβλημα παραιτείται…"

Την παρέμβαση της Ζαννέτ Τσίπρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πολιτευτής της ΝΔ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 24 Σεπ 2020 | 10:52

Τρικυμία εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσακαλώτου και Τζάκρη - Στον αέρα η αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος

Υπό κανονικές συνθήκες, στον σημερινό "πρωινό καφέ" υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σήμερα η ατζέντα θα ήταν "μονοθεματική":

ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 23 Σεπ 2020 | 20:10

ΕΚΤ: Σχέδια για πώληση "κόκκινων δανείων" και σε μικρότερους επενδυτές

Την πώληση προβληματικών δανείων ύψους εκατοντάδων δισεκ. ευρώ επεξεργάζεται η ΕΚΤ

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 23 Σεπ 2020 | 13:06

Δημόσιο "χαστούκι" Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν μπορούμε να λέμε τον Μητσοτάκη απατεώνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει θέση κατά των όσων είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 21 Σεπ 2020 | 17:06

Τσίπρας από την Καρδίτσα: "Με 5 και 8 χιλιάρικα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα - Ασπιρίνες τα μέτρα της κυβέρνησης"

"Ασπιρίνες" τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις καταστροφές τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα