Follow us

Στο παρά πέντε καθολικού lockdown Κοζάνη και Ασπρόπυργος – Σήμερα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Οι 12 περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" λόγω κορονοϊού. Στην Θεσσαλονίκη σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

καραντίνα Κοζάνη

Την περεταίρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ζητούν οι λοιμωξιολόγοι που βλέπουν να υπάρχει, παρά το lockdown, αυξητική τάση των κρουσμάτων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να "κλειδώσουν" τις επόμενες ώρες και τις τελικές ανακοινώσεις θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις 12:30 κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι πως τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που είχε σύσκεψη με φορείς της Δυτικής Αττικής, με δημόσιες τοποθετήσεις τους προανήγγειλαν την επιβολή καθολικών lockdown στις περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται στο "κόκκινο" ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί σήμερα την Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να μην επιτρέψει τη νέα διασπορά της νόσου και δημιουργία νέων εστιών και μάλιστα λίγες ημέρες πριν την έλευση του εμβολίου στην χώρα μας.

Συναγερμός για την Δ. Αττική και Β. Ελλάδα

Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε καραντίνα από τις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο ο Κορονοϊός επιμένει και δείχνει να "χτυπά" περιοχές που το προηγούμενο διάστημα η κατάσταση έδειχνε να είναι ελεγχόμενη, όπως στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

Το γεγονός αυτό σήμανε συναγερμό στην αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας που δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό της για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει την τελευταία εβδομάδα ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα. "Εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα ανάλογα με τους δείκτες και τα επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν" δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 281 κρούσματα στην Αττική τα 111 εντοπίστηκαν στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στα νότια προάστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Δυτική και Ανατολική Μακεδονία εξακολουθεί να παραμένει ιδιαιτέρως ανησυχητική. Η Κοζάνη που είναι η περιοχή που μπήκε πρώτη σε καραντίνα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πολύ κοντά στο να μπει σε καθολικό lockdown. Τα 60 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες τρόμαξαν τους ειδικούς που τάσσονται υπέρ της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων.

"Υπάρχουν περιοχές, όπως για παράδειγμα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, που μας ανησυχούν. Βλέπουμε στα νοσοκομεία της, Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται" δήλωσε στα παραπολιτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Την ίδια άσχημη επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες και η Ροδόπη μία περιοχή που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο"

Μετά από 40 ημέρες lockdown τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω από 1000, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των διασωληνομένων που δείχνει πως το σύστημα υγείας εξακολουθεί να δέχεται ισχυρή πίεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ τουλάχιστον 12 περιοχές σε ολόκληρη την χώρα βρίσκονται στο "κόκκινο". Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Κοζάνη, Γρεβενά, Μαγνησία, Πέλλα, Λάρισα, Ροδόπη και Δυτική Αττική.

Ο υπουργός υγείας απηύθυνε μία ακόμη έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. "Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά τους συμπολίτες μας ειδικά αυτούς στις επιβαρυμένες περιοχές που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών και δεν βοηθούν έτσι ώστε με υπευθυνότητα να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και επιβαρύνουν και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να σκεφτούν πολύ προσεκτικά τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς

Στη Θεσσαλονίκη που το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι βαρύ καθώς χθες ανακοινώθηκαν 270 κρούσματα θα επισκεφθεί σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς και θα δει από κοντά την πορεία των ελέγχων. Παράλληλα στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί το ζήτημα των μέτρων που θα ληφθούν ενόψει των εορτών, ενώ στα νοσοκομεία συνεχίζεται η κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 03 Οκτ 2023 | 01:57

Ο SARS CoV-2 στα ζώα: Κατοικίδια σε σπίτια με ασθενείς με COVID-19 - Πώς θα τα προστατεύσετε

Η τωρινή γνώμη των ειδικών είναι ότι ο COVID-19 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 02 Οκτ 2023 | 18:55

Θετικός στον κορονοϊό ο Κωνσταντίνος Τασούλας - Παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και στις 12 Μαρτίου 2022.

ΕΡΤ 02 Οκτ 2023 | 08:42

Εκτός εκπομπής Χριστίνα Βίδου και Δημήτρης Παπαχλιμίντζος – Είναι θετικοί στον κορονοϊό

Εκτός εκπομπής βρέθηκαν σήμερα οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ, "Συνδέσεις" καθώς τόσο ο Δημήτρης Παπαχλιμίντζος όσο και η Χριστίνα Βίδου νοσούν με κορονοϊό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 02 Οκτ 2023 | 08:22

Καμπανάκι Παγώνη για κορονοϊό: Αύξηση 14% στα κρούσματα - "Πρέπει να φοράμε μάσκες"

"Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά", είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

COVID-19 29 Σεπ 2023 | 09:23

Πώς ο κορονοϊός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου

Νέα έρευνα εντόπισε τους μηχανισμούς που ευθύνονται γι' αυτούς τους κινδύνους.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 17:14
Η ΕΚΘΕΣΗ 28 Σεπ 2023 | 16:12

Κορονοϊός: Aύξηση θετικότητας, εισαγωγών και διασωληνώσεων - Σαρώνει η "Eris", 35 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σαρώνει η παραλλαγή "Eris" με αύξηση πάνω από 30% - Αύξηση σε όλους τους δείκτες την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ

ΠΙΘΑΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ 26 Σεπ 2023 | 15:44

Επίθεση σε αστυνομικούς στον Ασπρόπυργο με πέτρες - Ένστολος πυροβόλησε στον αέρα, τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοί του

Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του δέχτηκαν επίθεση με πέτρες στον Ασπρόπυργο.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 26 Σεπ 2023 | 09:22

Κορονοϊός: Εξετάσεις αίματος μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τους ασθενείς με long Covid

Οι ασθενείς με μακροχρόνια Covid (long Covid) έχουν σαφείς διαφορές στην ανοσολογική και ορμονική λειτουργία από τους ασθενείς χωρίς την πάθηση, σύμφωνα με νέα μελέτη.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 22 Σεπ 2023 | 18:12

Στον Ασπρόπυργο οι φυλακές Κορυδαλλού - Ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή του κτιρίου

Η έκταση στον Ασπρόπυργο χωρίζεται σε δύο ζώνες. Η πρώτη προορίζεται για τις φυλακές Κορυδαλλού και η δεύτερη για τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

BA.2.86 22 Σεπ 2023 | 12:05

Κορονοϊός: Μέσα σε όλα, έρχεται και η... Pirola - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή

Υπάρχει ήδη αύξηση της θετικότητας για SARS-CoV2, όπως και των εισαγωγών στα νοσοκομεία για COVID-19.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΠ 22 Σεπ 2023 | 08:23

Παγώνη για κορονοϊό: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola - "Μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε"

Η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε για το νέο στέλεχος του κορονοϊού "Pirola", το οποίο όπως είπε, έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ 21 Σεπ 2023 | 16:53

Κορονοϊός: Αύξηση στους θανάτους από COVID-19 την τελευταία εβδομάδα - 39 νεκροί και 25 διασωληνωμένοι

Αύξηση στη θετικότητα και στις εισαγωγές για COVID-19, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωση του ΕΟΔΥ