Κρίσιμες διαβουλεύσεις θα έχει σήμερα στο Κάιρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι και θα μετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.
Το ανακοινωθέν θα περιλαμβάνει αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των γεωποπολιτικών και οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς, πέραν της ενέργειας.
Ο πρωθυπουργός χθες από την Κύπρο αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου στον αραβικό κόσμο και υπογράμμισε ότι η τριμερής συνεργασία θα αποτελέσει στρατηγικό κρίκο για την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κάιρο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr