
Σε δημόσια συγγνώμη υποχρεώθηκε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τρούπος για τις απειλές μέ κρεμάλες και τις απαξιωτικές αναφορές στους Σκοπιανούς ενώ με απόφαση του προέδρου της Οργάνωσης Κώστα Δέρβου παραπέμπεται στο Πειθαρχικό που θα αποφασίσει για την τύχη του.
«Το ήθος που τους έφερε στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από μας»
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος αναφέρει:
«Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς».
Η συγγνώμη
Ο Δημήτρης Τρούπος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ανάρτήσεις του σχετικά με το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα, είχε ζητήσει «ειλικρινά συγγνώμη» μέσω twitter.
«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη, εκφράσεις σαν κι αυτές που κατέθεσα σε αυτόν εδώ τον λογαριασμό δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δε συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.
Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΟΝΝΕΔ
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή του στελέχους της ΟΝΝΕΔ κάνοντας λόγο για «πολιτική χυδαιότητα» αναφορικά με τις αναρτήσεις του Δημήτρη Τρούπου.
«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει "πιθήκους" τους πολίτες της ΠΓΔΜ!», ανέφερε μεταξύ άλλων, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα που εκτρέφει Πολάκηδες και Καρανίκες δεν θα μας κάνει μαθήματα
Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ μέσω twitter
Το κόμμα που εκτρέφει Πολάκηδες και Καρανίκες δε θα κάνει μαθήματα πολιτικού ήθους στην @ONNED. Ήδη ο @DimitrisTroupo1 ζήτησε συγγνώμη και κλήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της οργάνωσης. https://t.co/GZcrPcYfDo
— Κώστας Δέρβος (@KostasDervos) January 23, 2018
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr