Στο Σύνταγμα σήμερα οι ποντιακές οργανώσεις για τις δηλώσεις Φίλη

«Ραντεβού» στο Σύνταγμα δίνουν σήμερα το απόγευμα οι Πόντιοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις Φίλη αλλά και για τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου.

sto-suntagma-simera-oi-pontiakes-organwseis-gia-tis-dilwseis-fili
SHARE THIS
0
SHARES

«Ραντεβού» στο Σύνταγμα δίνουν σήμερα το απόγευμα οι Πόντιοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις Φίλη αλλά και γιατί από τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου έχει... εξαφανιστεί η γενοκτονία των Ποντίων!

Και μπορεί ο υπουργός Παιδείας, μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, να πέρασε χθες στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «νέα στερεότυπα» που «Συνεχώς ορθώνονται μπροστά μας» και «που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών, αλλά ο τουρκικός Τύπος έσπευσε να «αποθεώσει» τον Έλληνα υπουργό.

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah, είναι: «Μια γενναία κίνηση από τον Έλληνα υπουργό», με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και γράφει πως «ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η ρητορική ότι οι Πόντοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λανθασμένη. Από επιστημονικής απόψεως δήλωσε δεν ήταν γενοκτονία».

Η εφημερίδα Zaman στην ιστοσελίδα της έχει τίτλο «Είπε πως δεν υπάρχει η Γενοκτονία των Ποντίων και ξεσήκωσε την Ελλάδα», ενώ η εφημερίδα Bugün στην ιστοσελίδα της κάνει αναφορά στις δηλώσεις Φίλη και αναφέρει πως «ο Έλληνας υπουργός δήλωσε πως δεν υπήρξε η Γενοκτονία των Ποντίων».

Μιλώντας στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης, ο Ν. Φίλης κόμπιασε, όταν αναφέρθηκε στους Πόντιους. «Θίξατε ακόμα ένα θέμα αυτό της γενο..», πήγε να πει κατά λάθος.

Φωτογραφία Sooc
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook