Follow us

Στο στόχαστρο η Σακελλαροπούλου: Την κατηγορούν ότι τάχθηκε εμμέσως υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη

Επίθεση εξαπέλυσε με δήλωσή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αλλά και η εφημερίδα Εστία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σακελλαροπούλου προεδρικό

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ομιλία της στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και στις αναφορές της για τον λαϊκισμό, που απειλεί τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Επίθεση εξαπέλυσε και η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ με παρεμφερή τίτλο με την δήλωση Φίλη.

Στο στόχαστρο η Σακελλαροπούλου: Την κατηγορούν ότι τάχθηκε εμμέσως υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη

"Η Σακελλαροπούλου εμμέσως υπέρ της αποφυλακίσεως Λιγνάδη" γράφει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αναφορά στον λαϊκισμό, με αφορμή τις πολιτικές κρίσεις που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της ακρίβειας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι ο λαϊκισμός αμφισβητεί τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες δημοκρατίες και υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών. Και προσέθετε ότι "τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους."

Η αναφορά της αυτή προκάλεσε και πολλά σχόλια στα social media.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Νίκος Φίλης: Η Πρόεδρος μίλησε σαν συνταξιούχος δικαστής

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μίλησε σαν συνταξιούχος δικαστής και τάχθηκε εμμέσως υπέρ της αποφυλάκισης του Λιγνάδη, ενώ ζήτησε την υπό όρους αποφυλάκιση του απεργού πείνας Μιχαηλίδη, του γνωστού τοξοβόλου των διαδηλώσεων εναντίον των μνημονίων.

​Ανήμερα της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, χθες Κυριακή, απαγορεύτηκε συναυλία στα Προπύλαια για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ενώ προχθές στα Εξάρχεια απαγορεύτηκε και χτυπήθηκε από την αστυνομία πορεία κατά των βιασμών, είπε ο Νίκος Φίλης. Τελικά η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας… "εορτάστηκε" με (στιγμαία…) παλινδρόμηση στην αλήστου μνήμης διαταγή Ζαγοριανάκου "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"! Το παραλήρημα Συρίγου για τον "μύθο του Πολυτεχνείου" δεν είναι εξαίρεση. Για την κυβέρνηση, είναι ο κανόνας για το πώς με βάναυσο τρόπο καταπατά δημοκρατικές αξίες και δικαιώματα, αφού πρώτα διαβάλλει τον αγώνα για τη Δημοκρατία ως "μύθο", τονίζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Διαβάστε Επίσης

"Αύριο το Συμβούλιο Εφετών στη Λαμία συζητεί την αίτηση αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει εκτίσει ποινή επτάμισι ετών και με βάση το νόμο δικαιούται την υφ’ όρον απόλυση. Η δικαστική εύνοια για τον Κορκονέα και τον Λιγνάδη επιβεβαιώνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι και τόσο τυφλή, αλλά μάλλον βλέπει καλά από το δεξιό της μάτι.

Εντύπωση προκάλεσε και η ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας χθες στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Δεν μίλησε ως ο θεσμός που επιχειρεί να ενοποιήσει και να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού, αλλά μάλλον ως η συνταξιούχος δικαστικός, που επέλεξε εμμέσως να ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη. Σχολιάζοντας κατ’ ουσίαν τη λαϊκή κατακραυγή για πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, ανέφερε ότι "η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα […], οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους […] κρίνονται και δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας".

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσδίδει και πάλι στο ρόλο της ιδεολογική χροιά που διχάζει το λαό και δεν υπηρετεί τη Δημοκρατία. Προφανώς αυτή η συμπεριφορά δεν καλύπτεται από το ανεύθυνον του Ανωτάτου Άρχοντος. Θα περιμέναμε από την Πρόεδρο και πρώην δικαστικό να αποφύγει το συστημικό διδακτισμό "περί λαικισμού" και να επιμείνει στη δημοκρατική αποστολή της δικαιοσύνης, η οποία αποφασίζει με βάση τους νόμους, τους δίκαιους νόμους, έχει συνταγματική αρμοδιότητα να κρίνει τη συνταγματικότητά τους και εκδίδει αποφάσεις πάντα στο όνομα του ελληνικού λαού. Μήπως είναι και αυτός λαϊκισμός;

Οι "ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι δικαστές" καλούνται τώρα να αποφασίσουν για το αίτημα του Μιχαηλίδη. Να εφαρμόσουν το νόμο, όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτή η κριτική συνιστά λαϊκισμό; Οι δικαστές έχουν πάντοτε την ευχέρεια να επιβάλουν ποινές μέσα σε ένα εύρος που καθορίζει ο ποινικός νόμος. Η απόφασή τους κρίνεται όταν μάλιστα αφορά πολιτικό ζήτημα ή υπόθεση που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη. Το δικαστήριο δεν ταυτίζεται με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και δεν είναι δυνατόν η απόφασή του να συγκρούεται με βασικές αξίες του Κράτος Δικαίου. Όχι vox populi, αλλά και όχι κράτος δικαστών. Ελπίζω να μην έχουμε τα μεθεόρτια της Αποκατάστασης με ένα τραγικό συμβάν, με το ενδεχόμενο να πεθάνει ο πρώτος απεργός πείνας μετά την Μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου

Η επίμαχη αναφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας

Η οικονομική κρίση και η πανδημία του κορονοϊού επέδρασαν σωρευτικά και δοκίμασαν τα όριά μας, υλικά και ψυχικά. Οι κρίσεις δημιουργούν νέες κανονικότητες και ευνοούν φυγόκεντρες τάσεις, εντός και εκτός Ευρώπης. Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς.

Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Οι δικαστές απολαμβάνουν τις εγγυήσεις του λειτουργήματός τους και οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και αμερόληπτοι, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αποστολή τους. Κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας.

Πολλά ήταν τα σχόλια- σχεδόν όλα εχθρικά- στα social media, για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ 28 Σεπ 2022 | 14:01

Το τρυφερό "ευχαριστώ" των παιδιών του νηπιαγωγείου της Χάλκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου [εικόνα]

Στις 12 Σεπτεμβρίου η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 28 Σεπ 2022 | 12:18

"Athens Democracy Forum 2022" με ομιλητές Σακελλαροπούλου, φον ντερ Λάιεν, Ζελένσκι, Μπαν Κι Μουν

Οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου , θα διαρκέσουν έως και μεθαύριο Παρασκευή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 22 Σεπ 2022 | 14:03

Επίτιμη δημότης Σύρου - Ερμούπολης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου [εικόνες]

Επίτιμη δημότης Σύρου-Ερμούπολης ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 21 Σεπ 2022 | 15:26

Καρφί Σακελλαροπούλου για την υποκλοπή Ανδρουλάκη: Κάθε εξαίρεση από το απόρρητο πρέπει "να ερμηνεύεται στενά"

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τις υποκλοπές να βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ 20 Σεπ 2022 | 18:13

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των υποκλοπών

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη στις 13.00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΤΔ 20 Σεπ 2022 | 08:18

Τέσσερις ατμοσφαιρικές βραδιές στη Χάλκη - Μεγάλη επιτυχία στο 1ο "Φεστιβάλ Μουσικής - Δημήτρης Κρεμαστινός"

Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης - Δημήτρης Κρεμαστινός με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΣΤΟ ΑΒΒΑΕΙΟ ΤΟΥ ΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ 19 Σεπ 2022 | 20:56

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Η "βρετανική" εμφάνιση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της Βασίλισσας Ελισάβετ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19 Σεπ 2022 | 16:53

Κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου [Βίντεο]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 16 Σεπ 2022 | 12:54

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ό,τι κάνουμε είναι μετρημένο - Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για αέριο και θέρμανση

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και ένα διευρυμένο επίδομα θέρμανσης, όπως είπε πρωθυπουργός.

ΣΤΙΣ 12 16 Σεπ 2022 | 07:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 15 Σεπ 2022 | 15:30

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Τηλεφωνική επικοινωνία με Κάρολο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Βασιλιά για την ανάρρησή του στον θρόνο

ΟΛΟΣΕΛΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 14 Σεπ 2022 | 11:43

Εκνευρισμός στον τουρκικό Τύπο για την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο: "Πολεμική πόζα σε πλοίο"

"Επισκέφθηκε το νησί, πολεμική πόζα, επισκέφτηκε πολεμικό πλοίο" αναφέρει η εφημερίδα Σοτζoύ για την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 14 Σεπ 2022 | 11:28

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα πάει στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, εκπροσωπώντας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο την ελληνική πολιτεία.